Έπαιξε με τη φωτιά και κάηκε ο Τραμετσάνι-Τα μοιραία φάουλ και η πόρτα εξόδου

Άλλος ένας προπονητής του ΑΠΟΕΛ πληρώνει το τίμημα του ηλεκτρικού χαρακτήρα του πάγκου της ομάδας της Λευκωσίας.
 
Ο Πάολο Τραμετσάνι αποτελεί από σήμερα το πρωί παρελθόν από την τεχνική ηγεσία των γαλαζοκιτρίνων, με την εξέλιξη αυτή να επιβεβαιώνει τις σχετικές πληροφορίες που έβλεπαν το φως της δημοσιότητας εδώ και αρκετές εβδομάδες. Ότι, δηλαδή, η συνέχιση της παρουσίας του στον πάγκο της ομάδας ήταν επισφαλής.
 
Ο κ. Τραμετσάνι ανέλαβε προπονητής του ΑΠΟΕΛ τον περασμένο Οκτώβριο(του 2018), αντικαθιστώντας τον Μπρούνο Μπαλταζάρ(σ.σ. είχε μεσολαβήσει ως υπηρεσιακός προπονητής ο Γιώργος Κωστή), μετά το περσινό στραπάτσο στην Ευρώπη και το απογοητευτικό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα.
 
Η έλευσή του άλλαξε την εικόνα του ΑΠΟΕΛ προς το καλύτερο, με την ομάδα να παρουσιάζει εμφανή σημάδια βελτίωσης. Έφερε σουλούπωμα, έδωσε σταδιακά αγωνιστική ταυτότητα και έβαλε τον ΑΠΟΕΛ σε πορεία πρωταθλητισμού, σε μια περίοδο κατά την οποία, ούτε και ο πιο αισιόδοξος οπαδός της ομάδας δεν πίστευε πως θα μπορούσε να υλοποιήσει τον βασικό της στόχο στις εγχώριες διοργανώσεις.
 
Ο ΑΠΟΕΛ κατέκτησε όντως τελικά το πρωτάθλημα, ωστόσο, η δυσφορία και η δυσπιστία προς τον πρόσωπο του Πάολο Τραμετσάνι είχε ήδη αρχίσει να εκδηλώνεται από τα μέσα του δευτέρου γύρου της περσινής αγωνιστικής περιόδου.
 
Και αυτό, καθώς πέραν του γεγονότος ότι η απόδοση της ομάδας σε αρκετά παιχνίδια ήταν αν όχι απογοητευτική, σίγουρα όχι ικανοποιητική-έστω και αν στα περισσότερα από αυτά έρχονταν τα αποτελέσματα-, φαινόταν ξεκάθαρα πως είχε χάσει σε μεγάλο βαθμό τα αποδυτήρια.
 
Παίχτες μεγάλης αξίας και ποιότητας στον ΑΠΟΕΛ εκπαραθυρώθηκαν, με αποκορύφωμα τον συνεχιζόμενο μέχρι σήμερα αγωνιστικό παραγκωνισμό του Γιώργου Εφραίμ, ενώ το επεισόδιο με τον Εμίλιο Ενσούε, που είχε ως αποτέλεσμα η Διοίκηση του ΑΠΟΕΛ να προχωρήσει σε διακοπή του συμβολαίου του ποδοσφαιριστή, αποτέλεσε καίριο πλήγμα για την εικόνα-και όχι μόνο- του Ιταλού τεχνικού.
 
Παρ’ όλα αυτά, και σε μια κίνηση που η Διοίκηση Πρόδρομου Πετρίδη δεν συνήθισε τους οπαδούς του ΑΠΟΕΛ, προχώρησε σε ανανέωση του συμβολαίου του Πάολο Τραμετσάνι πριν καν ολοκληρωθεί η χρονιά και με το πρωτάθλημα να κάνει κάθε βδομάδα τη διαδρομή Λευκωσία-Λεμεσός.
 
Έστω και έτσι, λίγες ώρες πριν από τον τελικό κυπέλλου με τη ΑΕΛ, διέρρευσε πως ο Τραμετσάνι θ’ αποχωρούσε από τον ΑΠΟΕΛ, κάτι που ούτε και ο ίδιος διέψευσε όταν ρωτήθηκε σχετικά, αλλά ούτε και οι διοικούντες της ομάδας.  
 
Οι πραγματικοί λόγοι για τους οποίους αναπτύχθηκε η συγκεκριμένη φημολογία, μολονότι ακούστηκαν, γράφτηκαν και ειπώθηκαν πολλά, δεν έγιναν ποτέ γνωστοί.

Ο ΑΠΟΕΛ έχασε στον τελικό του κυπέλλου, όμως τελικά ο Ιταλός τεχνικός παρέμεινε στον πάγκο της ομάδας, χωρίς ποτέ και κανένας να μαθαίνει, τουλάχιστον επισήμως, τι μεσολάβησε για την ανατροπή στην ανατροπή.
 
Ο μεταγραφικός σχεδιασμός για τη νέα χρόνια, αυτή που ήδη διανύουμε, ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε με κατά γενική ομολογία επιτυχία, καθώς στη μεγάλη πλειοψηφία τους,  αποχτήθηκαν ποιοτικοί ποδοσφαιριστές εγνωσμένης αξίας(σ.σ. κάτι που πιστώνεται περισσότερο στον Τεχνικό Διευθυντή Ντομένικο Τέτι παρά στον Πάολο Τραμετσάνι).
 
Όμως, η μουρμούρα και η δυσφορία για τον Ιταλό προπονητή όχι απλώς δεν εξέλειπε αλλά μεγάλωνε μέρα με τη μέρα, καθώς η εικόνα της ομάδας στα φιλικά προετοιμασίας δεν ήταν καλή.
 
Την ίδια ώρα, η μη ανανέωση του συμβολαίου του Νούνο Μοράις, το γεγονός ότι ο Γιώργος Εφραίμ βρισκόταν ουσιαστικά εκτός πλάνων, καθώς και άλλες καταλογιζόμενες εμμονικές αποφάσεις του, επέτειναν το ήδη αρνητικό για τον Ιταλό τεχνικό κλίμα.
 
Στο τελευταίο φιλικό προετοιμασίας με την Δόξα στο ΓΣΠ, ο Πάολο Τραμετσάνι χρησιμοποίησε σχεδόν όλους του ποδοσφαιριστές που βρίσκονται στο ρόστερ του ΑΠΟΕΛ, εκτός από δύο. Τους Γιώργο Εφραίμ και Στάθη Αλωνευτή. Τα ήδη τεντωμένα  νεύρα του κόσμου του ΑΠΟΕΛ στην κερκίδα έγιναν σμπαράλια, με τα σχόλια που ακολούθησαν τις επόμενες μέρες για την ενέργεια αυτή του Ιταλού προπονητή να μην μπορούν να γραφούν…
 
Η κακή εμφάνιση στο πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι στο Μαυροβούνιο μπήκε κάτω από το χαλί ένεκα του θετικού αποτελέσματος που πήρε η ομάδα, ενώ στον επαναληπτικό με τη Σουτιέσκα ο ΑΠΟΕΛ σφράγισε εύκολα την πρόκριση έχοντας σχετικά καλή εμφάνιση.
 
Η εμφάνιση της περασμένης Τρίτης όμως απέναντι στην Καραμπάχ, όπου σε ένα εξαιρετικά κρίσιμο για την ευρωπαϊκή του πορεία παιχνίδι, ο ΑΠΟΕΛ παρουσιάστηκε απογοητευτικός και εξανέμισε πάρα πολλές από τις πιθανότητες πρόκρισής του στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, έφερε στην επιφάνεια όλα τα προβλήματα και αποτέλεσε τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.
 
Ήταν το κύκνειο άσμα του Πάολο Τραμετσάνι, ο οποίος τον μόνο που μπορεί και δικαιούται να μέμφεται για τον πρόωρο τερματισμό της συνεργασίας του με τον ΑΠΟΕΛ, δεν είναι άλλο, για πολλούς και διάφορους λόγους, από τον ίδιο τον εαυτό του…
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Τέλος και επίσημα από τον Εθνικό ο Σατσιάς
Λέουβενμπεργκ: Πονάει ο αποκλεισμός, όμως θα προχωρήσουμε σε μια νέα σεζόν με καλύτερα αποτελέσματα
Το μήνυμα του Τάνκοβιτς για την ιστορική πρόκριση-«Είμαστε στον τελικό με ψηλά το κεφάλι»
ΒΙΝΤΕΟ: Ανακοίνωσε το νέο του προπονητή ο ΑΣΙΛ
Τέλος από την Ανόρθωση ο Σέρχιο Τεχέρα
Οι 18 υποψηφιότητες για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΕΛ
ΒΙΝΤΕΟ: Το μήνυμα βουλευτή για την ιστορική πρόκριση της Πάφου στον τελικό
Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστική στο δεύτερο γκρουπ
Ο διαιτητής στο ντέρμπι Ομόνοια 29ης Μαΐου-Ομόνοια Αραδίππου
Ορίστηκαν οι διαιτητές των αγώνων της Παρασκευής