Κολοβός: Έκανα αρκετά στην Ομόνοια-Πλέον είμαι πολύ χαρούμενος εδώ

Την πρώτη του συνέντευξη, μετά την αποχώρηση από την Ομόνοια και τη συμφωνία με τον Παναθηναϊκό, έδωσε ο Δημήτρης Κολοβός.

Ο Ελλαδίτης ποδοσφαιριστής μίλησε για την απόφασή του να συνεχίσει την καριέρα του στην ομάδα της Αθήνας, επισημαίνοντας ότι ήθελε να επιστρέψει στην πατρίδα του.

«Νομίζω όταν δυο άνθρωποι σε εμπιστεύονται τόσο δεν πρέπει να έχεις στο μυαλό την λέξη ασφάλεια αλλά την λέξη υποχρέωση. Να δουλέψεις περισσότερο. Υποχρέωση να ανταποδώσω την ασφάλεια και την εμπιστοσύνη που μου δίνουν», τόνισε ο διεθνής άσος ο οποίος υπογράμμισε: «Εγώ είμαι πολύ χαρούμενος που οι άνθρωποι με εμπιστεύτηκαν. Από την πλευρά μου θα δίνω κάθε ημέρα το 100% και όλοι κρινόμαστε στο γήπεδο», πρόσθεσε στη συνέντευξη που έδωσε στην ελλαδική ιστοσελίδα sport-fm.gr. 

Oλόκληρη η συνέντευξη: 

Πως αισθάνεσαι που ντύθηκες στα «πράσινα»; 

Είμαι πολύ χαρούμενος ανυπομονούσα να έρθω να συναντήσω την υπόλοιπη ομάδα. Τώρα είμαι πλέον εδώ και είμαι πολύ χαρούμενος. Θέλω να δώσω το 100% για να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε εφέτος. 

Έρχεσαι σε μια περίοδο αρκετά μεταβατική για τον Παναθηναϊκό. Αυτό σου δίνει έξτρα κίνητρο, σε βαραίνει ; Πως το αντιμετωπίζεις; 
Ο Παναθηναϊκός είναι μια μεγάλη ομάδα. Και ο καθένας πρέπει να αποδεικνύει μέσα στο γήπεδο, σε κάθε προπόνηση, κάθε αγώνα ότι αξίζει να βρίσκεται εδώ. Εγώ είμαι πολύ χαρούμενος που οι άνθρωποι με εμπιστεύτηκαν. Από την πλευρά μου θα δίνω κάθε ημέρα το 100% και όλοι κρινόμαστε στο γήπεδο. 

Δημήτρη πως προέκυψε ο Παναθηναϊκός; Είχες άλλες προτάσεις; 
Η αλήθεια είναι πως ήθελα να γυρίσω στην Ελλάδα και έτσι ήρθε ο Παναθηναϊκός. Έτσι υπέγραψα. Δεν χρειάζεται νομίζω να πω για άλλες ομάδες. Με ήθελε ο Παναθηναϊκός, εγώ ήθελα να έρθω εδώ και αυτό συνέβη από την πρώτη στιγμή, δεν υπήρχε άλλη ομάδα. 

Το ότι πέρασες και από τον Ολυμπιακό, ήταν αυτός ένας λόγος να διστάσεις. 
Όχι, όχι καμία σκέψη… 

Όσοι παίκτες έκαναν αυτή τη διαδρομή Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός, δεν πέτυχαν πάντα… Πέρασε μήπως αυτό από το μυαλό σου; 
Δεν μπορώ να μπαίνω σε διαδικασίες να σκέφτομαι τι έκαναν άλλα παιδιά. Πιστεύω στον εαυτό μου θέλω να δουλέψω και να αποδείξω ότι μπορώ να σταθώ… 

Αν και ο προπονητής έχει τον πρώτο λόγο, ποιά είναι η αγαπημένη σου θέση; 
Όντως όπως είπατε ο προπονητής αποφασίζει. Συνήθως παίζω αριστερά και πίσω από τον φορ. Δεν έχω πρόβλημα να αγωνιστώ και δεξιά. Είναι απόφαση του προπονητή. 
 


Σε τι κατάσταση βρίσκεσαι, σε τι επίπεδο; 
Έκανα αρκετά πράγματα με την Ομόνοια. Πιστεύω πως είμαι ίδιο επίπεδο με τα παιδιά. Ίσως να χρειαζόμουν και εγώ ένα παιχνίδι αλλά εάν κάνω προπόνηση πιστεύω πως είμαι καλά. 

Προπονητής και τεχνικός Δ/ντής σε εμπιστεύονται πολύ; Σου δημιουργεί αυτό ένα ασφαλές περιβάλλον που σου δίνει ώθηση; 
Νομίζω όταν δυο άνθρωποι σε εμπιστεύονται τόσο δεν πρέπει να έχεις στο μυαλό την λέξη ασφάλεια αλλά την λέξη υποχρέωση. Να δουλέψεις περισσότερο. Υποχρέωση να ανταποδώσω την ασφάλεια και την εμπιστοσύνη που μου δίνουν. Δεν μπορώ να επαναπαυτώ επειδή με εμπιστεύονται, είμαι σε μια μεγάλη ομάδα. 

Το συμβόλαιο σου λήγει το 2022. Σκέφτεσαι τόσο μακριά. Σκέφτεσαι να καθιερωθείς, να προσφέρεις η βλέπεις κάτι άλλο στον Παναθηναϊκό; 
Θα υπέγραφα για έναν χρόνο; Εάν ήταν έτσι; Εγώ δεν υπέγραψα για 6 μήνες η έστω χρόνο. Οσο περισσότερο κάτσω σε μια μεγάλη ομάδα τόσο καλύτερο είναι αυτό για εμένα. Θα ήθελα να είμαι μέρος αυτού του κορμού που δημιουργείται. 

Για τον κόσμο έχεις να στείλεις κάποιο μήνυμα; 
Τους ευχαριστώ γιατί είχα αρκετά μηνύματα και έδειξε ο κόσμος ότι με θέλει. Να είναι σίγουροι ότι θα δίνω το 100%. 

Στη δική σου περίπτωση υπήρχε μια μεγάλη αποδοχή από τον κόσμο; 
Ευχαριστώ πολύ για αυτό. Τα υπόλοιπα στο γήπεδο, αυτό είναι για εμένα. 

Γράφουν διάφορα στα σόσιαλ ότι ήσουν από μικρός Παναθηναϊκός 
Η αλήθεια είναι ότι ο πατέρας μου δεν ασχολείτο τόσο με την μπάλα. Όταν ήμουν μικρός δεν ασχολιόμουν με τη μπάλα από την άποψη πως δεν ήμουν ποτέ οπαδός. Όταν πήγα στον Πανιώνιο αγάπησα έτσι την ομάδα και ένα μέρος της καρδιάς μου είναι στον Πανιώνιο. Δεν ήμουν ποτέ φαν να πανηγυρίζω. Παρακολουθούσα όλες τις ομάδες όταν έπαιζαν. Δεν είχα ποτέ θέμα στην Ευρώπη. Δεν είχα θέμα για παράδειγμα όπως να πήγαινα σχολείο και θα έλεγα σε κέρδισα χτες. Δεν ήμουν ποτέ αντιδραστικός τύπος. 

Ποιο νούμερο θα πάρεις ; 
Δεν ξέρω ακόμη το σκέφτομαι. Δεν έχω ρωτήσει ποια είναι ελεύθερα, δε έχω προλάβει να σκεφτώ. Το αγαπημένο μου είναι το δέκα. 

Πως είναι να μεγαλώνεις διπλά σε νέους που μπορούν να εξελιχθούν; 
Πιστεύω πως έχει αλλάξει το ποδόσφαιρο. Δεν υπάρχουν τόσο μικροί και μεγάλοι. Ο Άγιαξ, έφτασε με τους μικρούς στον ημιτελικό του Τσάμπιονς Λινκ. Αυτά είναι υποθετικά όλα. Αν είσαι σωστός εδώ μέσα (γήπεδο) και κάνεις αυτό που σου ζητάει ο προπονητής δεν υπάρχει μικρός και μεγάλος. Οποίος κάνει τη δουλειά παίζει…
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Συγκινεί ο 92χρονος που έζησε την Ομόνοια από τη μέρα ίδρυσής της-«Είναι θρησκεία για τον κόσμο της»
Προχωρεί σε έκτακτη Γενική Συνέλευση η Ανόρθωση-Καθοριστικές οι επόμενες κινήσεις
Απάντησε για την αγαπημένη του ομάδα και τον παίκτη που λατρεύει ο Γκομίς-Όσα αποκάλυψε
Κάργας: Αποτύχαμε σαν κοινωνία πιο πολύ χαρήκαμε που αποκλείστηκε η Εθνική
Ορίστηκαν οι διαιτητές για τους αγώνες της Παρασκευής
Η τοποθέτηση του Άρη για την ποινή στον Σπιλέφσκι-«Δεν ήταν σωστή η κόκκινη εξαρχής»
Πρόεδρος ΚΟΑ: Στα αρχικά στάδια η Ομόνοια για το γήπεδο κοντά στις Χαλεπιανές
Στο παρά πέντε ο ΑΠΟΕΛ για την ανέγερση του νέου γηπέδου-Η τοποθέτηση του Ιωάννου
Τα δεδομένα για τον Γιοβάνοβιτς και η απόφαση για τον προπονητή της Εθνικής Ελλάδος
Χριστοδουλίδης: Αν πετύχουν οι επαφές με επενδυτές ή χορηγούς η ΑΕΛ θα ανέβει πολλά σκαλοπάτια