«..., τότε η Ανόρθωση είναι μισή ομάδα»

Θεωρείται μία από τις πιο καθοριστικές μεταγραφές της Ανόρθωσης, καθώς προορίζεται να δώσει λύσεις σ' ένα κομμάτι που ο σύλλογος είχε πρόβλημα την περασμένη περίοδο: το δημιουργικό. Ο Θόδωρος Βασιλακάκης μίλησε για τις πρώτες εβδομάδες του στην ομάδα της Αμμοχώστου.

Ο Ελλαδίτης μεσοεπιθετικός φιλοξενήθηκε στον ΣΠΟΡ FM 95.0 για...
...τις πρώτες του εντυπώσεις: «Είναι όλα πολύ ωραία. Η πόλη μου άρεσε, δεν έχει σχέση με την Αθήνα. Είναι ήρεμα εδώ. Με την ομάδα είναι όπως τα περίμενα, είναι μεγάλη ομάδα. Ήθελα να βρεθώ σε μια μεγάλη ομάδα και είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ και στο νησί».

...τη φυγή του από την Ελλάδα: «Η σταθερότητα είναι μεγάλο προσόν για έναν ποδοσφαιριστή. Στην Ελλάδα, ευτυχώς ή δυστυχώς, είναι πολύ δύσκολο να βρεθείς σε μια μεγάλη ομάδα, ειδικά από μια ηλικία και μετά. Όταν είδα την Ανόρθωση και ότι είναι μεγάλη ομάδα που πρωταγωνιστεί, δεν το σκέφτηκα καθόλου».

...την πίεση: «Ο κόσμος κυρίως βγάζει την πίεση, δείχνει πως διψάει. Είναι νωρίς ακόμα για να πω πως υπάρχει πίεση. Όταν είσαι στην Ανόρθωση, είναι ξεκάθαροι οι στόχοι. Ξέρω πως η Ανόρθωση διψάει για τίτλους, ξέρω πως ήταν άσχημη η προηγούμενη σεζόν. Δεν ξέρω αν πάρουμε άμεσα πρωτάθλημα, αλλά το να πρωταγωνιστήσει είναι σημαντικό για την ομάδα και το κυπριακό ποδόσφαιρο. Η Ανόρθωση είναι σημαντικό να πρωταγωνιστεί. Έχει ιστορία, κόσμο. Όταν πρωταγωνιστεί, είναι καλό για το κυπριακό ποδόσφαιρο. Αν καταφέρουμε να πάρουμε κάτι, θα είναι τεράστια επιτυχία. Και με τον Τιμούρ και με την διοίκηση αυτό θέλουμε».

...τον Κετσπάγια: «Μίλησα αρχικά μαζί του. Στην Ελλάδα δεν έχουμε μεγάλη εικόνα για το κυπριακό ποδόσφαιρο. Γνώριζα πάνω κάτω για την Ανόρθωση. Γνώριζα για τα προβλήματα. Δυστυχώς δεν μπορείς να δεις παιχνίδια στην Ελλάδα. Όταν μίλησα με τον Κετσπάγια και μου μετέφερε τα δεδομένα, μου έδωσε ένα πολύ καλό πρότζεκτ, δεν το σκέφτηκα καθόλου».

...την πρώτη προπόνηση: «Ο κόσμος δείχνει ποια είναι η ομάδα. Κάποιοι δεν γνώριζαν, κυρίως ξένοι, όμως το κατάλαβαν στην πρώτη προπόνηση. Ήξερα πού ήρθα, το κατάλαβα νωρίτερα. Είναι σημαντικό να είναι μαζί μας. Αν δεν είναι, τότε η Ανόρθωση είναι μισή ομάδα».

...την προετοιμασία: «Χωρίς προετοιμασία δεν μπορείς να διεκδικήσεις τίποτα. Πάμε στην Ολλανδία για καλύτερες συνθήκες, θα δώσουμε και κάποια φιλικά».

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΔΩ: Ένα για... ξεμούδιασμα και τρία χωρίς ανάσα!

...τη θέση που αγωνίζεται: «Είμαι παίκτης του άξονα, έχω παίξει παντού εκεί. Μου αρέσει να αγωνίζομαι σαν 8άρι. Τις περισσότερες φορές την έβγαλα σαν 10άρι».

...τα γκολ που πέτυχε: «Δεν γίνονται αυτά κάθε μέρα. μου αρέσει να δοκιμάζω, να σκοράρω στο παιχνίδι μου. Θα το προσπαθήσω. Να είμαστε υγιείς και θα προσπαθήσω να κάνω ωραία πράγματα. Είναι και θέμα ψυχολογίας, είναι σημαντική. Μακάρι να είμαστε τυχεροί».

...το κλίμα στην ομάδα μετά τις πολλές προσθήκες: «Σε μια μεγάλη ομάδα δεν έχει σχέση από πού ήρθες. Ο Κετσπάγια ήθελε έμπειρους παίκτες, που τους ξέρει καλά. Είναι πολύ καλό το κλίμα, είναι καλός και ο συνδυασμός μεταξύ μας. Μετράει η προσωπικότητα, έχουμε πολύ καλά αποδυτήρια. Είναι ένα βήμα για να πάμε μπροστά».

...την Εθνική: «Η Εθνική είναι για όλους ένα κομμάτι, όλοι το σκέφτονται. Αν έρθει η κλήση, καλοδεχούμενη. Αν δεν έρθει, δεν θα με στεναχωρήσει καθόλου».

...το μήνυμά του για τον κόσμο: «Από μένα να περιμένει πως θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό. Έτσι έχω μάθει να λειτουργώ. Οι απαιτήσεις είναι ψηλές, θα κάνω το καλύτερο για μένα και για τον κόσμο. Ελπίζω να είναι εκεί, γιατί εμένα μου δίνει μεγάλο κίνητρο».

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Το εντυπωσιακό κορεό της Θύρας 9 για την επιστροφή της στο ΓΣΠ
Το μήνυμα του Μπεν Σιμόν για το ντέρμπι με την Ομόνοια-«Είμαστε συγκεντρωμένοι στα μικρά πράγματα»
Ολοκληρώνεται με δύο αγώνες, η 10η αγωνιστική για τον Β΄ όμιλο του Πρωταθλήματος
Πράσινη παράνοια για την Ομόνοια 29Μ-Ξεπέρασε τις 2.000 η προπώληση για το ντέρμπι τίτλου
Κέρδισε τη Σαλαμίνα και συνεχίζει τη μάχη η Δόξα-Επικράτησε του Εθνικού ο Οθέλλος
BINTEO: Η ανάλυση πίσω από την φωτοβολίδα του Τάνκοβιτς που ξέρανε τον Απόλλωνα-Στα 35 μέτρα με 85 χλμ
Τώρα που η μπάλα καίει καλούνται να αποδείξουν πόσα καντάρια μπάλας ξέρουν-Όλα τα βαθμολογικά δεδομένα
Δημητρίου: Προχωρούν οι διαδικασίες για ιδιόκτητο γήπεδο και ανακαίνιση του Ηλίας Πούλλος
Ορίστηκαν οι διαιτητές στα κρίσιμα ντέρμπι για τη μάχη του πρωταθλήματος
Οπαδός υπέστη ανακοπής καρδιάς στο Απόλλων-Πάφος, νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού