Κέρκεζ: Δεν ήταν στο πλάνο μας να φέρουμε πολλούς, θέλαμε 4-5 παίκτες

Για την προετοιμασία, την αναμέτρηση με τον Άρη αλλά και τις μεταγραφικές προσθήκες σχολίασε στην επίσημη κάμερα της ΑΕΛ, ο Ντούσαν Κέρκεζ από τη Βουλγαρία, όπου και πραγματοποιεί το βασικό στάδιο προετοιμασίας της η ομάδα της Λεμεσού. 

«Δεν ήταν ποτέ στο πλάνο μας να φέρουμε πολλούς παίκτες αυτό το καλοκαίρι, θέλαμε 4-5 παίκτες, αλλά λόγω της κατάστασης που όλοι γνωρίζουν δεν κάναμε αυτές τις μεταγραφές», σχολίασε μεταξύ άλλων ο Βόσνιος τεχνικός. 

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Κέρκεζ:

Για την προετοιμασία: Είμαι ευχαριστημένος με την προετοιμασία μέχρι τώρα, όλα πάνε βάσει πλάνου, Είχαμε κάποια προβλήματα με τους τραυματισμούς των Κάρλος και Μαρκόσκι όμως είναι φυσιολογικό στην προετοιμασία, εύχομαι σύντομα να επανέλθουν κανονικά στις προπονήσεις.

Για την ετοιμότητα ενόψει των αγώνων με Άρη: 

Δύσκολο να πω με ακρίβεια αλλά πιστεύω κατά 70% θα είμαστε έτοιμοι για τον Άρη. Δεν ήταν μέσα στο πλάνο μας να είμαστε πλήρως έτοιμοι, δεν είναι λογικό, χρειαζόμαστε περισσότερα παιχνίδια αλλά όπως τα υπολογίσαμε θα είμαστε γύρω στο 70%.

Για τον Άρη: Σίγουρα θα είναι πολύ σκληρό, δυνατό και δύσκολο με τον Άρη επειδή παίζουμε με δυνατό αντίπαλο. Ειδικά το πρώτο που θα είναι στην έδρα τους, για πολλούς λόγους. Είναι καλή ομάδα, στο γήπεδό τους σε 26 παιχνίδια έχουν 13 νίκες και 13 ισοπαλίες, δεν έχουν ήττα στα ευρωπαϊκά και σίγουρα θα είναι δύσκολα παιχνίδια.

Για τα δεδομένα στο ρόστερ: Είμαι ευχαριστημένος με το ρόστερ που έχουμε. Φυσικά δεν ήταν ποτέ στο πλάνο μας να φέρουμε πολλούς παίκτες αυτό το καλοκαίρι, θέλαμε 4-5 παίκτες, αλλά λόγω της κατάστασης που όλοι γνωρίζουν δεν κάναμε αυτές τις μεταγραφές και προσπαθήσαμε να κάνουμε καλό ρόστερ με τους παίκτες που έχουμε. Έτσι κι αλλιώς αν φέρουμε αυτούς τους τέσσερις, τους δύο που φέραμε και άλλους δυο-τρεις, θέλουμε να φέρουμε ποιοτικούς παίκτες.

Για τη φιλοσοφία του: Η φιλοσοφία μου είναι να παίζουμε επιθετικό ποδόσφαιρο αλλά αυτό εξαρτάται από τους παίκτες που έχεις και από τον αντίπαλο. Κάποτε δεν μπορείς να παίξεις όπως θέλεις. Τo σύστημα επίσης εξαρτάται από τους παίκτες και τον αντίπαλο. Φιλοσοφία μου είναι επίσης να κερδίζω κάθε παιχνίδι.

Για το κλίμα στην ομάδα: Tο σημαντικό για το καλό κλίμα είναι η καλή ατμόσφαιρα στα αποδυτήρια, να είμαστε οικογένεια, αυτό εξαρτάται και από τον χαρακτήρα των παικτών που επιλέγεις να φέρεις στην ομάδα, να θέλουν να παλεύουν για την ομάδα. Επίσης εγώ και οι συνεργάτες μου δουλεύουμε σε αυτόν τον τομέα.

Για τον Αντόνια που αν και ήταν εκτός πλάνων αλλά επανήλθε στην ομάδα: Καταλαβαίνετε την κατάσταση στην ομάδα, όταν δεν μπορείς να κάνεις μεταγραφές. Κάθε ομάδα χρειάζεται παίκτες. Ο Αντόνια είναι ποιοτικός παίκτης, ίσως δεν έπαιξε αυτούς τους μήνες όσο περίμεναν όλοι αλλά όλοι χρειάζονται χρόνο προσαρμογής στην ομάδα.

Για τον Φιντέλις που δεν ταξίδεψε στη Βουλγαρία: Ο Φιντέλις ήταν στο πλάνο μου να είναι στο ρόστερ, δυστυχώς χάνει την προετοιμασία, δεν θα είναι έτοιμος για τα ευρωπαϊκά και ίσως να μην είναι έτοιμος για το πρωτάθλημα. Τώρα δεν είναι στο δικό μου χέρι αυτό, είναι θέμα ανάμεσα στη διοίκηση και τον παίκτη να βρουν λύση.

Αν καθορίστηκαν νέοι στόχοι για τη νέα σεζόν:  Δεν καθορίστηκαν νέοι στόχοι. Ο στόχος τώρα είναι ένας, να περάσουμε τον Άρη. Είναι δύσκολο αλλά θα τα δώσουμε όλα. Για το πρωτάθλημα δεν μπορώ να πω τίποτα τώρα, θα πρέπει να περιμένω πριν από την έναρξη της σεζόν να δούμε την κατάσταση στην ομάδα. Δυστυχώς δεν είναι όπως θα τη θέλαμε κι ελπίζουμε ότι σύντομα θα γίνει το καλύτερο για όλους και μετά θα μπορούμε να πούμε τους στόχους μας.

Το καταληκτικό του σχόλιο: Θα ήθελα να ευχηθώ στους φίλους της ΑΕΛ, σε όλο το προσωπικό και τους παίκτες καλή σεζόν και υγεία. Εύχομαι να έχουμε γεμάτα γήπεδα, ξέρω πόσο αγαπούν οι οπαδοί μας την ομάδα αλλά δυστυχώς όπως βλέπω τα πράγματα θα μας λείψουν και τη νέα σεζόν. Ελπίζω όμως να έχουμε ευτυχισμένο τέλος στη σεζόν.

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις Κέρκεζ:

Δειτε Επισης

Η θέση της Πάφου για το αίτημα στην ΚΟΠ για αλλαγή έδρας του τελικού-«Κάθε ομάδα θα το έκανε»
Σπιλέφσκι: Στην Κύπρο μόλις ανοίξω το στόμα μου, μπαμ κόκκινη
Η επίσημη θέση της Ομόνοιας για το ντέρμπι με ΑΠΟΕΛ-«Ευχόμαστε ο κόσμος μας να νιώσει ξανά τη χαρά»
Η ανάλυση της ΚΟΠ για τα πέναλτι που κέρδισαν ΑΠΟΕΛ, Απόλλων και Πάφος
Ζητά την άμεση παραίτηση του Φοίβου Βάκη η Apollon Ladies
Αποζημιώνεται ο Καραβίδας από τη FIFA για το... στήσιμο από τον Ουάρντα με 150.000 ευρώ
Στο μικροσκόπιο της Επ. Δεοντολογίας τρεις αγώνες που ενδέχεται να ήταν προσυνεννοημένοι
Κούρης και Σπάρτακος διεκδικούν το τρόπαιο του Κυπέλλου Μικρών Κατηγοριών
Πήρε το διπλό κόντρα στην ΑΕΖ και ακόμη ελπίζει η Δόξα
Πέτυχαν από τρία γκολ Εθνικός και Απόλλωνας και μοιράστηκαν από ένα βαθμό