Ο Πίττας άνοιξε τον δρόμο και ο Ζελάγια σφράγισε την πρόκριση

Τις βάσεις για πρόκριση στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ έθεσε ο Απόλλωνας ο οποίος στην πρεμιέρα του στην Ευρώπη κέρδισε εκτός έδρας την Κάουνο Ζαλγκίρις με 2-0. Η ομάδα της Λεμεσού που ήταν ανώτερη στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης, ευτύχησε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα δυο φορές χάρη στο τρομερό τέρμα του Ιωάννη Πίττα στο 14' και την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ζελάγια στο 89'. Έτσι η ομάδα της Λεμεσού, στρέφει την προσοχή στον επαναληπτικό που θα διεξαχθεί σε μια βδομάδα. 

Την ανωτερότητά τους από τα πρώτα λεπτά έδειξαν οι γαλάζιοι της Λεμεσού, οι οποίοι μόλις στο 2' πλησίασαν στο γκολ με τον Σαρδινέρο από καλή θέση να κάνει το σουτ και την μπάλα να φεύγει έξω. 

Λίγα λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 14', ήταν η μεγάλη στιγμή του Ιωάννη Πίττα, ο οποίος εκτός από τα αριστερά και εκτός περιοχής με δυνατό φαλτσαριστό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 του Απόλλωνα.

Τρόπους να αντιδράσει κυνήγησε στη συνέχεια η ομάδα της Λιθουανίας, η ομάδα της Λεμεσού δεν άφησε κανένα περιθώριο στους γηπεδούχους, κάνοντας το δικό της παιχνίδι. 

Αξιοσημείωτες ευκαιρίες στο δεύτερο μέρος το πλασέ του Γκακμπέ στο 69' με την μπάλα να φεύγει λίγο έξω και στο 71' η καλή κεφαλιά του Ζελάγια που έφυγε άουτ. 

Εκεί που φαινόταν ότι το 0-1 θα ήταν το τελικό σκορ, μετά από ανατροπή του Ζελάγια εντός περιοχής, ο διαιτητής έδειξε ορθά την άσπρη βούλα. Ο Αργεντινός, αφού ανέλαβε την εκτέλεση έστειλε με ευκολία την μπάλα στα δίχτυα για να διαμορφώσει το τελικό 0-2.

Οι ενδεκάδες των δυο ομάδων:

Απόλλων : Μολ, Μπεσάτ, Γιούστε, Σελίμοβιτς (46′ Σάλαϊ), Πέδρο, Σατσέτι, Μάρκοβιτς, Παπουλής (65′ Γκακπέ), Σαρδινέρο (80′ Αγκίρε), Πίττας, Σελάγια.

Κάουνο Ζάλγκιρις: Νικελίονις, Σίλβα (59′ Κλονιούνας), Σαντάουσκας, Ντάπκους, Σίρβς (79′ Ντελέ), Ρομανόφσκι, Σιλκάιτις, Γκαλκεβίσιους, Μπουσμάν, Βικουερέδο, Σεσπάουκις (66′ Πιλιπάιτιτς).

Δειτε Επισης

Η καυτή σφυρίχτρα στο ντέρμπι κορυφής στην Αρένα-Όλοι ορισμοί
Η χωρητικότητα του νέου γηπέδου του ΑΠΟΕΛ, το κόστος και ο χρόνος παράδοσής του
Δάκρυσε ο επενδυτής για το νέο γήπεδο του ΑΠΟΕΛ-«Το όνειρο πρέπει να είναι πιο μεγάλο»
Σήκωσε το κύπελλο στο Futsal η ΑΕΛ και έκανε το νταμπλ
Θλίψη για Κρέσπο... Έχασε τον πατέρα του και φεύγει για Ισπανία
ΒΙΝΤΕΟ: Συγκινεί ο 92χρονος που έζησε την Ομόνοια από τη μέρα ίδρυσής της-«Είναι θρησκεία για τον κόσμο της»
Προχωρεί σε έκτακτη Γενική Συνέλευση η Ανόρθωση-Καθοριστικές οι επόμενες κινήσεις
Απάντησε για την αγαπημένη του ομάδα και τον παίκτη που λατρεύει ο Γκομίς-Όσα αποκάλυψε
Κάργας: Αποτύχαμε σαν κοινωνία πιο πολύ χαρήκαμε που αποκλείστηκε η Εθνική
Ορίστηκαν οι διαιτητές για τους αγώνες της Παρασκευής