Ενδεκάδα Τσάμπιονς Λιγκ με 3-5-2 πρόβαρε ο Τραμετσάνι

Ενδεκάδα Champions League δοκίμασε ο Πάολο Τραμετσάνι στο τελευταίο φιλικό στην Αυστρία, απέναντι στην πρωταθλήτρια Ουκρανίας Σαχτάρ Ντόνετσκ. Οι βασικοί έμειναν στο χορτάρι για 70 λεπτά, σε σχηματισμό 3-5-2, με τον ΑΠΟΕΛ εμφανώς και συμπαγή σε σύγκριση με το φιλικό κόντρα στη Ριέκα. Οι 7/11 είχαν ξεκινήσει και στο ματς με τους δευτεραθλητές Κροατίας παίζοντας για 50 λεπτά.
 
Οι μόνο τρεις αλλαγές φανερώνουν ότι ο Τραμετσάνι αντιμετώπισε το φιλικό ως επίσημο.
 
Νέα πρόσωπα ήταν ο Ιωάννου στην άμυνα (ως αριστερό στόπερ), ο Γκέντσογλου ως καθαρόαιμος κόφτης, ο Σόουζα δίπλα στον Ντε Βινσέντι στα χαφ και ο Πάβλοβιτς μπροστά, αντί του Χαλένιους.
 
Οι θέσεις στο 3-5-2
Στο τέρμα ήταν και πάλι ο Μπέλετς που φαίνεται ότι προορίζεται για βασικός, παρότι ακόμα εμφανίζονται σημάδια ασυνεννοησίας με την άμυνα. Στο κέντρο της άμυνας ήταν ο Λαφράνς, που είχε παίξει αριστερά με τη Ριέκα. Σταθερά δεξί στόπερ ο Βούρος. Το 3-5-2  είναι πιο συντηρητικό από το 3-4-3 καθώς υπάρχει κλασσικός κόφτης, που ήταν ο Γκέντσογλου, συμμαζεύοντας την κατάσταση και φέρνοντας πιο κοντά τη μεσαία με την αμυντική γραμμή.
 
Εσωτερικά χαφ ήταν οι Ντε Βινσέντι – Σόουζα, κινούμενοι αρκετά κοντά στον άξονα, αφήνοντας τις πτέρυγες για τους Γιάκολις (δεξιά) και Μιχάιλοβιτς (αριστερά).
 
Μπροστά ήταν ο Αλ-Ταμάρι ως περιφερειακός και τα πήγε καλά στις αντεπιθέσεις, έχοντας χώρο και φάτσα στο τέρμα, μαζί με τον Πάβλοβιτς που είναι φορ περιοχής – πιο ελαφρύς πάντως από τον Χαλένιους – και δεν φάνηκε ιδιαιτέρως, με τον τρόπο που έπαιζε ο ΑΠΟΕΛ.
 
Άλλο παιχνίδι
Γενικώς ήταν πολύ διαφορετικό παιχνίδι συγκριτικά με αυτό κόντρα στη Ριέκα, αφού η Σαχτάρ επιτέθηκε περισσότερο, οι γαλαζοκίτρινοι αμύνθηκαν με πιο πολλούς παίκτες και βρήκαν χώρους για να εκδηλώσουν γρήγορες επιθέσεις. Το παιχνίδι αυτό δείχνει να ταιριάζει πιο πολύ στην ομάδα του Τραμετσάνι, όπως άλλωστε φάνηκε και στο περσινό πρωτάθλημα.
 
Οι αλλαγές στο τελευταίο 15λεπτο αφορούσαν σε πρόσωπα, όπως το Χαλένιους που έπαιξε στη θέση του Πάβλοβιτς – και έβαλε και το γκολ με ριμπάουντ εντός περιοχής -, το Βιντιγκάλ αντί του Αλ-Τάμαρι και τον Μάτιτς στη θέση του «Ντέβι».
 
Υπάρχει ένα ακόμα φιλικό – ξεμούδιασμα απέναντι στη Δόξα την Τρίτη (16/7), πριν τον πρώτο αγώνα για το β’ προκριματικό του Champions League 23 ή 24 Ιουλίου, εκτός έδρας.

Δειτε Επισης

Ανακοίνωσε εισιτήρια για τους δυο τελευταίους αγώνες η Ανόρθωση-«Αυτά τα sold out… θα είναι μόνο για μας»
Ανακοινώθηκαν οι διαιτητές στα ντέρμπι των πλέι οφ και τα παιχνίδια του δεύτερού ομίλου
Ζητά εκ νέου την παραίτηση του Φοίβου Βάκη από εκπρόσωπος στην ΚΟΠ ο πρόεδρος της Apollon Ladies
Το πρόγραμμα της 13ης και 14ης αγωνιστικής στον δεύτερο όμιλο
Η θέση της Πάφου για τα συμβόλαια Ικόκο και Τάνκοβιτς
Δόθηκαν στοιχεία και πρόσωπα για τα στημένα στις Αρχές-Νέο καμπανάκι για τα δυο ματς που μπήκαν 21 γκολ
Κορυφώνεται η αγωνία για τον πρωταθλητή-Ψάχνει νίκη Ευρώπης η Ομόνοια, παίζει τα ρέστα του ο Άρης
Ξεκινάει η ημιτελική φάση της OΠΑΠ Basket League
Apollon Ladies και Λευκοθέα Λατσιών διεκδικούν το τρόπαιο του κυπέλλου
Έριξε οκτάρα στη Χέρενφεν του Λοΐζου η Αϊντχόφεν και έγραψε ιστορία