Ο οκτάχρονος Λεμεσιανός στα χνάρια του Μέσι με χρυσό συμβόλαιο στην Μπαρτσελόνα

Στο ταλεντάκι της Μπαρτσελόνα Λεμεσού, Ryan Χατζηβαρνάβα 8 ετών από τη Λεμεσό, ανοίγεται  μια μοναδική ευκαιρία να ζήσει κάτι πρωτόγνωρο που θα θυμάται για όλη του τη ζωή. Το όνειρο κάθε μικρού που κάνει τα πρώτα του βήματα στο ποδόσφαιρο είναι να διακριθεί στο πιο υψηλό επίπεδο και στον Ryan η ζωή του επιφύλασσε αυτή τη ευκαιρία στα μόλις 8 του χρόνια.
 
Ο ταλαντούχος πιτσιρικάς και οι ικανότητές του, δεν έμειναν εντός συνόρων, αλλά έφθασαν μέχρι την Ισπανία, όπου ανιχνεύτηκαν από τις ακαδημίες της Barcelona FC και έγινε δεκτός πριν από λίγες ημέρες στην φημισμένη και ξακουστή La Masia. Είναι ο πρώτος Κύπριος που καταφέρνει κάτι τέτοιο, να του προσφερθεί [είναι σαν συμβόλαιο] η ευκαιρία να είναι μέλος στα επίλεκτα τμήματα των ακαδημιών της Barcelona, εκεί όπου θήτευσαν, ιερά τέρατα της ομάδας, όπως ο Τσάβι, Ινιέστα και ο μοναδικός Λίο Μέσι. Ο Ryan Χατζηβαρνάβας  γεννήθηκε το 2011 και αγωνιζόταν στην BARCELONA FA στην Λεμεσό  για 3 χρόνια και τον τελευταίο χρόνο στην BARCELONA FC ESCOLA. Η μεθοδολογία που εφαρμόζει η ακαδημία είναι η ίδια όπως αυτή που εφαρμόζεται στις ακαδημίες της Barcelona. 
 
Στην BARCELONA FC ESCOLA για τον Ryan ήταν πιο εύκολο να επιλεχτεί, γιατί είχε  το ταλέντο και το DNA της Barcelona, δουλεύοντας και εφαρμόζοντας για τρία χρόνια την πανομοιότυπη μεθοδολογία της Barcelona FA Λεμεσού. Αποκορύφωμα για τον  μικρό Ryan ήταν να επιλεγεί και να συμμετάσχει στο FCBEscola tournament που διοργανώνεται από  την FC BARCELONA στην Βαρκελώνη κάθε Πάσχα για όλες τις σχολές που έχουν σε όλον τον κόσμο, με αποτέλεσμα ο Ryan να διαπρέψει με την ομάδα του. Η φετινή χρόνια τελείωσε εξαιρετικά για τον μικρό και η ακαδημία της Barcelona του έδωσε, όχι μόνο το πράσινο φως για να συνεχίσει και την επόμενη χρονιά, αλλά του έδωσε χρυσό εισιτήριο.  Ο μικρός Ryan επιλέχθηκε ανάμεσα σε 2,000 παιδιά να είναι στο 1ο και καλύτερο γκρουπ για την ηλικία του στην ακαδημία, όπου το όνομά της, προκαλεί ανατριχίλα και είναι ο πόθος κάθε πιτσιρικά που θέλει να κυνηγήσει το όνειρο. Η La Masia λοιπόν κάλεσε τον Ryan και από του χρόνου, ο μικρός θα έχει την ευκαιρία να ζήσει κάτι μοναδικό! Σημειώνουμε, ότι τα επίλεκτα τμήματα της Barcelona, έχουν τέσσερα γκρουπ δυναμικότητας A,B,C,D, τα οποία αποτελούνται από 8 μόνο ποδοσφαιριστές σε κάθε γκρουπ. Και ο Ryan επιλέγηκε να είναι στο πιο δυνατό.
 
Ο προπονητής του Ryan Χατζηβαρνάβα και τεχνικός διευθυντής της Barcelona FA Λεμεσού, Παναγιώτης Βαρελλάς, τοποθετείται στη FootballAcademia. «Είναι μεγάλη η ικανοποίηση, να βλέπεις ένα δικό σου παιδί να επιλέγεται από την κορυφαία ακαδημία στον κόσμο, αυτή της La Μasia.  Οι θυσίες που έκαναν και κάνουν οι γονείς του ήταν και είναι τεράστιες.  Δεν είναι μόνο το οικονομικό είναι πάρα πολλά άλλα, ο ξεσηκωμός μιας ολόκληρης οικογένειας σε μια ξένη χώρα και η προσαρμογή πλέον σε ένα νέο τρόπο ζωής. Εύχομαι τη νέα σεζόν ο Ryan να απολαμβάνει κάθε δευτερόλεπτο από την προπόνηση του και γενικά με την παρουσία του στη La Masia. Κάθε εμπειρία που θα αποκομίσει θα τον βοηθήσει στη συνέχεια, κατέληξε ο κ. Βαρελλάς».
 
Με τη σειρά μας, ευχόμαστε στον μικρό Ryan να ζήσει και να απολαύσει το όνειρο!!!
 
Πηγή: footballacademia.com

Δειτε Επισης

Κάργας: Αποτύχαμε σαν κοινωνία πιο πολύ χαρήκαμε που αποκλείστηκε η Εθνική
Ορίστηκαν οι διαιτητές για τους αγώνες της Παρασκευής
Η τοποθέτηση του Άρη για την ποινή στον Σπιλέφσκι-«Δεν ήταν σωστή η κόκκινη εξαρχής»
Πρόεδρος ΚΟΑ: Στα αρχικά στάδια η Ομόνοια για το γήπεδο κοντά στις Χαλεπιανές
Στο παρά πέντε ο ΑΠΟΕΛ για την ανέγερση του νέου γηπέδου-Η τοποθέτηση του Ιωάννου
Τα δεδομένα για τον Γιοβάνοβιτς και η απόφαση για τον προπονητή της Εθνικής Ελλάδος
Χριστοδουλίδης: Αν πετύχουν οι επαφές με επενδυτές ή χορηγούς η ΑΕΛ θα ανέβει πολλά σκαλοπάτια
Εικόνες από την φωτιά στο οίκημα της Ομόνοιας-Δείχνει «άσπονδους φίλους» ο πρόεδρος του Σωματείου
AΕΛ και ΑΕΚ διεκδικούν το τρόπαιο του κυπέλλου στο φούτσαλ
Φωτιά στο σωματείο της Ομόνοιας στην Παπανικολή-Έρευνες από τις Αρχές