«Ξέρουμε μόνον έναν τρόπο, αλλά είναι ο καλύτερος»

Μια μέρα πριν τον δεύτερο αγώνα με την Πετροκούμπ για τον α' προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ ο Ιμανόλ Ιδιακέθ έδωσε την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, στην οποία υπογράμμισε ότι η ΑΕΚ έχει μόνον έναν τρόπο να προσεγγίσει το παιχνίδι.

«Ξέρουμε την κατάσταση. Έχουμε ένα μικρό προβάδισμα, αλλά ο μόνος τρόπος που ξέρουμε είναι να προσπαθούμε να κερδίζουμε και αυτό θα κάνουμε και αύριο. Εκτός του ότι είναι ο μοναδικός τρόπος που ξέρουμε, είναι και ο καλύτερος για να προσεγγίζεις ένα παιχνίδι», δήλωσε αρχικά ο Βάσκος τεχνικός που ρωτήθηκε, αν περιμένει την ομάδα του πιο έτοιμη απ' ό,τι την περασμένη εβδομάδα.

«Πάντα περιμένω βελτίωση. Πρέπει να λάβουμε υπόψη και τον αντίπαλο, τον είδαμε και στο πρώτο παιχνίδι ότι είναι πιο έτοιμος. Εμείς είμαστε στα αρχικά στάδια. Όμως έχουμε εμπιστοσύνη στον εαυτό μας. Πάντα θέλουμε να βελτιωνόμαστε. Εξαρτάται και από τον αντίπαλο βέβαια, στην Κύπρο έπαιξε με αρκετούς παίκτες στην άμυνα. Δεν ξέρουμε επίσης πώς θα είναι ο αγωνιστικός χώρος.

Σίγουρα περιμένουμε δυσκολίες σε αυτό το επίπεδο που βρισκόμαστε. Δεν περιμένω κανένα τρελό παιχνίδι από την Πέτροκουμπ. Πιστεύω θα κάνουν κάτι παρόμοιο. Να είναι προσεκτικοί και να προσπαθήσουν να σκοράρουν στην αντεπίθεση.

Βέβαια εύχομαι να δούμε ένα καλό, ανοικτό παιχνίδι, αλλά πιστεύω ότι ο αντίπαλος θα προσπαθήσει να... παίξει με το άγχος μας. Εμείς ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε, έχουμε εμπειρία από τέτοια παιχνίδια. Αν σκοράρουμε, θα είναι πιο εύκολα τα πράγματα και έχουμε την ποιότητα να σκοράρουμε», συμπλήρωσε ο προπονητής της ΑΕΚ.

Ερωτηθείς για το βαθμό ετοιμότητας του Ματίγια Σπόλιαριτς ο Ιδιακέθ απάντησε: «Ελπίζουμε ότι θα είναι έτοιμος για τον επόμενο γύρο. Έχει ένα πλάνο και προπονείται. Στις τελευταίες προπονήσεις μπήκε με την ομάδα. Όμως τώρα επικεντρωνόμαστε στο αυριανό παιχνίδι».

Σε ό,τι αφορά τη μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας ο Βάσκος σχολίασε: «Δεν έχω κανένα πρόβλημα να μιλήσω για τις μεταγραφές, αν και δεν είναι στα χέρια μου αλλά στα χέρια του τεχνικού διευθυντή. Διαθέτουμε ένα καλό ρόστερ και αρκετές επιλογές για να βοηθήσουν και από τον πάγκο. Για εμάς τώρα αρχίζει να κινείται η αγορά, δεν έχουμε μεγάλες οικονομικές δυνατότητες. Κάνουμε σταθερά βήματα και ετοιμάζουμε την ομάδα για όλη την χρονιά, όχι μόνο για τώρα. Καταλαβαίνω τον κόσμο που νιώθει ότι καθυστερούμε αλλά δεν είναι εμείς που αποφασίζουμε, είναι η αγορά. Έχω εμπιστοσύνη στην ομάδα μου, έχουμε μια πολύ καλή ομάδα».

Τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ εκπροσώπησε ο Μάριος Αντωνιάδης. «Προέρχομαι από ένα τραυματισμό στην προετοιμασία. Μπήκα εδώ και μια βδομάδα με την ομάδα και νιώθω καλύτερα. Είμαι στη διάθεση του προπονητή, όποτε με χρειαστεί, να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό. Για το παιχνίδι συμφωνώ με τον προπονητή μου ότι θα είναι πολύ δύσκολο. Έχουμε ένα μικρό προβάδισμα, αλλά δεν είναι αρκετό για να μας δώσει την πρόκριση. Θα βρούμε απέναντί μας ένα αντίπαλο που θα παλέψει μέχρι το τελευταίο λεπτό, όμως έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην ομάδα μου«».

Δειτε Επισης

Πράσινη παράνοια για την Ομόνοια 29Μ-Ξεπέρασε τις 2.000 η προπώληση για το ντέρμπι τίτλου
Κέρδισε τη Σαλαμίνα και συνεχίζει τη μάχη η Δόξα-Επικράτησε του Εθνικού ο Οθέλλος
BINTEO: Η ανάλυση πίσω από την φωτοβολίδα του Τάνκοβιτς που ξέρανε τον Απόλλωνα-Στα 35 μέτρα με 85 χλμ
Τώρα που η μπάλα καίει καλούνται να αποδείξουν πόσα καντάρια μπάλας ξέρουν-Όλα τα βαθμολογικά δεδομένα
Δημητρίου: Προχωρούν οι διαδικασίες για ιδιόκτητο γήπεδο και ανακαίνιση του Ηλίας Πούλλος
Ορίστηκαν οι διαιτητές στα κρίσιμα ντέρμπι για τη μάχη του πρωταθλήματος
Οπαδός υπέστη ανακοπής καρδιάς στο Απόλλων-Πάφος, νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού
«Την πίεση θα την έχει το ΑΠΟΕΛ και όχι εμείς, πολλοί έχουν ξεγράψει τον Άρη και ότι κάναμε φέτος»
Αυλαία για την δέκατη αγωνιστική στον δεύτερο όμιλο
Κέρδισε την ΑΕΛ με κορυφαίο τον Blackmon ο ΑΠΟΕΛ