Το Top11 του Βουγιαντίν Σάβιτς

Η Κύπρος είναι η έκτη χώρα, στην οποία θα παίξει ποδόσφαιρο. Με επτά μεταγραφές και οκτώ συλλόγους σε ηλικία μόλις 29 ετών ο Βουγιαντίν Σάβιτς σίγουρα δεν υπολείπεται σε παραστάσεις κι εμπειρίες ερχόμενος στον ΑΠΟΕΛ.

Εκτός από την πατρίδα του ο υψηλόσωμος (1,94μ.) Σέρβος έχει αγωνιστεί σε Γαλλία, Γερμανία, Αγγλία και Μολδαβία, ενώ έρχεται στους πρωταθλητές στο limit up της μετοχής του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο (σ.σ. στα τρία εκατομμύρια τον κοστολογεί το transfermarkt).

Η omada.com.cy συγκέντρωσε, ξεδιάλεξε και σας παρουσιάζει τα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία για τον νεοφερμένο άσο των «γαλαζοκιτρίνων»:
 
1. Σε ηλικία οκτώ ετών γράφτηκε στις ακαδημίες του Ερυθρού Αστέρα, στα 17 δόθηκε δανεικός για μια διετία στη Ραντ. Επέστρεψε και μετά από μια σεζόν στα ερυθρόλευκα πωλήθηκε στην Μπορντό, στην οποία έμεινε ως το καλοκαίρι του 2014. Ενδιάμεσα δόθηκε δανεικός σε Ντινάμο Δρέσδης (18 μήνες) και Αρμίνια Μπίλεφελντ (έξι μήνες). Το πρώτο μισό του 2015 ήταν στη Γουότφορντ, το καλοκαίρι πήγε στη Σέριφ Τιρασπόλ και μια διετία μετά επέστρεψε στον Ερυθρό Αστέρα, όπου αγωνιζόταν τα τελευταία δύο χρόνια.
 
2. Έχει χριστεί διεθνής με την U21 της Σερβίας έχοντας μετρήσει 11 συμμετοχές και τέσσερα γκολ
 
3. Είναι γιος του θρύλου Ντούσαν Σάβιτς (120 γκολ σε 202 συμμετοχές με τη φανέλα του Ερυθρού Αστέρα), ο οποίος ήταν αθλητικός διευθυντής στο σύλλογο, όταν ο γιος του γράφτηκε στις ακαδημίες.
 
4. Παράλληλα με το ποδόσφαιρο άρχισε ν’ ασχολείται με το τένις και το μπάσκετ. «Ο πατέρας μου θα με έβλεπε άνετα να κάνω καριέρα καλαθοσφαιριστή, επειδή μεταξύ άλλων δεν ήθελε να υποφέρω από την πίεση της σύγκρισης μ’ εκείνον. Στο τέλος, ωστόσο, επικράτησε η αγάπη μου για το ποδόσφαιρο, μολονότι σε αυτό είμαι λιγότερο ταλαντούχος σε σύγκριση με το τένις ή το μπάσκετ»!
 
5. Τόσο για τον ίδιο όσο και για τον πατέρα του ήταν άβολα, όταν ο Ντούσαν τον έβλεπε από την εξέδρα: «Από τη μία φοβόταν ότι λόγω της παρουσίας του θα έβαζα τον εαυτό μου σε μεγαλύτερη, αχρείαστη πίεση. Από την άλλη δεν ήθελε να αρχίσουν να κουτσομπολεύουν ότι ο μόνος λόγος που έπαιζα ήταν εκείνος. Γι’ αυτό και σε όλη την εφηβεία μου είδε ζωντανά το πολύ 12 αγώνες μου. Πλέον βλέπει στο διαδίκτυο σχεδόν όλα τα παιχνίδια μου και φυσικά συζητούμε, μου δίνει πάντα συμβουλές και αυτό με βοηθά απίστευτα. Ουδεμία άλλη κριτική είναι για μένα τόσο πολύτιμη όσο του πατέρα μου».
 
6. Η Γαλλία παίζει σημαντικό ρόλο στη ζωή του: «Με τη χώρα αυτή με συνδέουν συναισθήματα, εμπειρίες και μεγάλος σεβασμός. Ο γιος μου Αντρίγια γεννήθηκε στο Μπορντό, ο αδελφός μου στις Κάννες. Πηγαίναμε συχνά διακοπές με τους γονείς μου εκεί και έχω πολλούς φίλους».
 
7. Είναι κάτοχος και της γαλλικής υπηκοότητας. «Έχω γαλλικό διαβατήριο, διότι ο πατέρας μου έπαιξε για επτά χρόνια ποδόσφαιρο στη Γαλλία και η μητέρα μου εργάστηκε εκεί για πολλά χρόνια ως δημοσιογράφος».
 
8. Η θέση του στόπερ δεν ήταν η πρώτη του στο ποδόσφαιρο. «Αρχικά έπαιζα επιθετικός και μόνο στα 13 μου γύρισα πίσω. Σ’ ένα τουρνουά σάλας ένας αμυντικός είχε μεγάλα προβλήματα με τους αντιπάλους που τον περνούσαν σαν σταματημένο και ο προπονητής μου με τράβηξε πίσω. Επειδή δούλεψε, το δοκίμασε και σε κανονικό γήπεδο και διαπιστώσαμε ότι αυτή ακριβώς ήταν η θέση μου»
 
9. Τον περασμένο Δεκέμβριο έφτασε μια ανάσα από τη μετακίνησή του στην Τραμπζονσπόρ, η οποία προσέφερε στον Ερυθρό Αστέρα αποζημίωση ενός εκατομμυρίου και στον ίδιο τριετές συμβόλαιο με συνολικές απολαβές τουλάχιστον 1,5 εκατ., δίχως να υπολογίζονται τα μπόνους. Μολονότι ο ποδοσφαιριστής εισέπραττε ετησίως σχεδόν €200.000 στη Σερβία, η μεταγραφή δεν ολοκληρώθηκε.
 
10. Δεν του αρέσει να φέρνει την οικογένειά του στο γήπεδο: «Είμαι ο πρώτος που δεν επιτρέπει στη σύζυγο και στα παιδιά μου να έρχονται στους αγώνες, πρώτα και κύρια για λόγους δικής μου συγκέντρωσης»
 
11. Συζεί με τον εφηβικό του έρωτα, τη Μίρκα Βασίλιεβιτς, με την οποία έχουν τρία παιδιά (δύο γιους, μια κόρη). Ο Βουγιαντίν θέλει «σαν τρελός» γάμο, αλλά οι υποχρεώσεις της Μίρκα (ηθοποιός στο επάγγελμα) δεν της αφήνουν τον απαραίτητο χρόνο. Αυτή τουλάχιστον είναι η επίσημη αιτιολόγηση του ζεύγους…
 

Δειτε Επισης

Πήρε το διπλό κόντρα στην ΑΕΖ και ακόμη ελπίζει η Δόξα
Πέτυχαν από τρία γκολ Εθνικός και Απόλλωνας και μοιράστηκαν από ένα βαθμό
«Δεν παρακάλεσε ποτέ κανέναν για χρήματα ο Κίρζης, θα καλύψει μόνος του τη ζημιά»
Οι ενδεκάδες Εθνικού και Απόλλωνα στο Δασάκι
Η ανακοίνωση της Πάφου για τον τελικό κυπέλλου
Άκυρο στο αίτημα της Πάφου για να διεξαχθεί σε άλλο γήπεδο ο τελικός Κυπέλλου
Επιστολή της Πάφου στην ΚΟΠ για αλλαγή έδρας του τελικού κυπέλλου
Αφιερωμένες αγωνιστικές για την τελική φάση του EURO
Δύο παιχνίδια για την 11η αγωνιστική στον δεύτερο όμιλο
Στην Περιστερώνα ο τελικός Κυπέλλου Apollon Ladies-Λευκοθέα Λατσιών