Δευτέρα, 1 Ιουνίου, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Θλίψη και στην Ανόρθωση για Γαλανό-Έχασε ένα δικό της άνθρωπο

  15/07/2019 15:21
Θλίψη και στην Ανόρθωση για Γαλανό-Έχασε ένα δικό της άνθρωπο

Θλίψη και στην Ανόρθωση για Γαλανό-Έχασε ένα δικό της άνθρωπο

  15/07/2019 15:21
Τη θλίψη της για το χαμό του τέως δημάρχου Αμμοχώστου Αλέξη Γαλανού, ο οποίος απεβίωσε σήμερα το πρωί σε ηλικία 79 ετών, εκφράζει με ανακοίνωσή της η Ανόρθωση.  
 
Ο Αλέξης Γαλανός, αξίζει να σημειωθεί, υπήρξε ένθερμος υποστηρικτής της ομάδας της Αμμοχώστου και έζησε μαζί της από κόντα μεγάλες συγκινήσεις και χαρές, όπως οι κατακτήσεις πρωταθλημάτων και ευρωπαϊκές επιτυχίες.  
 
Η ανακοίνωση:

«Η Ανόρθωσις Αμμοχώστου εκφράζει τη βαθιά της θλίψη και τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του Δήμαρχου της Αμμοχώστου, Αλέξη Γαλανού, ο οποίος έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών.
 
Ο Αλέξης Γαλανός υπήρξε υπόδειγμα ενεργού πολίτη και η αγάπη του για την Κύπρο και ιδιαίτερα για την Αμμόχωστο τον οδήγησαν από νωρίς σε μίαν έντιμη και πλούσια πολιτική καριέρα, μέσα από την οποία ανέπτυξε μεγάλη δράση από διάφορα αξιώματα καθιστώντας τον ως μια εξέχουσα προσωπικότητα στα πολιτικά δρώμενα της Κύπρου.
 
Ο Δήμαρχος Αμμοχώστου Αλέξης Γαλανός γεννήθηκε τον Αύγουστο του 1940. Ήταν απόφοιτος του Κολλεγίου Αθηνών. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ απ’ όπου έλαβε μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στις οικονομικές επιστήμες και την κοινωνιολογία.
 
Σπούδασε επίσης νομικά στο Inner Temple Λονδίνου και έλαβε δίπλωμα Barrister at Law. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος της Δημοκρατικής Παράταξης, που αργότερα μετονομάστηκε σε Δημοκρατικό Κόμμα. Το 1989 εξελέγη γενικός γραμματέας και το 1990 αντιπρόεδρος του κόμματος. Πήρε για πρώτη φορά μέρος στις βουλευτικές εκλογές το 1976 και εξελέγη βουλευτής του ΔΗΚΟ στην εκλογική περιφέρεια Αμμοχώστου, αξίωμα στο οποίο επανεξελέγη στις εκλογές του 1981, του 1985, του 1991 και του 1996. Μετά τις βουλευτικές εκλογές του 1991, εξελέγη για μία πενταετία Πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής. Συμμετείχε για είκοσι χρόνια στο Εθνικό Συμβούλιο.
 
Κατά τη μακρά του Κοινοβουλευτική παρουσία, διετέλεσε Πρόεδρος των Επιτροπών Εξωτερικών, Εσωτερικών, Οικονομικών και Προϋπολογισμού, Άμυνας και Εμπορίου Βιομηχανίας και Τουρισμού της Κυπριακής Βουλής. Διετέλεσε Συμπρόεδρος της Μεικτής Επιτροπής Κυπριακής Βουλής – ΕΟΚ πριν το 1999. Διετέλεσε επίσης μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης και Πρόεδρος του Κοινοπολιτειακού Κοινοβουλευτικού Συνδέσμου,Πρόεδρος των Κοινοβουλίων της Κοινοπολιτείας και της Κυπριακής Κοινοβουλευτικής Αντιπροσωπείας στον ΟΑΣΕ.
 
Το Μάιο του 2003 διορίστηκε από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Πρόεδρος εννιαμελούς Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων το οποίο είχε ως αποστολή να συμβουλεύει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, σε θέματα οικονομικής πολιτικής, χειρισμού οικονομικών κρίσεων και λήψης οικονομικών μέτρων.
 
Στις Δημοτικές εκλογές του 2006 διεκδίκησε ως ανεξάρτητος υποψήφιος την ψήφο των συμπολιτών του, προτάσσοντας το όραμα της επιστροφής όλων των Αμμοχωστιανών στην πόλη τους. Αμέσως μετά την εκλογή του, ηγήθηκε μεγάλης εκστρατείας συλλογής υπογραφών για επιστροφή στην πόλη της Αμμοχώστου και εφαρμογή των δεσμευτικών αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας, όσον αφορά την προτεραιότητα της Αμμοχώστου την οποία τα τουρκικά στρατεύματα μετέτρεψαν σε πόλη-φάντασμα.
 
Οι δύο τόμοι των 30.000 υπογραφών που συνελέγησαν, αποτελούν τη βάση μιας μεγάλης εκστρατείας διαφώτισης στο εξωτερικό που ανέλαβε ο Δήμος Αμμοχώστου, για τα δίκαια όλου του προσφυγικού κόσμου της Κύπρου.
 
Αιωνία του η μνήμη, ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει»
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας