Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου, 2019 | Επικοινωνία
trans gif

«Καθόλου ευχάριστο να δίνεις το τμήμα σου σε κάποιον άλλον...»

  11/07/2019 13:36
«Καθόλου ευχάριστο να δίνεις το τμήμα σου σε κάποιον άλλον...»

«Καθόλου ευχάριστο να δίνεις το τμήμα σου σε κάποιον άλλον...»

  11/07/2019 13:36

Με αφορμή τη χθεσινή συνέλεευση του σωματείου της Ομόνοιας, ο πρόεδρος Λώρης Κυριάκου προέβη σε δηλώσεις για την πορεία του συλλόγου, τη διαχείριση του χρέους, τη συνεργασία με τον Σταύρο Παπασταύρου και την ειδοποιό διαφορά στο καινούργιο γήπεδο που θέλει να χτίσει το «τριφύλλι» στη θέση του Μακαρείου.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στον Super Sport FM ο πρόεδρος του σωματείου της Ομόνοιας και μέλος του ποδοσφαιρικού τμήματος για...

....τη χθεσινή συνέλευση του σωματείου: «Η προσέλευση δεν ήταν μεγάλη. Έγινε μία ανάλυση τόσο αγωνιστικά όσο και οικονομικά. Είχαμε αρκετά επιτυχημένη πορεία. Η πετόσφαιρα και το φούτσαλ έχουν μαζέψει τα πάντα. Το μπάσκετ ανέβηκε πρώτη κατηγορία, με χαμηλό μπάτζετ και βρεθήκαμε στο φίναλ φορ του κυπέλλου. Το γυναικείο πήγε στον τελικό και έχασε από την Μπαρτσελόνα. Η ποδηλασία τα πήγε περίφημα».

...το χρέος που μειώθηκε: «Όταν ξεκινάμε με ένα χρέος σχεδόν με 16.5 εκατομμύρια, δεν ήταν εύκολο. Έχουμε καταφέρει να μειώσουμε σε 14.800.000, με τη βοήθεια του Παπασταύρου. Την τελευταία δεκαετία αυξανόταν συνεχώς και φθάσαμε σ’ αυτό το εξωπραγματικό ποσό. Ο σύλλογος στα οικονομικά βρίσκεται στριμωγμένος, όπως πάντοτε λέμε, χρειαζόμαστε την βοήθεια του κόσμου. Σε ένα χρόνο έχει πληρώσει λεφτά, η υποχρέωση που έχει είναι τα επόμενα 10,5 εκατομμύρια, τα άλλα 4 είναι στο σωματείο και έχουμε ένα πλάνο την επόμενη πενταετία. Πρέπει να γίνουν αύξηση των εσόδων και μείωση των εσόδων. Την περσινή σεζόν είχαμε μειώση κατά 180.000 τα έξοδα των εσόδων. Έχουμε σοβαρό πρόβλημα, πρέπει να μειώσουμε τα έξοδα. Το ενοίκιο το μεταφέραμε αλλού για τα γραφεία. Το μισθολόγιο ήταν 26, το μειώσαμε. Κάνουμε περικοπές, όπου μπορούμε».

...τη βοήθεια που δέχονται από το ποδοσφαιρικό τμήμα: «Έχουμε μεγάλη βοήθεια από τον Παπασταύρου, το τονίζω συνεχώς. Μας βοηθούν, έχουμε οργανωθεί σε όλους τους τομείς. Πολλοί εθελοντές ήρθαν κοντά κι αυτό βοήθησε πολύ».

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΔΩ: Στην Πολωνία χωρίς Ουζόχο η Ομόνοια

...την απόφαση να δώσει το ποδοσφαιρικό τμήμα στον Παπασταύρου: «Μέχρι στιγμής η συμφωνία λειτουργεί άψογα. Είναι άνθρωπος που θέλει να βοηθήσει την Ομόνοια γενικά. Από τη στιγμή που λέμε πως υπήρχε χρέος 16 εκατομμύρια καταλαβαίνετε πόσο δύσκολο ήταν και σε τι σημείο βρισκόμασταν. Πάρθηκε η απόφαση, καθόλου ευχάριστη να δίνεις το τμήμα σου σε κάποιον άλλο, ήταν όμως αναγκαία απόφαση. Σήμερα, βλέπουμε, έχει μειωθεί το χρέος. Βεβαίως όμως το ποδόσφαιρο δεν είχε τις επιτυχίες που θα θέλαμε, ο κάθε Ομονοιάτης θέλει να βλέπει την ομάδα του να πρωταγωνιστεί. Πέρσι έγινε το λάθος με τον κύριο Γκόμεθ, δεν ήταν ο κατάλληλος, είδαμε και τους ποδοσφαιριστές που έφερε. Εφέτος είναι διαφορετικό, τα άτομα που έχουν έρθει είναι τα κατάλληλα και περιμένουμε διαφορετικά αποτελέσματα».

...τον κόσμο: «Έχει κουραστεί ο κόσμος το ξέρω, δεν έχουμε άλλη λύση. Πρέπει να δώσουμε χρόνο σ’ αυτούς τους ανθρώπους. Τους γνωρίζουμε, ξέρουμε τη δουλειά τους και είμαστε αισιόδοξοι».

...το μπάσκετ: «Ήρθαμε από την δεύτερη κατηγορία, κερδίσαμε τον ΑΠΟΕΛ στο πρωτάθλημα δύο φορές και τους βγάλαμε από το κύπελλο. Κερδίσαμε τον Κεραυνό, ομάδες με δεκαπλάσιο προϋπολογισμό από την δικιά μας. Έπαιξε σημαντικό χρόνο ο προπονητής μας, Νικόλας Παπαδόπουλος, ο άνθρωπος είχε ξεχάσει τι ήταν ο ελεύθερος χρόνος. Αλλά, είναι αδύνατο να μιλάμε για πρωτάθλημα».

...την Primetel: «Είμαστε σε συζητήσεις και σε κρίσιμη καμπή δεν μπορώ να πω κάτι».

...το Μακάρειο: «Αναλύσαμε σαν Ομόνοια το όραμα μας που θα θέλαμε να κάνουμε στο Μακάρειο. Βασικά λέμε δια μέσου του ΚΟΑ πάντοτε να κατεδαφιστεί το Μακάρειο, μιλάμε για ένα κτήριο τον 45 χρόνων. Να κτίσουμε εκεί καινούργιο γήπεδο ασφαλές, γιατί το Μακάρειο δεν είναι ασφαλές. Να γίνει ένα καινούργιο γήπεδο, να ανήκει στον ΚΟΑ και το κράτος, δεν το ζητούμε δικό μας. Ζητούμε να το κτίσουμε και να το διαχειριζόμαστε, όπως θα γίνει στη Λεμεσό. Υπάρχει όμως μία διάφορα ότι το γήπεδο θα το χτίσει το κράτος, ενώ εδώ θέλει να το κτίσει ο Παπασταύρου».

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΔΩ: Τέτοιο «ξήλωμα» δεν ξανάγινε!

...τα εισιτήρια: «Είναι θλιβερό γεγονός. Θυμάμαι όταν είχαμε καταρρίψει το ρεκόρ μας ήταν τότε 142 χιλιάδες. Είναι πολλοί οι παράγοντες, δεν διαφωνώ ότι έχει παίξει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο η κάρτα φιλάθλου. Όποιος δεν το αναγνωρίζει, εθελοτυφλεί. Είναι όμως κι άλλοι οι παράγοντες. Για παράδειγμα το Μακάρειο. Ποιος θα πάρει τα παιδιά του να δουν παιχνίδι σ’ αυτό το γήπεδο. Θέλει να πληρώσει και να δει θέαμα, δεν υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες».

...την κάρτα φιλάθλου: «Αποφάσισαν να το πάρουν στην ολομέλεια της Βουλής, ωστόσο κάποια κόμματα μετά τράβηξαν πίσω. Τελικά καταλήξαμε ότι θα το δούμε ξανά τον Σεπτέμβρη. Από τη στιγμή που ο ΔΗ.ΣΥ. και το ΔΗ.ΚΟ. έχουν τοποθετηθεί εναντίον, πώς θα περάσει; Δεν πρέπει να την διαγράψουν, αλλά να την τροποποιήσουν. Δεν μπορούμε να πηγαίνουμε γήπεδο και να μην υπάρχει ο παλμός».

...τον κόσμο και την στήριξη του: «Θέλουμε τον κόσμο να έρθει κοντά. Δεν γίνεται μόνο να ζητούμε, τους θέλουμε συνέχεια κοντά στα τμήματα μας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας