Οι προκλητικοί Αζέροι παραμονή της 2ης εισβολής και η αποστόμωση του ΑΠΟΕΛ

Με ψυχή, καρδιά και σθένος οι ποδοσφαιριστές του ΑΠΟΕΛ, απέδειξαν ότι όταν το σίδερο καίει είναι εκεί. Είναι εκεί για να αποδείξουν για πολλοστή φορά το μέταλλο του πρωταθλητή, και μέσα σε μια καυτή έδρα όπως αυτή του «Τοφίκ Μπαχράμοφ», να κατατροπώσουν την Καραμπάχ με 0-2 και να πάρουν την πολυπόθητη πρόκριση στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ. 

Απέναντι σε μια προκλητική ομάδα και γνωστή για τις ιδιαίτερες σχέσεις της με την Τουρκία, οι γαλαζοκίτρινοι κατάφεραν στο τέλος να τους κλείσουν το στόμα και να αποδείξουν για ακόμα μια φορά πώς οι Έλληνες όταν θέλουν μπορούν. Σε μια κομβική αναμέτρηση, που κρίνονταν οι στόχοι των γαλαζοκιτρίνων για τη νέα χρονιά, οι οπαδοί της ομάδας του Αζερμπαϊτζάν, προσπάθησαν να... κτυπήσουν εκτός αγωνιστικού χώρου, αναρτώντας σημαίες της Τουρκίας αλλά και τους ψευδοκράτους. 

Γνώστες της κυπριακής ιστορίας αλλά και των ιδεών που συνδέουν τον ΑΠΟΕΛ με τον ελληνισμό και παραμονή μάλιστα της δεύτερης εισβολής, οι Αζέροι επιχείρησαν να... ντριμπλάρουν την ομάδα της Λευκωσίας και να την εκφοβίσουν με αυτές τις προκλητικές κινήσεις. 

Τίποτα όμως δεν μπορούσε να σταθεί εμπόδιο στην κυπριακή ομάδα, όπως διαφάνηκε και στην εξέλιξη του αγώνα, αφού μέχρι και ο... δαιμόνιος Ζουμπίρ δεν κατάφερε να κάνει το δικό του παιχνίδι. 

Πέραν αυτών ωστόσο, όπως αποκάλυψε και σε δηλώσεις του ο εκ των πρωταγωνιστών της πρόκρισης των γαλαζοκιτρίνων, Γιώργος Μερκής, οι προκλήσεις δεν έμειναν μόνο στις κερκίδες, αφού αντίπαλος ποδοσφαιριστής ήρθε σε λεκτική διαμάχη με τον Κύπριο αμυντικό, προσβάλλοντας πιστεύω και ιδεώδη. 

«Ένας παίκτης της Καραμπάχ όταν έπεσα κάτω ήρθε και μου είπε μην κάνεις σαν γυναίκα. Του είπα δεν κλαίω είμαι Έλληνας. Μου απάντησε θυμάσαι τι σας έκαναν οι Τούρκοι; Του απάντησα θα θυμάσαι αυτό που θα πάθετε σήμερα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Μερκής, ο οποίος με την Ελληνική σημαία αγκαλιά έστειλε το πιο ηχηρό μήνυμα, ότι όταν υπάρχει θέληση και πίστη όλα μπορούν να πραγματοποιηθούν. 

Έτσι ο ΑΠΟΕΛ, κατάφερε να απαντήσει αλλά και να κλείσει το μάτι στην ομάδα του Αζερμπαϊτζάν, φέρνοντας το χαμόγελο και την ικανοποίηση στον κάθε υγιώς σκεπτόμενο φίλαθλο αυτού του νησιού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Το μήνυμα του Μπεν Σιμόν για το ντέρμπι με την Ομόνοια-«Είμαστε συγκεντρωμένοι στα μικρά πράγματα»
Ολοκληρώνεται με δύο αγώνες, η 10η αγωνιστική για τον Β΄ όμιλο του Πρωταθλήματος
Πράσινη παράνοια για την Ομόνοια 29Μ-Ξεπέρασε τις 2.000 η προπώληση για το ντέρμπι τίτλου
Κέρδισε τη Σαλαμίνα και συνεχίζει τη μάχη η Δόξα-Επικράτησε του Εθνικού ο Οθέλλος
BINTEO: Η ανάλυση πίσω από την φωτοβολίδα του Τάνκοβιτς που ξέρανε τον Απόλλωνα-Στα 35 μέτρα με 85 χλμ
Τώρα που η μπάλα καίει καλούνται να αποδείξουν πόσα καντάρια μπάλας ξέρουν-Όλα τα βαθμολογικά δεδομένα
Δημητρίου: Προχωρούν οι διαδικασίες για ιδιόκτητο γήπεδο και ανακαίνιση του Ηλίας Πούλλος
Ορίστηκαν οι διαιτητές στα κρίσιμα ντέρμπι για τη μάχη του πρωταθλήματος
Οπαδός υπέστη ανακοπής καρδιάς στο Απόλλων-Πάφος, νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού
«Την πίεση θα την έχει το ΑΠΟΕΛ και όχι εμείς, πολλοί έχουν ξεγράψει τον Άρη και ότι κάναμε φέτος»