Οι αμυντικοί... γίγαντες που πάτησαν το πόδι τους Κύπρο

Αν και η μεταγραφική περίοδος βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, οι πλείστες ομάδες του κυπριακού πρωταθλήματος προχώρησαν ήδη σε αρκετές μεταγραφικές κινήσεις, ώστε το ρόστερ τους να είναι πλήρες για την καλοκαιρινή προετοιμασία. Άλλοι ποδοσφαιριστές εντυπωσίασαν με το πλούσιο ποδοσφαιρικό τους βιογραφικό, άλλοι με τα επικά τέρματα που πέτυχαν στο παρελθόν και άλλοι με τον σωματότυπό τους.

Ανάμεσα σε αυτούς που έκαναν τη διαφορά στις καλοκαιρινές μεταγραφικές κινήσεις μέχρι στιγμής, και τέσσερις αμυντικοί... γίγαντες που κατέφθασαν στο νησί μας για λογαριασμό της Ανόρθωσης, του Απόλλωνα και της Ομόνοιας. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τους Μπράνκο Βργκοτς, ο οποίος βλέπει τον κόσμο από τα 1.95, Αττίλα Σάλαϊ  με ύψος 1.92, Γεβγέν Σελίν με ύψος 1.90 και Μίχαελ Λούφτνερ με ύψος 1.90.

Δείτε παρακάτω αναλυτικά τους τέσσερις ποδοσφαιριστές:

Μπράνκο Βργκοτς (1.95)

 
Τον υψηλόσωμο συμπατριώτη του Γκόρντον Σίλντενφελντ, Μάριο Βργκοτς, προσέθεσε στο ρόστερ της η Ανόρθωση για ενίσχυση της αμυντικής της γραμμής, ενώ οι δυο Κροάτες αναμένεται να αποτελούν το βασικό κεντρικό δίδυμο για τη νέα χρόνια. 
 
Έπειτα από τρία χρόνια στη Μακάμπι Νετάνια ο 29χρονος αμυντικός αποχώρησε για λογαριασμό της ομάδας της Αμμοχώστου, ο οποίος σε συνέντευξη που παραχώρησε αποκάλυψε πώς έγινε η συμφωνία με την Κυρία. 
 
«Είχα έναν φίλο στην Κύπρο, ο οποίος αγωνιζόταν εκεί και μου είπε ότι με ήθελαν στην Ανόρθωση. Μετά έφτασε η πρόταση και εξεπλάγηκα. Αποφάσισα να πάω. Σκεφτόμουν να μείνω στη Μακάμπι, αλλά αποφάσισα ότι ήταν καιρός να πούμε αντίο. Ίσως να έπαιξαν ρόλο και τα τρία χρόνια μου εδώ», είχε αναφέρει ο Κροάτης. 
 
Αττίλα Σάλαϊ (1.92)
Ως ιστορική θεωρείται η απόκτηση του Αττίλα Σάλαϊ στον Απόλλωνα, καθώς όπως αναφέρθηκε από τα επίσημα χείλη της ομάδας της Λεμεσού, δαπανήθηκε το μεγαλύτερο ποσό που δόθηκε ποτέ στην ιστορία της ομάδας. 
 
Ο 21χρονος αμυντικός με ύψος 1.92 αποκτήθηκε από την Ουγγρική Μεζοκόβεντζ με συμβόλαιο τετραετούς διάρκειας και χαρακτηρίζεται ως ένα από τα κορυφαία ταλέντα της χώρας του, καταγράφοντας αρκετές συμμετοχές στην Εθνική Νέων της πατρίδας του. 
 
Ο νεοαποκτηθέντας ποδοσφαιριστής της ομάδας της Λεμεσού, μπορεί να αγωνιστεί τόσο ως κεντρικός αμυντικός, όσο και ως αριστερός ακραίος αμυντικός.
 
Γεβγέν Σελίν (1.90)
Ο Ουκρανός αμυντικός, Γέβγεν Σελίν, είναι ο δεύτερος αμυντικός... γίγαντας της Ανόρθωσης, ο οποίος βλέπει τον κόσμο από τα 1.90. 
 
Ο 31χρονος ποδοσφαιριστής αφού ήρθε στο νησί μας και πέρασε από τη διαδικασία των ιατρικών εξετάσεων, υπέγραψε συμβόλαιο διετούς διάρκειας με την ομάδα της Αμμοχώστου.
 
Τη σεζόν που ολοκληρώθηκε ο αριστερός ακραίος αμυντικός αγωνιζόταν με τη φανέλα της MTK Βουδαπέστης, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως ο 31χρονος ήταν και μέλος της Εθνικής Ουκρανίας μέχρι το 2016.

Μίχαελ Λούφτνερ (1.90)

Τη διαφορά στην αμυντική γραμμή της Ομόνοιας αναμένεται να κάνει ο... πύργος, Μίχαελ Λούφτνερ, ο οποίος βλέπει τον κόσμο από τα 1.90.

Ο 25χρονος διεθνής Τσέχος κεντρικός αμυντικός, έδωσε τα χέρια με τους πράσινους, υπό τη μορφή δανεισμού για ένα χρόνο από την Κοπεγχάγη.  

Ο Λούφτνερ, αγωνιζόταν στην ομάδα της Δανίας από το 2017 με την οποία στέφθηκε πρωταθλητής και έπαιξε στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Προηγουμένως φόρεσε τη φανέλα της Σλάβια Πράγας κατακτώντας το πρωτάθλημα Τσεχίας και της Τεπλίτς.
 

Δειτε Επισης

Βγαίνει μπροστά ο Παπασταύρου-«Δυστυχώς δεν εξελίχθηκε όπως θέλαμε ο τελικός»
Η μπάλα στήνεται στη σέντρα-Αρχίζει το EURO U-17 στην Κύπρο
Η αναφορά του Κυβερνητικού Εκπροσώπου για τη νίκη της Πάφου-«Η χαρά μας είναι εμφανής»
Έγινε χαμός στην Πάφο για το κύπελλο-Πανηγύρισαν με την ψυχή τους (pics)
Έτσι έγραψε ιστορία η Πάφος-Κέρδισε το πρώτο της τρόπαιο και εξασφάλισε ευρωπαϊκό εισιτήριο
Καρσέδο: Είμαι περήφανος για την ομάδα, πανευτυχής για αυτό που καταφέραμε
BINTEO: Η στιγμή που οι παίκτες της Πάφου σηκώνουν το τρόπαιο στον ουρανό
Το μήνυμα Ντουμπόφ μετά την κατάκτηση του κυπέλλου-«Είναι μόνο η αρχή, ονειρευόμαστε και πρωτάθλημα»
Τρελά πανηγύρια από τους ποδοσφαιριστές της Πάφου-Σήκωσαν ψηλά τους Ντούμποφ και Καρσέδο (pics)
Το σχόλιο Χριστοδουλίδη μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου από την Πάφο-Ποιους ξεχώρισε