Το γκολ του Μερκή κρατάει ζωντανό στο παιχνίδι της πρόκρισης τον ΑΠΟΕΛ

Την ήττα με 2-1 γνώρισε ο ΑΠΟΕΛ από την Καραμπάχ στο πρώτο παιχνίδι του γ' προκριματικού γύρου του Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι Αζέροι εκμεταλλεύτηκαν τις δικές τους ευκαιρίες και με δύο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο πήραν σοβαρό προβάδισμα πρόκρισης ενόψει του επαναληπτικού. 

Οι γαλαζοκίτρινοι ήταν καλύτεροι κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, ενώ φάνηκαν σαφώς επηρεασμένοι από το πρώτο γκολ της Καραμπάχ. Οι πρωταθλητές μείωσαν σε 2-1 στις καθυστερήσεις με την κεφαλιά του Γιώργου Μερκή, η οποία δίνει περισσότερες ελπίδες πρόκρισης στην ομάδα του.

Το προφίλ του αγώνα:

Ισορροπημένο ήταν το πρώτο 25λεπτο της αναμέτρησης με τους γαλαζοκίτρινους να χάνουν μεγάλη ευκαιρία για γκολ στο ίδιο λεπτό. Ο Μίτσελ στην προσπάθειά του να διώξει την μπάλα από έπιασε την κεφαλιά προς τα πίσω με τον Βάκνερ εκτός εστίας. Για καλή του τύχη η μπάλα πέρασε χιλιοστά από το δοκάρι του Βραζιλιάνου τερματοφύλακα. 

Οι γαλαζοκίτρινοι απώλεσαν συνεχόμενες ευκαιρίες για γκολ με τον Βάκνερ ν' αποκρούει δύο φάσεις για γκολ με τα σουτ των Τάμαρι (28') και Γκέντσογλου (29') και το ημίχρονο να ολοκληρώνεται στο 0-0.

Οι Αζέροι κατάφεραν να σκοράρουν με την πρώτη τους ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 54' ο Εμρέλι βρέθηκε απέναντι από τον Μπέλετς και έγραψε το 1-0 ανενόχλητος με αριστερό πλασέ. Η Καραμπάχ έχασε ακόμη μια μεγάλη ευκαιρία στο 60' με τον Ζουμπίρ να μην προλαβαίνει να στείλει την μπάλα στα δίκτυα του Μπέλετς. 

Μόλις ένα λεπτό μετά την είσοδό του στο παιχνίδι, ο Γκεγιέ τιμώρησε τον ΑΠΟΕΛ μετά από υποδειγματική αντεπίθεση και ασίστ του Ζουμπίρ αφού έπιασε το πλασέ από κοντινή απόσταση, δίνοντας σοβαρό προβάδισμα στην ομάδα του. 

Οι πρωταθλητές έχασαν μεγάλη ευκαιρία με τον Πάβλοβιτς στο 72' αφού η κεφαλιά του σταμάτησε στο δοκάρι. Στην επαναφορά ο Μερκής με γυριστό έστειλε την μπάλα λίγο πάνω από τα δοκάρια του Βάκνερ. 

Στις καθυστερήσεις ο Κύπριος αμυντικός έδωσε το φιλί της ζωής στους γαλαζοκίτρινους αφού με την κεφαλιά του μείωσε σε 2-1 και αναπτέρωσε εν μέρη τις ελπίδες της ομάδας του. 

Η ταυτότητα του αγώνα:

ΑΠΟΕΛ (Πάολο Τραμετσάνι): Mπέλετς, Βούρος, Ιωάννου, Μερκής, Γιάκολις (64' Βιντιγκάλ), Μιχαΐλοβιτς, Γκέντσογλου (86' Χαλένιους), Μάτιτς (65' Άλεφ), Ντε Βινσέντι, Τάμαρι, Πάβλοβιτς

Καραμπάχ (Γκουρμπάν Γκουρμπάνοφ): Βάκνερ, Μεντβέτεφ, Μαμάντοφ, Σαντίκοφ, Αΐλτον, Σλάβτσεφ, Μίτσελ, Αλμέιδα (85′ Γκαράγιεφ), Ρομέρο (85′ Αμπντουλάγιεφ), Ζουμπίρ, Εμρέλι (68′ Γκεγιέ)

Σκόρερ: 54' Εμρέλι, 69' Γκεγιέ / 94' Μερκής 

Κίτρινες: Μερκής, Γκέντσογλου / Σαντίκοφ, Μεντβέτεφ

Δειτε Επισης

BINTEO: Μπήκε σε πράσινο αυτοκίνητο με τριφύλλι και σφυροδρέπανο και ετοιμάζεται για τον τελικό ο Τζον
Η Ομόνοια για να διατηρήσει τα σκήπτρα και η Πάφος για τον πρώτο τίτλο στην ιστορία της
Εφραίμ: Ευχαριστώ την Ομόνοια που με ανέδειξε, προέκταση της οικογένειας μου το ΑΠΟΕΛ
Με Σεμέδο, Στεπίνσκι και Φαμπιάνο η αποστολή της Ομόνοιας για τον τελικό
BINTEO: H άφιξη Γκαγιέγο στον Αρχάγγελο και οι υπογραφές
Η επίσημη θέση του ΑΠΟΕΛ για Κβιλιτάια-Ντάλσιο και τον ρόλο του Μοράις
Εξοφλήθηκε το χρέος του Αντώνης Παπαδόπουλος-Η ανακοίνωση της Ανόρθωσης
Στις κερκίδες του ΓΣΠ ο Χριστοδουλίδης για τον μεγάλο τελικό Κυπέλλου
Νέα εποχή στον ΑΠΟΕΛ με Γκαγιέγο στον πάγκο-Η ανακοίνωση του deal
Ακύρωσε εισιτήρια του τελικού που αγοράστηκαν από άλλους οπαδούς η Πάφος