Σάββατο, 18 Ιανουαρίου, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Όσα έγιναν το ‘11 και καλείται να «διαγράψει» ο Πάμπος-Κόντρα Ολυμπιακού-ΑΕΛ

Στέλιος Στέλιου  16/07/2019 06:50
Όσα έγιναν το ‘11 και καλείται να «διαγράψει» ο Πάμπος-Κόντρα Ολυμπιακού-ΑΕΛ

Όσα έγιναν το ‘11 και καλείται να «διαγράψει» ο Πάμπος-Κόντρα Ολυμπιακού-ΑΕΛ

Στέλιος Στέλιου  16/07/2019 06:50
«Πάμπο ποτέ δεν ξεχάσαμε τον τρόπο που είχες φύγει από την ομάδα μας τον Μάρτιο του 2011. Αυτή είναι η ευκαιρία σου να αποδείξεις ξανά τις προπονητικές σου ικανότητες προσφέροντας στον Ολυμπιακό και να μας κάνεις, αν μη τι άλλο, να τις εκτιμήσουμε. Στο χέρι σου είναι».
 
Το υστερόγραφο αυτό κέντρισε το ενδιαφέρον, ανάμεσα σε άλλα, σε πρόσφατη ανακοίνωση των οργανωμένων οπαδών του Ολυμπιακού. Ο Πάμπος Χριστοδούλου αποτελούσε μαύρο πανί για αρκετούς υποστηρικτές της ομάδας και πολλοί δεν είδαν με θετικό μάτι την επιστροφή του αυτό το καλοκαίρι.
 
Τι ακριβώς έγινε, όμως, τον Μάρτιο του 2011. Aς πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ο Πάμπος Χριστοδούλου, μετά το ξεπέταγμά του στην προπονητική στα χρόνια που ήταν στην Δόξα, το καλοκαίρι του 2011 βρέθηκε στον Ολυμπιακό όπου υπηρέτησε και ως ποδοσφαιριστής για πέντε χρόνια (1990-95).
 

Ο Ολυμπιακός τα πήγαινε περίφημα και μέχρι τον Μάρτιο βρισκόταν στην πρώτη εξάδα του πρωταθλήματος – σε σύνολο 14 ομάδων. Μέσα του Μαρτίου βγήκαν οι πρώτες πληροφορίες που έκαναν λόγο για ενδιαφέρον της ΑΕΛ για τον Πάμπο Χριστοδούλου για να αντικαταστήσει τον Ραϊμόντ Άτεφελντ.

Με αφορμή τα δημοσιεύματα, ο τότε πρόεδρος του Ολυμπιακού Πέτρος Σάββα με επιστολή του ξεκαθάρισε ότι ο Κύπριος τεχνικός είναι δεσμευμένος με συμβόλαιο. «Με αφορμή διάφορα δημοσιεύματα που αφορούν τον προπονητή μας Πάμπο Χριστοδούλου ο πρόεδρος και το δ.σ του Ολυμπιακού Λευκωσίας θέλουν να ενημερώσουν τους φίλους και οπαδούς της ομάδας μας αλλά και όλο το φίλαθλο κόσμο ότι ο κ.Χριστοδούλου είναι προπονητής του Ολυμπιακού όχι γιατί διατηρεί φιλία με τον πρόεδρο μας όπως αναφέρουν δημοσιεύματα αλλά γιατί υπάρχει γραπτή συμφωνία από το περασμένο καλοκαίρι που είναι διάρκειας δύο χρόνων.
 
Με τον Πάμπο Χριστοδούλου έγινε φέτος ένα επιτυχημένο αγωνιστικό πλάνο το οποίο φιλοδοξούμε να το συνεχίσουμε και να το διευρύνουμε στη νέα ποδοσφαιρική περίοδο για να οδηγήσουμε την ομάδα του Ολυμπιακού ακόμα πιο ψηλά στη βαθμολογία και στη συνείδηση των δικών μας οπαδών καθώς και σε όλο το φίλαθλο κοινό της Κύπρου».
 
Από την ΑΕΛ υποστηριζόταν ότι δεν υπάρχει θέμα με τον Σίτεφελντ, ενώ από πλευράς του Ολυμπιακού – σε συνέντευξη Τύπου – ειπώθηκε ότι έγινε και πρόταση πρόωρης ανανέωσης του συμβολαίου στον Πάμπο Χριστοδούλου.
 
Η φυγή του Πάμπου
Στις 27 Μαρτίου, με κάθε επισημότητα, ο Πάμπος αποχώρησε από τον Ολυμπιακό για την ΑΕΛ, που όπως και ίδιος ανάφερε είχε κάνει επίσημη πρόταση στους μαυροπρασίνους και τον Ιανουάριο της ίδιας χρονιάς, όμως την αρνήθηκε η διοίκηση, ενώ και ο ίδιος δεν θέλησε να φύγει στα μέσα της σεζόν. Βολιδοσκόπηση υπήρξε και από πλευράς της Ανόρθωσης. «Αν η απόφαση μου είναι σωστή ή όχι θα φανεί στην πορεία. Εγώ με πλήρη επίγνωση των δυσκολιών από τη νέα πρόκληση, θα επικεντρωθώ στη δουλειά μου. Αν κάποιοι έχουν πληγωθεί από αυτήν τη δύσκολη ομολογουμένως απόφαση, τους ζητώ συγγνώμη. Πρέπει να ομολογήσω ότι δεν ήταν τόσο απλό να φύγω από τον Ολυμπιακό. Η απόφαση που πήρα να συνεχίσω την προπονητική μου καριέρα σε μία μεγάλη ομάδα, όπως είναι η ΑΕΛ, πάρθηκε μετά από μεγάλη σκέψη, προβληματισμό και επίγνωση των εξελίξεων που μπορούν να συμβούν. Κατανοώ τις αντιδράσεις που προκύπτουν από μια μερίδα φίλων του Ολυμπιακού, με τους οποίους συνδέθηκα αφού μαζί περάσαμε καλές στιγμές» ανάφερε μεταξύ άλλων στην επιστολή του ο Πάμπος Χριστοδούλου.
 

Από την άλλη, ο Ολυμπιακός με ανακοίνωσή του κατηγόρησε τον Κύπριο τεχνικό. «Το ΔΣ αξιολόγησε ως εξαιρετικά ανεύθυνη τη στάση του κ. Χριστοδούλου, ο οποίος συνεχίζει να επιδεικνύει μια πρωτοφανή αντιεπαγγελματική συμπεριφορά απέχοντας από τις συμβατικές του προπονητικές υποχρεώσεις προς την ομάδα. Πέραν του γεγονότος ότι εγκατέλειψε την ομάδα πριν από την ολοκλήρωση των υποχρεώσεων της, ο κ. Χριστοδούλου φροντίζει καθημερινά, με τις ενέργειές του, να θέτει υπό αμφισβήτηση τόσο τον επαγγελματισμό, όσο και την ποιότητα του χαρακτήρα του» έγραψε το φιρμάνι της ομάδας της Λευκωσίας που τον καλούσε να τηρήσει τα συμφωνηθέντα και παράλληλα τον προειδοποιούσε να σταματήσει να παρενοχλεί ποδοσφαιριστές της ομάδας.
 
Η κόντρα ΑΕΛ-Ολυμπιακού
Λίγες ημέρες η ΑΕΛ παρουσίασε και επίσημα τον Πάμπο Χριστοδούλου, με τον πρόεδρο της ομάδας της Λεμεσού να καπαρτίζει για την επιλογή, στέλνοντας παράλληλα και μήνυμα στον Ολυμπιακό. «Δεν μας ενδιαφέρουν τα προβλήματα του Πάμπου με τον Ολυμπιακό, θα λυθούν αλλού οι διαφορές τους, όμως πρέπει να σεβαστούν τις επιλογές του. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να πιέζει, να προσβάλλει ή να θίγει την αξιοπρέπεια του προπονητή μας» ανάφερε ο Ανδρέας Σοφοκλέους.

Η κόντρα μεταξύ των δύο ομάδων κράτησε για μήνες, με την ΑΕΛ να εκδίδει νέα φιρμάνια και να στέλνει μηνύματα για να μην κατηγορείται ο προπονητής της. Επιπλέον, οι δύο ομάδες λίγο πριν από την έναρξη της σεζόν 2011-12 ήρθαν σε αντιπαράθεση για τα λεφτά που είχαν συμφωνηθεί για να πάρει ο Ολυμπιακός.
 

«Η πρώτη επιταγή έπρεπε να εξαργυρωθεί στις 31 Ιουλίου, αλλά επιστράφηκε από την τράπεζα λόγω του ότι η δεύτερη υπογραφή δεν αναγνωρίζεται. Ενημερώθηκε για το θέμα ο αντιπρόεδρος του σωματείου της Λεμεσού και υποσχέθηκε ότι θα το τακτοποιήσει. Μετά από 18 μέρες όμως, καμία ανταπόκριση και μάλιστα δεν ανταποκρίνεται πλέον ο αντιπρόεδρος της ΑΕΛ στις τηλεφωνικές κλήσεις του προέδρου μας» έλεγε η ανακοίνωση του Ολυμπιακού που σημείωσε επίσης ότι θα ληφθούν όλα τα νομικά μέτρα αν δεν υπάρξει ανταπόκριση.
 
Η απάντηση της ΑΕΛ ήταν άμεση και μάλιστα από πλευράς γαλαζοκιτρίνων δήλωναν οργή αφού - όπως υποστήριξαν - υπήρξε ενημέρωση ότι θα λυθεί το πρόβλημα με την επιστροφή του Ανδρέα Σοφοκλέους από το εξωτερικό, ενώ σημειωνόταν ότι πρόσφατα ο Ολυμπιακός έβαλε στο ταμείο του ένα ποσό 25.000 ευρώ ως μέρος της συμφωνίας. «Διερωτόμαστε, ως προς τι αυτή η αντιαθλητική συμπεριφορά του Ολυμπιακού, η οποία έρχεται ως συνέχεια προηγούμενων αντιπαραθέσεων και δημιουργεί κλίμα αρνητικών εντυπώσεων πριν την έναρξη του νέου πρωταθλήματος. Η συμπεριφορά του Ολυμπιακού αποτελεί παραβίαση του καταστατικού της ομοσπονδίας και άρθρων της προκήρυξης του πρωταθλήματος.
 

Οκτώ χρόνια μετά…
Ο Πάμπος (από αγωνιστικής πλευράς) δικαιώθηκε με την επιλογή του αφού στέφθηκε πρωταθλητής. Μετά την ΑΕΛ (στην οποία θήτευσε και δεύτερη φορά σε μεταγενέστερο στάδιο) εργάστηκε επίσης σε Εθνική Κύπρου, Ανόρθωση και Ομόνοια. Οκτώ χρόνια μετά ο Πάμπος Χριστοδούλου επιστρέφει στον Ολυμπιακό και μέσω των επιτυχιών θα επιδιώξει να μπει ξανά στις καρδιές όλων των οπαδών των μαυροπρασίνων, έστω και αν δεν ξεχνούν τον τρόπο που αποχώρησε το 2011.
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας