«Ομάδα με τεράστιες δυνατότητες, με χαροποιεί ιδιαίτερα ότι...»

Το παρασκήνιο της συνεργασίας του με τον ΑΠΟΕΛ, τις πρώτες εντυπώσεις του από το σύλλογο και το έμψυχο δυναμικό αλλά και την εκτίμησή του για το αποψινό παιχνίδι με την Καραμπάχ στο Μπακού αποκάλυψε ο Τόμας Ντολ στην πρώτη συνέντευξή του σε συμπατριώτες του μετά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας των πρωταθλητών.

Αναλυτικά τα κομμάτια της συνέντευξης του 53χρονου προπονητή στην ιστοσελίδα SportBuzzer που αφορούν τον ΑΠΟΕΛ:
Γρηγορότερα απ' ό,τι υπολόγιζε, ήλθε η νέα ευκαιρία για τον Τόμας Ντολ. Μετά τον υποβιβασμό του Ανόβερου από την Μπούντεσλιγκα ο απολυθείς προπονητής βρήκε δουλειά στον ΑΠΟΕΛ, τον παραδοσιακό σύλλογο με τους 28 τίτλους πρωταθλήματος στην Κύπρο. Ο 53χρονος πρώην διεθνής άσος της Γερμανίας ρίχνεται αμέσως στα βαθιά, καθώς απόψε δίνει με τη νέα του ομάδα το δεύτερο παιχνίδι για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ αντιμετωπίζοντας στο Αζερμπαϊτζάν την Καραμπάχ (πρώτος αγώνας 1-2).


-Κύριε Ντολ, περιμένατε ότι θα βρίσκατε δουλειά τόσο γρήγορα;
-Ειλικρινά, όχι. Υπό φυσιολογικές συνθήκες κάτι τέτοιο διαρκεί ως τις αρχές μιας σεζόν. Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο απελευθερώνονται θέσεις εργασίας.

-Είστε τυχερός, συνεπώς, που δεν μείνατε άνεργος για τόσο διάστημα;
-Ασφαλώς, ο ατζέντης μου Βόλφγκανγκ Φέγκε, πρώην άσος της Μπούντεσλιγκα, έκανε την πρώτη επαφή. Ακολούθως όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Πέταξα για Κύπρο και την περασμένη Τετάρτη συναντήθηκα με τον πρόεδρο Φοίβο Ερωτοκρίτου (σ.σ. σφάλμα των Γερμανών, εννοείται ο Πρόδρομος Πετρίδης) και πολύ σύντομα φτάσαμε σε συμφωνία.

-Τι σας ιντριγκάρει στην αποστολή σας στη Λευκωσία;
-Ο ΑΠΟΕΛ είναι ένας σύλλογος που διοικείται πολύ επαγγελματικά και είναι ο πλέον γνωστός από την Κύπρο. Η πρώτη μου εντύπωση είναι πως οι προϋποθέσεις για να έχουμε επιτυχία είναι καλές. Πριν από ένα χρόνο θεμελιώθηκε ένα πολύ μοντέρνο προπονητικό κέντρο. Όλα άψογα.

-Και πώς αξιολογείτε την ομάδα σας;
-Πολλοί καλοί ποδοσφαιριστές, πραγματικά πολλοί αλλοδαποί, από 16 χώρες, οι οποίοι πρέπει να δέσουν σ' ένα σύνολο. Αυτό το καλοκαίρι ήλθαν αρκετοί νεοφερμένοι, προ πάντων από τη Σερβία. Η ομάδα έχει τεράστιες δυνατότητες, όπως διαπίστωσα στις πρώτες προπονήσεις. Με χαροποιεί ιδιαίτερα ότι έχω ένα ρόστερ με εξαιρετικούς παίκτες στα άκρα και στην επίθεση.

-Για σας πλέον ξεκινούν τα οριακά παιχνίδια: ο ΑΠΟΕΛ στο δεύτερο παιχνίδι των προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ φιλοξενείται από την Καραμπάχ, η οποία επικράτησε 2-1 στον πρώτο αγώνα. Θεωρείτε πως υπάρχουν ακόμη ελπίδες;
-Όλα είναι πιθανά στο Αζερμπαϊτζάν. Γιατί όχι; Είναι το παιχνίδι της χρονιάς, από την πλευρά των Κυπρίων. Σημαντικό για το γόητρο, σημαντικό και από οικονομικής άποψης.

Δειτε Επισης

Δημητρίου: Προχωρούν οι διαδικασίες για ιδιόκτητο γήπεδο και ανακαίνιση του Ηλίας Πούλλος
Οπαδός υπέστη ανακοπής καρδιάς στο Απόλλων-Πάφος, νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού
«Την πίεση θα την έχει το ΑΠΟΕΛ και όχι εμείς, πολλοί έχουν ξεγράψει τον Άρη και ότι κάναμε φέτος»
Αυλαία για την δέκατη αγωνιστική στον δεύτερο όμιλο
Κέρδισε την ΑΕΛ με κορυφαίο τον Blackmon ο ΑΠΟΕΛ
Τέλος και επίσημα από τον Εθνικό ο Σατσιάς
Λέουβενμπεργκ: Πονάει ο αποκλεισμός, όμως θα προχωρήσουμε σε μια νέα σεζόν με καλύτερα αποτελέσματα
Το μήνυμα του Τάνκοβιτς για την ιστορική πρόκριση-«Είμαστε στον τελικό με ψηλά το κεφάλι»
ΒΙΝΤΕΟ: Ανακοίνωσε το νέο του προπονητή ο ΑΣΙΛ
Τέλος από την Ανόρθωση ο Σέρχιο Τεχέρα