Χρειάζεται ο ΑΠΟΕΛ τρεις επιθετικούς περιοχής

Με την απόκτηση του Αντρίγια Πάβλοβιτς ο ΑΠΟΕΛ διαθέτει πλέον τρεις επιθετικούς περιοχής (Ρόμαν Μπέζιακ και Λίνους Χαλένιους οι άλλοι δύο). Υπεράριθμοι ή απαραίτητοι για την τακτική ευελιξία του Πάολο Τραμετσάνι;

Ερωτηθείς για το σκεπτικό πίσω από την απόκτηση του 25χρονου Σέρβου ο Νεκτάριος Πετεβίνος απαρίθμησε τρεις παράγοντες. Πρώτον, ότι μπορεί να παίξει και ως δεύτερος επιθετικός, όχι μόνο στην κορυφή. Δεύτερον ότι μπορεί να κατεβάζει μπάλες και να μοιράζει παιχνίδι. Και, τρίτον, ότι μπορεί ν’ αγωνιστεί σε σύστημα με δύο ή τρεις επιθετικούς.

Ο εκπρόσωπος Τύπου των πρωταθλητών συμπλήρωσε ότι ο Πάβλοβιτς έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά από τον Χαλένιους. Και οι δύο νεοφερμένοι είναι πιο ψηλοί από τον Μπέζιακ (1,89μ. ο Σέρβος, 1,87μ. ο Σουηδός, 1,79μ. ο Σλοβένος), συνεπώς προσφέρουν δύναμη στον αέρα στη γραμμή κρούσης.

Σύμφωνα με το transfermarkt, ο δεξιοπόδαρος Μπέζιακ και ο Χαλένιους που χρησιμοποιεί εξ ίσου και τα δύο πόδια μπορούν να παίξουν τόσο στην περιοχή όσο και στα πλάγια. Ο αριστεροπόδαρος Πάβλοβιτς μπορεί ν’ αγωνιστεί, εκτός από τις θέσεις που ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΠΟΕΛ, και ως αριστερός εξτρέμ.

Ρόμαν Μπέζιακ


Λίνους Χαλένιους


Αντρίγια Πάβλοβιτς

Οι πρωταθλητές, ωστόσο, είναι καλυμμένοι στα πλάγια τόσο με τριάδα όσο και με τετράδα στην άμυνα. Η παρουσία των Γιάκολις, Τάμαρι, Εφραίμ, Αλωνεύτη, Μιχαΐλοβιτς και Ζοαοζίνιο προσφέρει πληθώρα εναλλακτικών στον Τραμετσάνι, συνεπώς το μείζον ερώτημα είναι ποιος ταιριάζει καλύτερα ως αιχμή του δόρατος στο 4-2-3-1 (ή στο 4-3-3) και ποιο δίδυμο είναι το πλέον αποδοτικό στο 3-5-2.

Αυτό φυσικά μπορεί να αλλάζει αναλόγως του αντιπάλου και της τακτικής που θα επιλέγει ο Ιταλός τεχνικός. Επί του παρόντος πάντως αυτό που μπορεί να καταγραφεί είναι πως στην αφετηρία για το χρίσμα του βασικού στη διάρκεια της σεζόν τα χειρότερα χαρτιά φαίνεται να έχει ο Μπέζιακ, διότι ο μεν Χαλένιους είναι περισσότερο γκολτζής, ο δε Πάβλοβιτς πιο πολυσύνθετος.

Δειτε Επισης

Με νίκες προχώρησαν ΠΑΦΟΣ και ΑΠΕΟΛ-Έριξαν τριάρες σε ΑΕΛ και Σαλαμίνα
Νίκη Ανόρθωσης και ισοπαλία Άρη-Απόλλωνα-Τρεις αναμετρήσεις σήμερα
Έσπασε το αήττητο της Ομόνοιας και πέτυχε την πρώτη της νίκη η Ανόρθωση
Το ήθελαν και το προσπάθησαν και οι δύο όμως φεύγουν με ισοπαλία από το Αλφαμέγα Άρης και Απόλλων
ΒΙΝΤΕΟ: «Τα πιο σπουδαία γκολ είναι αυτά της ζωής»-Βραβεύτηκε ο μικρός Ανδρέας από το «Famagusta»
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο ντέρμπι Ανόρθωσης-Ομόνοιας στο Παπαδόπουλος (pics)
Με αυτούς μπαίνουν στο γήπεδο Άρης και Απόλλων
Αλαλούμ με το γήπεδο του ΑΠΟΕΛ-Αναφορές για «ναι» από την οικογένεια Ιορδάνου, η τοποθέτηση Πρόδρομου
Με δύο αναμετρήσεις η 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος Cyprus League by Stoiximan
Δύο προπονήσεις για την Εθνική Παίδων-Οι παίκτες που κλήθηκαν