Γενέθλια με δώρο την πρόκριση!

Ανήμερα της 25ης επετείου από την ίδρυσή της η ΑΕΚ πανηγύρισε την είσοδό της στον β’ προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ εις βάρος της Πέτροκουμπ.

Μετά το 1-0 στην Αρένα την περασμένη Πέμπτη οι Λαρνακείς επικράτησαν με το ίδιο σκορ και στο Κισινάου, και σφράγισε το εισιτήριο για τον επόμενο γύρο, όπου τους περιμένει η Λέφσκι Σόφιας (σ.σ. απέκλεισε με δύο νίκες, με 2-0, τη Ρουζόμπεροκ).

Το πρώτο 45λεπτο κύλησε ακριβώς όπως το ήθελε ο Ιμανόλ Ιδιακέθ, καθώς η ΑΕΚ ήλεγξε σχεδόν απόλυτα το ρυθμό κι εκτός από την πρώτη καλή στιγμή (6’ Γιάννου) είχε και την κορυφαία ευκαιρία με το δοκάρι του Τέτε (34’), ενώ δεν επέτρεψε απειλή για την εστία του Ραμίρεθ.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι μπήκαν… φουριόζοι και ο Άμπρος πιστώθηκε τρεις τελικές μέσα σε ισάριθμα λεπτά (48’-51’) με το χαμένο τετ α τετ με τον Ραμίρεθ να αποτελεί την καλύτερη στιγμή της Πέτροκουμπ (49’).

Ακολούθως ωστόσο η ΑΕΚ, χωρίς να φτάσει στο επίπεδο απόδοσης του πρώτου ημιχρόνου, κατόρθωσε να ισορροπήσει καλύτερα και σχεδόν να εξαλείψει τις επικίνδυνες καταστάσεις για την εστία του Ραμίρεθ και στο 92' έφτασε στη νίκη χάρη σε προσπάθεια του νεοεισελθόντος Ασούμπρε, στην οποία η μπάλα κόντραρε στον Ποτίρνιτσε και κατέληξε στα δίχτυα των γηπεδούχων.

Πέτροκουμπ (3-4-3): Άβραμ - Ποτιρνίτσε, Εντζομό, Μούντρατς - Σλίβτσα, Τζου, Κοζοκάρι, Ζαρντάν (60’ Γκούλτσεακ) - Μπέζαν, Τάρας (70’ Μπογκντάνοβιτς) - Άμπρος.
ΑΕΚ (3-4-3): Ραμίρεθ - Τρουγιόλς, Μόισοφ, Γκονθάλεθ - Ακοράν (77’ Ρουίθ), Σάστρε, Κάσες, Τέτε - Γιάννου (83' Τολμές), Χέφελ (90' Ασούμπρε) - Τριτσκόφσκι.
 

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Αποκαλύψεις Τάνκοβιτς για τη φοβερή γκολάρα που έστειλε την Πάφο στον τελικό
Σόκαρε τον Απόλλωνα σε νεκρό χρόνο η Πάφος και πέταξε για τελικό για πρώτη φορά στην ιστορία της
BINTEO: Το πέναλτι που κέρδισε μέσω VAR ο Απόλλωνας και το γκολ που έφερε την έκρηξη στις κερκίδες
Το respect του Σπιλέφσκι στους Ομονοιάτες-«Όποτε φώναζε ο κόσμος της Ομόνοιας σηκωνόταν η τρίχα μου»
BINTEO: Με σβηστές μηχανές πήρε την πρόκριση στο τελικό η Ομόνοια και πάει να γράψει ιστορία
BINTEO: Το εντυπωσιακό κορεό που έφτιαξαν οι οπαδοί του Απόλλωνα στο ασφυκτικά γεμάτο Άλφαμεγα
BINTEO: Η τεράστια χαμένη ευκαιρία του Κακουλλή που τους πέρασε όλους στο ΓΣΠ
Οι ενδεκάδες Απόλλωνα και Πάφου στο κατάμεστο Άλφαμεγα
Αλυσιδωτές εξελίξεις στην Ανόρθωση-Παραιτήθηκε σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο
Οι ενδεκάδες Ομόνοιας και Άρη στον επαναληπτικό Κυπέλλου στο ΓΣΠ