Ευρω-πρεμιέρα σε τεντωμένο σχοινί για τον ΑΠΟΕΛ

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για τη φετινή ευρω-πρεμιέρα του ΑΠΟΕΛ στο Μαυροβούνιο (21:15, Cablenet), η οποία αναμένεται με μεγάλη αγωνία, μετά την παραφιλολογία που έχει αναπτυχθεί τους δύο τελευταίους μήνες γύρω από το μέλλον του Ιταλού προπονητή Τραμετσάνι, αλλά και τα αποθαρρυντικά μηνύματα που έστειλαν οι πρωταθλητές στα τέσσερα εκ των πέντε φιλικά προετοιμασίας.

Ο ΑΠΟΕΛ συμμετέχει για έβδομη συνεχή χρονιά – 9η από το 2009 και 11η από το 2007 - στο Champions League, με αντικειμενικό στόχο την πρόκριση στα play offs της διοργάνωσης, η οποία θα του διασφαλίσει την επιστροφή στους ευρωπαϊκούς Ομίλους μετά από δύο χρόνια αλλά κα (μίνιμουμ) δέκα πολύτιμα εκατομμύρια ευρώ.
 
Για να το πετύχει πρέπει να ξεπεράσει το εμπόδιο της Sutjeska και κατόπιν να αποκλείσει τη νικήτρια της μονομαχίας Dundalk – Qarabag, έχοντας τη ρεβάνς εκτός έδρας…
 
Μπροστά σε 5.000 Μαυροβούνιους – το ματς είναι sold out - ο ΑΠΟΕΛ θα παίξει με σύστημα 3-5-2, καθώς σε αυτό επέμεινε ο προπονητής στα φιλικά.
 
Το μεγάλο ερωτηματικό είναι ο τρόπος προσέγγισης του αγώνα, αφού και στα φετινά φιλικά διαφάνηκε το περσινό πρόβλημα των γαλαζοκίτρινων, απέναντι σε ομάδες που τον περιμένουν στο μισό γήπεδο.
 
Το μέγα ερώτημα είναι εάν οι πρωταθλητές θα επιχειρήσουν να δώσουν γήπεδο στους Μαυροβούνιους για να τους κτυπήσουν στους χώρους που ίσως αφήσουν ακάλυπτους ή εάν θα προσπαθήσουν να επιτεθούν και να επιβληθούν ολοκληρωτικά στον αντίπαλο.
 
Δεν πρέπει να λησμονούμε ότι στα φιλικά φάνηκαν και κάποια προβλήματα ασυνεννοησίας στην άμυνα. Όσον αφορά στα πρόσωπα, ο Τραμετσάνι έδειξε από καιρό ποιους εμπιστεύεται, τουλάχιστον στις περισσότερες θέσεις.
 
Αυτοί είναι ο Μπέλετς για τον άσο, ο Βούρος και ο Ιωάννου ως πλαϊνά στόπερ – και μάλλον ο Σάβιτς παρά ο Λαφράνς ως κεντρικό, οι Μιχάιλοβιτς και Γιάκολις ως μπακ – χαφ, οι Σόουζα και Ντε Βινσέντι ως χαφ και ο Αλ-Ταμάρι μπροστά, μάλλον μαζί με τον Πάβλοβιτς (χωρίς να αποκλείεται να ξεκινήσει ο Χαλένιους).
 
Εάν υπάρξει συντηρητική παραλλαγή του συστήματος σε 3-1-4-2, κλασσικός κόφτης θα είναι ο Γκέντσογλου, ενώ σε σχηματισμό 3-4-1-2, δηλαδή με δύο κεντρικά χαφ χωρίς κόφτη, τότε οι δύο αυτοί θα είναι οι Αλεφ – Σόουζα και θα μείνει έξω ο Ελλαδίτης.

Δειτε Επισης

Οι λεπτομέρειες για τη διεξαγωγή του τελικού κυπέλλου-Η ανακοίνωση της ΚΟΠ
Η θέση της Καρμιώτισσας για το 6-6-«Έχουμε το μέτωπο μας καθαρό, έχουμε παντελονάτο πρόεδρο»
Η επίσημη θέση του Άρη για το μέλλον του Σπιλέφσκι-«Διαβάζουμε διάφορα, δεν ισχύει τίποτα»
Η άποψη του Χαραλαμπίδη για τη μάχη του τίτλου-«Εκτιμώ ότι είναι 50-50»
Ποινική διερεύνηση για θέματα διαιτησίας και χειραγώγησης αγώνων ποδοσφαίρου
Καθορίζονται οι λεπτομέρειες για τον τελικό κυπέλλου
ΑΠΟΕΛ και Ένωση διεκδικούν το τρόπαιο του κυπέλλου Νέων Κ-19
Κυπελλούχος ο Σπάρτακος στον τελικό μικρών κατηγοριών
H ανακοίνωση της Ανόρθωσης για τη Γενική Συνέλευση-Ορίστηκε Διοικούσα Επιτροπή μέχρι τις 10 Μαΐου
ΒΙΝΤΕΟ: Εννέα γκολ στο στάδιο Άλφαμεγα και τρίποντο για την ΑΕΛ