Καυτό διήμερο για την Κάρτα Φιλάθλου στη Βουλή

Άρχισε το μεσημέρι της Τρίτης (09/7) και συνεχίζεται το πρωί της Τετάρτης (10/7) η συζήτηση στην Επιτροπή Νομικών της Βουλής,  επί της πρότασης νόμου του ΔΗΣΥ για την Κάρτα Φιλάθλου. Στόχος είναι η πρόταση νόμου να κατατεθεί προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Παρασκευής (12/7), η οποία θα είναι και η τελευταία πριν τις καλοκαιρινές διακοπές.
 
Βάσει της πρότασης του ΔΗΣΥ οι κάρτες loyalty των Σωματείων θα θεωρούνται ως Κάρτες Φιλάθλου, όμως το μητρώο loyalty που θα διατηρεί κάθε σωματείο θα το έχει και η ΚΟΑ και σε αυτό θα έχει πρόσβαση και η Αστυνομία. Πρόκειται για πρόνοιες που βρίσκουν αντίθετους τους οργανωμένους οπαδούς.
 
Βάσει της ίδιας πρότασης νόμου, οι ποινές ορισμένα αδικήματα μετατρέπονται σε απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα αντί φυλάκισης, ενώ άλλα αδικήματα θα διώκονται πειθαρχικά από την οικεία ομοσπονδία και όχι ποινικά.
 
Στη συζήτηση έχει προσκληθεί και η ΚΟΠ η οποία προσκομίζει επιστολή υπογεγραμμένη από 10 εκ των 12 σωματείων Α’ Κατηγορίας (δεν υπόγραψαν ΑΕΚ και Ανόρθωση), διά της οποίας ζητά αναστολή της εφαρμογής της Κάρτας Φιλάθλου μέχρι την υλοποίηση βελτιωτικών έργο στα στάδια. Βασικό επιχείρημα των σωματείων είναι η μείωση της προσέλευσης των φιλάθλων στα γήπεδα κατά τη σεζόν 2018-19, κατά την οποία εφαρμόστηκε καθολικά η Κάρτα Φιλάθλου.
 
Από την άλλη πλευρά χρησιμοποιείται το επιχείρημα πως τα σωματεία έχουν γλιτώσει συνολικά πρόστιμα ύψους πέραν των 800.000 ευρώ, συγκριτικά με τα ποσά που πλήρωναν τα προηγούμενα χρόνια ένεκα της παραβατικής συμπεριφοράς των οπαδών τους.
 
Σε διαφορετική περίπτωση που δεν προλάβει η Βουλή να τροποποιήσει το νόμο θεωρείται πολύ πιθανή η συνέχιση της αποχής των οργανωμένων οπαδών ΑΠΟΕΛ, ΑΕΛ και Απόλλων από τα γήπεδα και δη τους ευρωπαϊκούς αγώνες, όπου η παρουσία τους τα προηγούμενα χρόνια ήταν καθοριστική στις ευρωπαϊκές επιτυχίες, ιδιαιτέρως του ΑΠΟΕΛ ο οποίος αγωνίζεται στην έδρα του (εν αντιθέσει με τις ομάδες της Λεμεσού που δίνουν τα κρίσιμα ματς τους σε ουδέτερα γήπεδα, λόγω ακαταλληλότητας του Τσιρείου).
 

Δειτε Επισης

Πήρε το διπλό κόντρα στην ΑΕΖ και ακόμη ελπίζει η Δόξα
Πέτυχαν από τρία γκολ Εθνικός και Απόλλωνας και μοιράστηκαν από ένα βαθμό
«Δεν παρακάλεσε ποτέ κανέναν για χρήματα ο Κίρζης, θα καλύψει μόνος του τη ζημιά»
Οι ενδεκάδες Εθνικού και Απόλλωνα στο Δασάκι
Η ανακοίνωση της Πάφου για τον τελικό κυπέλλου
Άκυρο στο αίτημα της Πάφου για να διεξαχθεί σε άλλο γήπεδο ο τελικός Κυπέλλου
Επιστολή της Πάφου στην ΚΟΠ για αλλαγή έδρας του τελικού κυπέλλου
Αφιερωμένες αγωνιστικές για την τελική φάση του EURO
Δύο παιχνίδια για την 11η αγωνιστική στον δεύτερο όμιλο
Στην Περιστερώνα ο τελικός Κυπέλλου Apollon Ladies-Λευκοθέα Λατσιών