Ιδιάκεθ: «Εκτός αν θεωρούμε ότι είμαστε η Μπαρτσελόνα ή ο ʼγιαξ»

Με απόλυτη σοβαρότητα και σεβασμό προς τον αντίπαλο μίλησε ο τεχνικός της ΑΕΚ, Ιμανόλ Ιδιάκεθ, μια μέρα πριν τον αγώνα με την Πετροκούπ.

Παράλληλα αναφέρθηκε στα αγωνιστικά προβλήματα για την αυριανή (11/7) αναμέτρηση κόντρα στους Μολδαβούς.

Οι δηλώσεις του:

Πολλοί θεωρούν ότι είναι εύκολος αντίπαλος. Ποια η άποψη σας: «Δεν συμφωνώ καθόλου και αν προσεγγίσουμε με αυτή την άποψη θα έχουμε πρόβλημα. Εμείς δεν σκεφτόμαστε με αυτό τον τρόπο, διαφορετικά θα έχουμε πολλά προβλήματα. Από την αρχή έχουμε αντίθετη άποψη ότι είναι εύκολος αντίπαλος, εκτός και αν θεωρούμε ότι είμαστε η Μπαρτσελόνα ή ο Άγιαξ. Μέσα στα αποδυτήρια δεν επικρατεί κάτι τέτοιο και θα δώσουμε το 100% για να πάρουμε το αποτέλεσμα».

Αν έχει κατασταλάξει στην 11αδα και στο σύστημα; «Ξέρω την εντεκάδα και την τακτική, αλλά δεν θα το ανακοινώσω. Δεν πιστεύω στα συστήματα, αυτό που μετρά είναι να έχουμε την σωστή αντίδραση, έχουμε την κεντρική ιδέα. Θέλουμε να κάνουμε καλό παιχνίδι και να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο για να πάρουμε προβάδισμα πρόκρισης».

Αν αποτελεί μεγάλο κίνητρο για τον ίδιο να πετύχει η ΑΕΚ είσοδο στους ομίλους: «Είναι μεγάλο όνειρο για μένα γιατί δύο χρόνια φτάσαμε στα πλέιοφ, ειδικά με την Βικτόρια ήμασταν άτυχοι. Πάμε βήμα βήμα, ο δρόμος είναι μακρύς και δύσκολος. Σκεφτόμαστε το αυριανό παιχνίδια και θέλουμε να πάρουμε προβάδισμα και κατ’επέκταση να περάσουμε στον επόμενο γύρο».

Αν υπάρχουν αγωνιστικά προβλήματα: «Για τον Μάριο και τον Ζαν Λουκ είναι στο τελικό στάδιο να επιστρέψουν. Για τον Ματίας έχουμε σχέδιο για να φτάσει σε απόλυτο βαθμό, θα τον περιμένουμε. Οι υπόλοιποι παίκτες υπολογίζονται».

Αν θα παίξει ρόλο η εμπειρία της ομάδας: «Είναι πλεονέκτημα ότι κάθε χρόνο παίζουμε στην Ευρώπη, όμως στο γήπεδο είναι όλα ισορροπημένα. Η Πετροκούμπ είναι στο μέσο της σεζόν, ενώ εμείς είμαστε ένα προετοιμασία. Δεν είμαστε απόλυτα έτοιμοι, το ρόστερ δεν είναι ολοκληρωμένο, αντιμετωπίζουμε μια καλή οργανωμένη ομάδα, δυνατή στις στατικές φάσεις και έχει πλεονέκτημα στον αγωνιστικό ρυθμό και πρέπει να βγάλουμε την ποιότητα μας για να αντεπεξέλθουμε».

Αν είναι το Αρένα το μεγάλο όπλο για να μπει η ΑΕΚ ομίλους «Πρέπει να είναι το μεγάλο μας όπλο. Γι αυτό και θέλω σήμερα να καλέσω τον κόσμο να έρθει στο γήπεδο. Μαζί να πετύχουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε».

Δειτε Επισης

Πήρε το διπλό κόντρα στην ΑΕΖ και ακόμη ελπίζει η Δόξα
Πέτυχαν από τρία γκολ Εθνικός και Απόλλωνας και μοιράστηκαν από ένα βαθμό
«Δεν παρακάλεσε ποτέ κανέναν για χρήματα ο Κίρζης, θα καλύψει μόνος του τη ζημιά»
Οι ενδεκάδες Εθνικού και Απόλλωνα στο Δασάκι
Η ανακοίνωση της Πάφου για τον τελικό κυπέλλου
Άκυρο στο αίτημα της Πάφου για να διεξαχθεί σε άλλο γήπεδο ο τελικός Κυπέλλου
Επιστολή της Πάφου στην ΚΟΠ για αλλαγή έδρας του τελικού κυπέλλου
Αφιερωμένες αγωνιστικές για την τελική φάση του EURO
Δύο παιχνίδια για την 11η αγωνιστική στον δεύτερο όμιλο
Στην Περιστερώνα ο τελικός Κυπέλλου Apollon Ladies-Λευκοθέα Λατσιών