Μέσω παράτασης λύγισε τη Σάμροκ και πάει Βιέννη ο Απόλλωνας

Από χίλια μύρια κύματα πέρασε το βράδυ της Πέμπτης (1/8) ο Απόλλωνας μέχρι να πανηγυρίσει στο τέλος την πολυπόθητη πρόκριση στο γ' προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ, που κέρδισε με 3-1 τη Σάμροκ Ρόβερς. 
 
Η ομάδα της Λεμεσού, αν και ευτύχησε να πάρει κεφάλι στο σκορ με 2-0 (Ζελάγια, Σάλαϊ) και να βρίσκεται μια ανάσα από την ξεκάθαρη πρόκριση, η κόκκινη του Παπουλή και το γκολ των Ιρλανδών μέσα σε λίγα μόνο λεπτά, έκαναν μαρτύριο το βράδυ στην ομάδα της Λεμεσού. 
 
Η αναμέτρηση, αφού οδηγήθηκε στην ημίωρη παράταση και με τα πρώτα λεπτά οι Ιρλανδοί βρέθηκαν και αυτοί με δέκα ποδοσφαιριστές, ο Απόλλωνας κατάφερε να διευρύνει το προβάδισμά του με τον Σαρδινέρο που έκανε το 3-1 και χάρισε την πρόκριση στους γαλάζιους. 
 
Πλέον, η ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή στρέφει την προσοχή της στον επόμενο γύρο και συγκεκριμένα στην Αούστρια Βιέννης. 
 
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ο Ζελάγια με το σημερινό του τέρμα έφθασε τα 12 γκολ στην Ευρώπη με τη φανέλα του Απόλλωνα, ενώ χάνει και τον επόμενο αγώνα λόγω της συμπλήρωσης του απαγορευμένου αριθμού καρτών. 
 
Επιθετικά όπως ήταν αναμενόμενο μπήκε στο παιχνίδι ο Απόλλωνας, ο οποίος από τα πρώτα λεπτά είχε την κατοχή και τον έλεγχο της μπάλας με το μέρος του και τους Ιρλανδούς να μην δείχνουν ότι μπορούν να κρατήσουν την μπάλα.
 
Η κατοχή για την ομάδα της Λεμεσού, απέφερε καρπούς στο 17’, με τον Εμίλιο Ζελάγια μετά από ωραία σέντρα του Γιαννιώτα από δεξιά, να κάνει την καρφωτή κεφαλιά και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα της Σάμροκ Ρόβερς για το 1-0.
Συνέχεια στις ευκαιρίες έδωσε μετά την επίτευξη του τέρματος η γηπεδούχος ομάδα, με τους Γκαγκμπέ, Παπουλή, Γιαννιώτα και Μάρκοβιτς να έχουν πρωτοκλασσάτες ευκαιρίες με δυνατά σουτ αλλά τον Μάνους να είναι πανέτοιμος και να αποκρούει.
 
Όπως και στο πρώτο μέρος έτσι και στην επανάληψη η ομάδα της Λεμεσού είχε το πάνω χέρι στο παιχνίδι, με την αλλαγή του Σάλαϊ στο 58’ να φέρνει και το δεύτερο γκολ της ομάδας. Ο Ούγγρος μετά από εκτέλεση κόρνερ, βρέθηκε σε ιδανική θέση εντός περιοχής και μυ πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0 στο 64’.
 
Τα πράγματα στη συνέχεια δεν εξελίχθηκαν και με τον καλύτερο τρόπο για τους γηπεδούχους, καθώς μια αψιμαχία του Φώτη Παπουλή με Ιρλανδό ποδοσφαιριστή να κάνει τον διαιτητή να δείξει τη κόκκινη κάρτα στον Ελλαδίτη μέσο και να αποβάλλεται αφήνοντας τον Απόλλωνα στο 66’ με δέκα ποδοσφαιριστές.
 
Λίγα λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 69’ η Σάμροκ Ρόβερ με ένα μακρινό σουτ του Γκριν μείωσε στο σκορ σε 2-1, φέρνοντας την υπόθεση πρόκρισης ξανά στα ίσα, όπως ήταν και το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα.
Στην ημίωρη παράταση οδηγήθηκε στη συνέχεια η αναμέτρηση, με τους Ιρλανδούς στα πρώτα λεπτά να παραμένουν και αυτοί με δέκα ποδοσφαιριστές μετά από δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Γκρέις.
 
Παρά την εμφανής κούραση των ποδοσφαιριστών, ο Απόλλωνας βρήκε τα ψυχικά αποθέματα και κατάφερε να διευρύνει το προβάδισμά του με τον Αντριάν Σαρδινέρο στο 101’ από πλάγια θέση να πλασάρει τον Μάνου για το 3-1 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα, χαρίζοντας την πρόκριση στην ομάδα της Λεμεσού. 
 
Οι ενδεκάδες των δυο ομάδων:

Απόλλων: Μολ, Μάρκοβιτς, Ζελάγια, Πέδρο, Αγκίρε, Γιαννιώτας (89΄Πίττας) Χάμπος, Παπουλής, Γιούστε, Γκακπέ (77΄Σαρδινέρο) Μπιντά (59΄Σάλαϊ) 

Σάμροκ: Μάνους, Μπόιλ, Λόπεζ, Γκρέις, Μπόλγκερ, Φιν (86΄Καρ) Μακ Ένεφ (75΄Ονίλ) Κάβανα, Γκριν, Ομπράιαν, Μπάιρν

Δειτε Επισης

Έσπασε το αήττητο της Ομόνοιας και πέτυχε την πρώτη της νίκη η Ανόρθωση
Το ήθελαν και το προσπάθησαν και οι δύο όμως φεύγουν με ισοπαλία από το Αλφαμέγα Άρης και Απόλλων
ΒΙΝΤΕΟ: «Τα πιο σπουδαία γκολ είναι αυτά της ζωής»-Βραβεύτηκε ο μικρός Ανδρέας από το «Famagusta»
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο ντέρμπι Ανόρθωσης-Ομόνοιας στο Παπαδόπουλος (pics)
Με αυτούς μπαίνουν στο γήπεδο Άρης και Απόλλων
Αλαλούμ με το γήπεδο του ΑΠΟΕΛ-Αναφορές για «ναι» από την οικογένεια Ιορδάνου, η τοποθέτηση Πρόδρομου
Με δύο αναμετρήσεις η 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος Cyprus League by Stoiximan
Δύο προπονήσεις για την Εθνική Παίδων-Οι παίκτες που κλήθηκαν
«Έφυγε ο Μηνάς μας, η θέση του στο Αντώνης Παπαδόπουλος θα είναι πάντα εκεί»
Χέρι φιλίας μεν, καρφιά δε από Κούμα-«Λύσεις υπάρχουν, αλλά όχι με ετσιθελισμούς»