Πήρε το εισιτήριο πρόκρισης με... διαστημικό Ζελάγια ο Απόλλωνας

Χωρίς να ιδρώσει ιδιαίτερα στη ρεβάνς με την Κάουνο Ζαλγκίρις ο Απόλλωνας κέρδισε στο ΓΣΠ με 4-0 χάρη στο χατ-τρικ του Εμίλιο Ζελάγια και το γκολ του Σάλαϊ και πήρε την πρόκριση στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ. 

Ο Αργεντινός επιθετικός, με τα τρία τέρματα που πέτυχε κατάφερε να γράψει τη δική του ιστορία, καθώς είναι ο πρώτος σκόρερ των γαλάζιων στην Ευρώπη με 12 γκολ, αφήνοντας στη 2η θέση τον Μιλένκο Σπόλιαριτς.  

Κεφάλι στο σκορ με το... καλημέρα της αναμέτρησης ευτύχησε να πάρει η ομάδα της Λεμεσού, με τον Πέδρο από δεξιά να κάνει το γύρισμα και τον Ζελάγια με ωραίο πλασέ να κάνει το 1-0 στο 5'. 

Χωρίς να δείξουν σημάδια αντίδρασης οι Λιθουανοί, ο Απόλλωνας συνέχισε να κάνει το δικό του παιχνίδι και στην εκπνοή του ημιχρόνου (43'), ο Αργεντινός επιθετικός κέρδισε πέναλτι, το οποίο και εκτέλεσε για το 2-0. 

Όπως και στο πρώτο μέρος, έτσι και στην επανάληψη οι γαλάζιοι είχαν τον πλήρη έλεγχο του αγώνα, με τον Γιαννιώτα αφού πέρασε αλλαγή στο 57' στη θέση του Αγκίρε, ένα λεπτό αργότερα κέρδισε πέναλτι. 

Εύστοχος ξανά από τα ένδεκα βήματα ο Ζελάγια, έκανε το 3-0 για να γίνει και επίσημα ο πρώτος σκόρερ του Απόλλωνα στην Ευρώπη. 

Το πρώτο του τέρμα με τη φανέλα της ομάδας της Λεμεσού, πέτυχε και ο Ούγγρος ποδοσφαιριστής, Σάλαι, ο οποίος μετά από σουτ του Φακούντο έσπρωξε την μπάλα από κοντά στα δίχτυα των Λιθουανών για διαμορφώσει το τελικό 4-0. 

Οι ενδεκάδες των δυο ομάδων:

Απόλλων: Μολ, Σακέτι, Πίττας (57΄ Γκακπέ), Μάρκοβιτς (70΄ Χάμπος), Ζελάγια, Περέιρα, Ουεντραόγκο, Πέδρο, Αγκίρε (57΄ Γιαννιώτας) Σάλαϊ, Βασιλείου

Ζαλγκίρις: Μικελίονις, Ντάπκους (46′ Σαντάουσκας), Κλιμαβίτσιους, Σίλβα (61′ Κλονιούνας), Σίρβς, Γκαλκεβίτσιους, Πιλιμπάιτς, Σιλικάιτις, Μπούσμαν, Κουσνάουσκας (71′ Ανίσας), Φικουερέδο.

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Συγκινεί ο 92χρονος που έζησε την Ομόνοια από τη μέρα ίδρυσής της-«Είναι θρησκεία για τον κόσμο της»
Προχωρεί σε έκτακτη Γενική Συνέλευση η Ανόρθωση-Καθοριστικές οι επόμενες κινήσεις
Απάντησε για την αγαπημένη του ομάδα και τον παίκτη που λατρεύει ο Γκομίς-Όσα αποκάλυψε
Κάργας: Αποτύχαμε σαν κοινωνία πιο πολύ χαρήκαμε που αποκλείστηκε η Εθνική
Ορίστηκαν οι διαιτητές για τους αγώνες της Παρασκευής
Η τοποθέτηση του Άρη για την ποινή στον Σπιλέφσκι-«Δεν ήταν σωστή η κόκκινη εξαρχής»
Πρόεδρος ΚΟΑ: Στα αρχικά στάδια η Ομόνοια για το γήπεδο κοντά στις Χαλεπιανές
Στο παρά πέντε ο ΑΠΟΕΛ για την ανέγερση του νέου γηπέδου-Η τοποθέτηση του Ιωάννου
Τα δεδομένα για τον Γιοβάνοβιτς και η απόφαση για τον προπονητή της Εθνικής Ελλάδος
Χριστοδουλίδης: Αν πετύχουν οι επαφές με επενδυτές ή χορηγούς η ΑΕΛ θα ανέβει πολλά σκαλοπάτια