Τα πάρτι της αντιπάλου της ΑΕΚ για τον Χίτλερ και τα παιδιά με τις σβάστικες

Τη Λέφσκι Σόφιας θα φιλοξενήσει την Πέμπτη (25/7) η ΑΕΚ, στο πλαίσιο του πρώτου αγώνα των δύο ομάδων για τον β' προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ. Ο επαναληπτικός θα διεξαχθεί μια εβδομάδα αργότερα (1/8) στη Βουλγαρία. 

Το δεύτερο παιχνίδι θα είναι κεκλεισμένων των θυρών, λόγω τιμωρίας που κουβαλά η ομάδα της Σόφιας (σ.σ. από την περσινή περίοδο), της οποίας οι οπαδοί δεν δείχνουν να είναι και τόσο... φρόνιμοι.

Για του λόγου το αληθές, θ' ανατρέξουμε σε δύο περιπτώσεις στις οποίες οι υποστηρικτές της Λέφσκι έγιναν γνωστοί για τους λάθους όμως λόγους.

Αρχικά, το 2013, αποφάσισαν να... γιορτάσουν την επέτειο των 124 χρόνων από τη γέννηση του Αδόλφου Χίτλερ, φωνάζοντας συνθήματα και ανεβάζοντας πανό σχετικά με το θέμα, κατά τη διάρκεια του ποδοσφαιρικού ντέρμπι της Βουλγαρίας. 

Στον αγώνα με τη Λίτεξ Λόβετς τραγουδούσαν «χρόνια πολλά» και «ήταν σωστό» αναφορικά με τις εκτελέσεις εκατομμυρίων Εβραίων από τον Χίτλερ. Οι εικόνες του εν λόγω παιχνιδιού έκαναν τον γύρο του κόσμου. 

Στη συνέχεια, τον Μάιο του 2018, εκτυλίχθηκε ακόμη ένα περιστατικό με αρνητικούς πρωταγωνιστές τους οπαδούς των Βούλγαρων. Η ήττα της Λέφσκι από τη Σλάβια με 4-2 στα πέναλτι πέρασε σε δεύτερη μοίρα, αφού νεοναζιστικά φαινόμενα έκαναν ξανά την εμφάνισή τους. 

Δύο νεαρά παιδάκια έκοβαν βόλτες εντός αγωνιστικού χώρου, ενώ στο κορμί τους ήταν ζωγραφισμένες σβάστικες και συνθήματα κατά της Αστυνομίας. 

Μάλιστα οι νεαροί φαίνεται να είχαν οδηγίες αφού χαιρετούσαν ναζιστικά και πανηγύριζαν με τους οπαδούς της Λέφσκι, σε άλλη μια μέρα όπου μια ποδοσφαιρική γιορτή «αμαυρώθηκε».

 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δειτε Επισης

Πράσινη παράνοια για την Ομόνοια 29Μ-Ξεπέρασε τις 2.000 η προπώληση για το ντέρμπι τίτλου
Κέρδισε τη Σαλαμίνα και συνεχίζει τη μάχη η Δόξα-Επικράτησε του Εθνικού ο Οθέλλος
BINTEO: Η ανάλυση πίσω από την φωτοβολίδα του Τάνκοβιτς που ξέρανε τον Απόλλωνα-Στα 35 μέτρα με 85 χλμ
Τώρα που η μπάλα καίει καλούνται να αποδείξουν πόσα καντάρια μπάλας ξέρουν-Όλα τα βαθμολογικά δεδομένα
Δημητρίου: Προχωρούν οι διαδικασίες για ιδιόκτητο γήπεδο και ανακαίνιση του Ηλίας Πούλλος
Ορίστηκαν οι διαιτητές στα κρίσιμα ντέρμπι για τη μάχη του πρωταθλήματος
Οπαδός υπέστη ανακοπής καρδιάς στο Απόλλων-Πάφος, νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού
«Την πίεση θα την έχει το ΑΠΟΕΛ και όχι εμείς, πολλοί έχουν ξεγράψει τον Άρη και ότι κάναμε φέτος»
Αυλαία για την δέκατη αγωνιστική στον δεύτερο όμιλο
Κέρδισε την ΑΕΛ με κορυφαίο τον Blackmon ο ΑΠΟΕΛ