Mε βελτιωμένη έκδοση για την πρόκριση η ΑΕΚ

Το 50ο ευρωπαικό παιχνίδι στην 25χρονη ιστορία της ΑΕΚ να συνδυαστεί με πρόκριση στον επόμενο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ. Αυτή είναι η ευχή όλων στο κιτρινοπράσινο στρατόπεδο, οι οποίοι ευελπιστούν πως ο αποψινός (20.00) επαναληπτικός με την Πετροκούμπ στο «Σταντιονούλ Ζίμπρου» (χωρητικότητας 10.400 θέσεων) θα στεφθεί μ’ επιτυχία και η ΑΕΚ θα πάρει θετικό αποτέλεσμα που θα της επιτρέψει να προχωρήσει στην διοργάνωση.
 
Η ομάδα της Λάρνακας θέλει… γκολ και γιατί όχι δεύτερη νίκη σε βάρος των Μολδαβών, προκειμένου να περάσει με πανηγυρικό τρόπο στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα. Εάν η ΑΕΚ ξεπεράσει το εμπόδιο της Πετροκούμπ, θα είναι για 4η συνεχόμενη χρονιά που θα έχει καταφέρει να προκριθεί σε βάρος του πρώτου ευρωπαϊκού της αντιπάλου, είτε στον Α΄, είτε στον Β΄ προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ.
 
Εκτός από το 2015, οπόταν οι Λαρνακείς αποκλείστηκαν με δύο ήττες (3-0 και 1-0) από την Μπορντώ Γαλλίας, τα επόμενα χρόνια η ΑΕΚ περνούσε με σχετική άνεση τις πρώτες ευρωπαικές της εξετάσεις. Το 2016 απέκλεισε την Φολγκόρε του Σαν Μαρίνο με δύο εύκολες νίκες (3-0 εντός, 3-1 εκτός), το 2017 απέκλεισε την Λίνκολν του Γιβραλτάρ (5-0 στο «Αρένα», 1-1 εκτός έδρας) και το 2018 την Ντάνταλκ Ιρλανδίας (0-0 εκτός, 4-0 στο «Αρένα».
 
Φέτος ευελπιστεί να πράξει το ίδιο κόντρα στην Πετροκούμπ. Η ώρα της αλήθειας για την ΑΕΚ έφτασε. Οι παίκτες του Ιμανόλ Ιδιάκεθ οφείλουν να παρουσιαστούν συνεπείς και σ’ αυτό το ευρωπαικό ραντεβού. Η ΑΕΚ αγωνίζεται για πρώτη φορά στην ιστορία της στη Μολδαβία, η οποία είναι ο 21ος ευρωπαϊκός προορισμός στην ιστορία της.  

Βελτιωμένη έκδοση
Η ΑΕΚ καλείται να παραταχθεί απόψε σε βελτιωμένη έκδοση, σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι, για να πάρει το ποθούμενο, γι’ αυτήν, αποτέλεσμα. Η αποστολή έφθασε το βράδυ της Τρίτης στο Κισινάου της Μολδαβίας, μέσω Κιέβου, και κατέλυσε στο ξενοδοχείο. Ο Ιμανόλ Ιδιάκεθ δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα αγωνιστικά προβλήματα, μ’ εξαίρεση την περίπτωση του Ματία Σπόλιαριτς, ο οποίος έμεινε στην Κύπρο αφού κρίθηκε ανέτοιμος.
 
Η ομάδα προπονήθηκε αργά χθες το απόγευμα στο γήπεδο όπου θα διεξαχθεί ο αποψινός επαναληπτικός. Η ετοιμότητα του Ντάνιελ Μοισόφ αναμένεται να καθορίσει και τον σχηματισμό, με τον οποίο θα παραταχθεί η ΑΕΚ κόντρα στην Πετροκούμπ, δηλαδή είτε με τριάδα στόπερ, είτε με τέσσερις στην άμυνα (δύο στόπερ).
 
Το ευτύχημα για τους Λαρνακείς είναι ότι ο καιρός στο Κισινάου είναι καλός και η θερμοκρασία κυμαίνεται μεταξύ 25-26 βαθμούς κελσίου, δηλαδή ιδανικός καιρός για ποδόσφαιρο. Στον αποψινό επαναληπτικό η ομάδα της Λάρνακας αναμένεται να έχει την υποστήριξη μερικών μόνο δεκάδων οπαδών της (η επίσημη ΑΕΚ δεν έχει επίσημη ενημέρωση για τον αριθμό φιλάθλων της που θα παρακολουθήσουν τον αγώνα). Άλλωστε, το Κισινάου δεν είναι και ο πιο ελκυστικός προορισμός…
 
Στη Μολδαβία εκτιμούν ότι η Πετροκούμπ θα έχει απόψε την στήριξη περίπου 4-5 χιλιάδων οπαδών της, οι οποίοι αναμένεται να ταξιδέψουν από την πόλη Χιντσέστι, όπου εδρεύει η ομάδα (η απόσταση από το Κισινάου είναι περίπου 33 χιλιόμετρα).
 
Η στενή ήττα στο «Αρένα» έχει γεμίσει με αισιοδοξία τους Μολδαβούς, ότι αυτή τη χρονιά θα καταφέρουν να γράψουν ιστορία και η ομάδα τους θα περάσει για πρώτη φορά στον επόμενο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ. Από την πλευρά της η ΑΕΚ καλείται να φορέσει το καλό ευρωπαικό της κοστούμι και να χαλάσει τα σχέδια των Μολδαβών. Είναι πιο ποιοτική κι έμπειρη ομάδα και μπορεί να τα καταφέρει, φτάνει να παρουσιαστεί σοβαρή μέσα στον αγωνιστικό χώρο. 

Αγωνιστικά προβλήματα
Όπως πληροφορηθήκαμε, η Πετροκούμπ θα παραταχθεί στον επαναληπτικό με την ΑΕΚ με κάποια αγωνιστικά προβλήματα. Ο επιθετικός της ομάδας, Άρτεμ Πούντους (δεν αγωνίστηκε ούτε στον πρώτο αγώνα), ταλαιπωρείται από σοβαρό τραυματισμό και υπολογίζεται ν’ απέχει από τις υποχρεώσεις της ομάδας του για τους επόμενους μήνες, ενώ από τον αγώνα θ’ απουσιάσει και ο μέσος Ντεντόφ, ο οποίος ξεκίνησε ως βασικός στο «Αρένα», αλλά τραυματίστηκε κι έγινε αναγκαστική αλλαγή.
 

Δειτε Επισης

Τώρα που η μπάλα καίει καλούνται να αποδείξουν πόσα καντάρια μπάλας ξέρουν-Όλα τα βαθμολογικά δεδομένα
Δημητρίου: Προχωρούν οι διαδικασίες για ιδιόκτητο γήπεδο και ανακαίνιση του Ηλίας Πούλλος
Ορίστηκαν οι διαιτητές στα κρίσιμα ντέρμπι για τη μάχη του πρωταθλήματος
Οπαδός υπέστη ανακοπής καρδιάς στο Απόλλων-Πάφος, νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού
«Την πίεση θα την έχει το ΑΠΟΕΛ και όχι εμείς, πολλοί έχουν ξεγράψει τον Άρη και ότι κάναμε φέτος»
Αυλαία για την δέκατη αγωνιστική στον δεύτερο όμιλο
Τέλος και επίσημα από τον Εθνικό ο Σατσιάς
Λέουβενμπεργκ: Πονάει ο αποκλεισμός, όμως θα προχωρήσουμε σε μια νέα σεζόν με καλύτερα αποτελέσματα
Το μήνυμα του Τάνκοβιτς για την ιστορική πρόκριση-«Είμαστε στον τελικό με ψηλά το κεφάλι»
ΒΙΝΤΕΟ: Ανακοίνωσε το νέο του προπονητή ο ΑΣΙΛ