Με γρήγορο «χτύπημα» Χέφελ ισχνό προβάδισμα πρόκρισης η ΑΕΚ

Νικηφόρο ήταν το πρώτο παιχνίδι της σεζόν για την ΑΕΚ απέναντι στην Πετροκούμπ. Οι Λαρνακείς επικράτησαν των Μολδαβών με 1-0, χάρη σε γκολ του Έκτορ Χέφελ στο 3' της αναμέτρησης. 
 
Οι Λαρνακείς ήταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και πήραν μια στενή νίκη, η οποία αφήνει ανοικτούς λογαριασμούς ενόψει του επαναληπτικού στη Μολδαβία.
 
Το προφίλ του αγώνα:
Γκολ με το... καλημέρα είχαμε στην αναμέτρηση αφού οι παίκτες του Ιμανόλ Ιδιάκεθ αξιοποίησαν την πρώτη ουσιαστικά ευκαιρία που βρήκαν στον αγώνα. Στο 3' ο Χέφελ με απευθείας εκτέλεση φάουλ άνοιξε το σκορ και έβαλε σε θέση οδηγού την ΑΕΚ.
 
Από εκείνο το σημείο δεν χάθηκαν πολλές ευκαιρίες για τις δύο ομάδες με τους Λαρνακείς να έχουν χάνουν τη μεγαλύτερη ευκαιρία τους στο πρώτο ημίχρονο στο 45' μετά από λάθος γύρισμα στην άμυνα της Πετροκούμπ, η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι. 
 
 
Στο δεύτερο ημίχρονο οι κιτρινοπράσινοι έχασαν ακόμη μια καλή ευκαιρία στο 47', με τον Μοϊσόφ να πιάνει την κεφαλιά από κοντινή απόσταση και τον Αβράμ να διώχνει τον κίνδυνο από την εστία του. 
 
Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε ξανά κυρίως λόγω και του επιπέδου ετοιμότητας που βρίσκεται ο σύλλογος της Λάρνακας, αφού βρισκόμαστε σε πολύ πρώιμο στάδιο της φετινής σεζόν. 
 
Προς το τέλος του παιχνιδιού και πιο συγκεκριμένα στο 83' ο Γιάννου έχασε μεγάλη ευκαιρία για να διπλασιάσει το προβάδισμα της ομάδας του. Ο Ελλαδίτης έκανε το πλασέ από το ύψος της περιοχής, με τον Αβράμ να βρίσκεται σε ετοιμότητα και να διώχνει σε κόρνερ.
 
Το τελικό σφύριγμα της λήξης βρήκε τους παίκτες του Ιδιάκεθ να πανηγυρίζουν μια νίκη που τους δίνει μικρό προβάδισμα ενόψει του επαναληπτικού, ο οποίος θα διεξαχθεί σε μια εβδομάδα (18/7) στη Μολδαβία.
 
Η ταυτότητα του αγώνα:

ΑΕΚ (Ιμανόλ Ιδιάκεθ): Τόνιο, Τρουγιόλς, Μοϊσόφ (83' Κάσες), Γκονθάλεθ, Ρουίθ, Χέφελ (68' Ακοράν), Σάστρε, Ιωάννου (46′ Τέτε), Τρισκόφσκι, Τολμές, Γιάννου.

Πετρκούμπ (Λίλιαν Ποπέσκου): Αβράμ, Ντουάνια, Ποτιρνίτσε, Μουντράτς, Ντζόμο, Ζάρνταν, Τζου, Κοτζοκαρί, Ντέντοφ (10′ Γκούλτσεακ), Μπεγιάν (70' Τουτσκάν), Τάρας (63' Σλίβτσα).

Σκόρερ: 3' Χέφελ 

Κίτρινες: Τρισκόφσκι, Κάσες / Μουντράτς, Τζου, Κοτζοκαρί, Ντζόμο, Τάρας, Μπεγιάν, Γκούλτσεακ.

Δειτε Επισης

Ολοκληρώνεται με δύο αγώνες, η 10η αγωνιστική για τον Β΄ όμιλο του Πρωταθλήματος
Πράσινη παράνοια για την Ομόνοια 29Μ-Ξεπέρασε τις 2.000 η προπώληση για το ντέρμπι τίτλου
Κέρδισε τη Σαλαμίνα και συνεχίζει τη μάχη η Δόξα-Επικράτησε του Εθνικού ο Οθέλλος
BINTEO: Η ανάλυση πίσω από την φωτοβολίδα του Τάνκοβιτς που ξέρανε τον Απόλλωνα-Στα 35 μέτρα με 85 χλμ
Τώρα που η μπάλα καίει καλούνται να αποδείξουν πόσα καντάρια μπάλας ξέρουν-Όλα τα βαθμολογικά δεδομένα
Δημητρίου: Προχωρούν οι διαδικασίες για ιδιόκτητο γήπεδο και ανακαίνιση του Ηλίας Πούλλος
Ορίστηκαν οι διαιτητές στα κρίσιμα ντέρμπι για τη μάχη του πρωταθλήματος
Οπαδός υπέστη ανακοπής καρδιάς στο Απόλλων-Πάφος, νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού
«Την πίεση θα την έχει το ΑΠΟΕΛ και όχι εμείς, πολλοί έχουν ξεγράψει τον Άρη και ότι κάναμε φέτος»
Αυλαία για την δέκατη αγωνιστική στον δεύτερο όμιλο