Τι κάνει ο ΑΠΟΕΛ όταν ξεκινάει εκτός έδρας την πορεία στο Τσάμπιονς Λιγκ

Το πρώτο επίσημο παιχνίδι της ποδοσφαιρικής σεζόν 2019-20 ετοιμάζεται να δώσει Ο ΑΠΟΕΛ. Οι γαλαζοκίτρινοι θ' αντιμετωπίσουν την πρωταθλήτρια Μαυροβουνίου, Σουτιέσκα, στο πλαίσιο του Β' προκριματικού γύρου του Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι πρωταθλητές θα επιδιώξουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα ενόψει του επαναληπτικού, ο οποίος θα διεξαχθεί στις 30/7 στο ΓΣΠ, αγωνιζόμενοι για πρώτη φορά απέναντι σε ομάδα από το Μαυροβούνιο. 

Όταν μιλάμε για τις εκτός έδρας ευρώ-πρεμιέρες, η παράδοση των γαλαζοκιτρίνων στον θεσμό κρίνεται ως θετική αν εξαιρέσει κάποιος τον περσινό οδυνηρό αποκλεισμό από τη Σούντουβα Λιθουανίας.

Από το 2002 όταν αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση (οι προηγούμενες συμμετοχές έως το 1993 ήταν στο Κύπελλο Πρωταθλητριών), ο ΑΠΟΕΛ έχει κληθεί συνολικά πέντε φορές ν' αρχίσει την πορεία του εκτός έδρας, μετρώντας τρεις νίκες και δύο ισοπαλίες. Τις τέσσερις από τις πέντε φορές δεν δέχτηκε ούτε γκολ.

Το 2002 έπαιξε με την Φλόρα στο Ταλίν της Εσθονίας, όπου πήρε 0-0 το οποίο συνδύασε με νίκη 1-0 στο ΓΣΠ, με γκολ του Σταύρου Γεωργίου. Συνολικά η ομάδα του αείμνηστου Γκέραρντ έδωσε τότε δέκα αγώνες στην Ευρώπης, αριθμός που ήταν ρεκόρ για την εποχή.

Από τη Νησιά Φερόε και τη Στρέιμουρ ξεκίνησε η πορεία για την πρώτη συμμετοχή σε Ομίλους, του 2009. Οι γαλαζοκίτρινοι του Γιοβάνοβιτς πέρασαν με 0-2 (Μιροσάβλιεβιτς, Ζεβλάκοφ). Δύο χρόνια μετά η επική πορεία στους «8» ξεκινούσε πάλι με 0-2 (Μοράις, Μαντούκα) στην Κορυτσά, απέναντι στη Σκεντερμπέου.

Και η τρίτη παρουσία του ΑΠΟΕΛ σε Ομίλους Champions League ξεκίνησε εκτός έδρας. Το 2014 οι πολυπρωταθλητές βρέθηκαν στο ημίχρονο να χάνουν με 2-0 στο Ελσίνκι από την ομώνυμη ομάδα, αλλά ισοφάρισαν (Ντε Βινσέντι, Σέρινταν), για να προκριθούν με 2-0 στη Λευκωσία.

Στην εκτός έδρας ευρώ-πρεμιέρα του 2016, ο ΑΠΟΕΛ εξήλθε ισόπαλος 0-0 με την TNS από την Ουαλία – προκρίθηκε με 3-0 στο ΓΣΠ.

Στην περσινή πρώτη εκτός έδρας τους αναμέτρηση, οι γαλαζοκίτρινοι δέχθηκαν ένα από τους πιο δύσκολους και αναπάντεχους αποκλεισμούς στην ιστορία τους - κυρίως λόγω της διαφοράς δυναμικότητας των δύο ομάδων - όταν έμειναν εκτός συνέχειας του Τσάμπιονς Λιγκ από τη Σούντουβα Λιθουανίας.
 
Οι πρωταθλητές ηττήθηκαν με 3-1 εκτός έδρας και η νίκη 1-0 στο ΓΣΠ δεν αποδείχθηκε αρκετή για να χαρίσει την πρόκριση φέρνοντας τον πρόωρο αποκλεισμό από τη συνέχεια της διοργάνωσης. 
 

Δειτε Επισης

Οι ενδεκάδες Εθνικού και Απόλλωνα στο Δασάκι
Η ανακοίνωση της Πάφου για τον τελικό κυπέλλου
Άκυρο στο αίτημα της Πάφου για να διεξαχθεί σε άλλο γήπεδο ο τελικός Κυπέλλου
Επιστολή της Πάφου στην ΚΟΠ για αλλαγή έδρας του τελικού κυπέλλου
Αφιερωμένες αγωνιστικές για την τελική φάση του EURO
Δύο παιχνίδια για την 11η αγωνιστική στον δεύτερο όμιλο
Στην Περιστερώνα ο τελικός Κυπέλλου Apollon Ladies-Λευκοθέα Λατσιών
Σύσκεψη την Πέμπτη για τον τελικό κυπέλλου-Καθορίζεται ο αριθμός εισιτηρίων και η ώρα
«Η ΑΕΚ μπορεί να έχει κάποιους παίκτες πιο ποιοτικούς, όμως ο ΑΠΟΕΛ είναι καλύτερος ως σύνολο»
To πρόγραμμα της τελευταίας αγωνιστικής στη δεύτερη κατηγορία