Από τα μέσα Ιουλίου είχε ελεχθεί για V.A.R. το ΓΣΠ!

Το 2019 σηματοδότησε την πρεμιέρα του Video Assistant Referee (V.A.R.) στο Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς η UEFA αποφάσισε να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία στην κορυφαία διοργάνωσή της, αρχής γενομένης από τη φάση των 16 του θεσμού.

Την αγωνιστική περίοδο 2019/20 το V.A.R. θα ντεμπουτάρει τόσο στο ευρωπαϊκό Super Cup, για το οποίο Λίβερπουλ και Τσέλσι τίθενται απόψε (22:00, CytavisionSports1) στην Κωνσταντινούπολη, όσο και στην κύρια φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, η οποία αρχίζει από τα πλέι οφ.

Αυτό σημαίνει ότι την ερχόμενη Τρίτη στο ΓΣΠ, όπου ο ΑΠΟΕΛ θα υποδεχτεί τον Άγιαξ, θα λάβει χώρα η ιστορική πρεμιέρα της τεχνολογίας στην Κύπρο, ένα χρόνο πριν τη δηλωμένη πρόθεση της ομοσπονδίας να το εισαγάγει και στις εγχώριες διοργανώσεις.

Σημειώνεται ότι η UEFA έχει ελέγξει ήδη τα πάντα σε ό,τι έχει να κάνει με τη χρήση του Video Assistant Referee. Οι άνθρωποι της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας δεν περίμεναν την πρόκριση του ΑΠΟΕΛ για να τσεκάρουν τα πάντα στο ΓΣΠ. Ο έλεγχος για το V.A.R. έχει γίνει σε όλα τα γήπεδα πριν από τον δεύτερο προκριματικό γύρο της διοργάνωσης (σ.σ. τα πρώτα παιχνίδια έλαβαν χώρα στις 23 Ιουνίου).

Αυτό επιβεβαίωσε και ο Νεκτάριος Πετεβίνος στον ΣΠΟΡ ΓΜ 95.0. «Έχει γίνει συνάντηση μετά από την αποστολή που είχε στείλει η UEFA πριν από 20 μέρες. Αν στο ΓΣΠ έχουμε τόσες πολλές δυσκολίες για να εφαρμόσουμε στο όριο το VAR, πρέπει να γίνουν πολλά πράγματα στα άλλα γήπεδα, για να εφαρμοστεί το VAR στο μεθεπόμενο πρωτάθλημα. Για να εφαρμοστεί τέτοιο σύστημα, σημαίνει ότι πρέπει να βελτιωθούν πολλά πράγματα στις εγκαταστάσεις των γηπέδων της Κύπρου. Χρειάζεται τοποθέτηση ενός ειδικού αυτοκινήτου μεταδόσεων. Μιλάμε για μια υψηλής μορφής τεχνολογία», σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΠΟΕΛ.

Δειτε Επισης

Κυπελλούχος ο Σπάρτακος στον τελικό μικρών κατηγοριών
H ανακοίνωση της Ανόρθωσης για τη Γενική Συνέλευση-Ορίστηκε Διοικούσα Επιτροπή μέχρι τις 10 Μαΐου
ΒΙΝΤΕΟ: Εννέα γκολ στο στάδιο Άλφαμεγα και τρίποντο για την ΑΕΛ
ΒΙΝΤΕΟ: Μια ντουζίνα γκολ στο Καρμιώτισσα-Οθέλλος
Το ΔΣ της Apollon Ladies ζητά παραίτηση του εκπροσώπου του σωματείου στην ΚΟΠ
Η θέση της Πάφου για το αίτημα στην ΚΟΠ για αλλαγή έδρας του τελικού-«Κάθε ομάδα θα το έκανε»
Σπιλέφσκι: Στην Κύπρο μόλις ανοίξω το στόμα μου, μπαμ κόκκινη
Η επίσημη θέση της Ομόνοιας για το ντέρμπι με ΑΠΟΕΛ-«Ευχόμαστε ο κόσμος μας να νιώσει ξανά τη χαρά»
Η ανάλυση της ΚΟΠ για τα πέναλτι που κέρδισαν ΑΠΟΕΛ, Απόλλων και Πάφος
Ζητά την άμεση παραίτηση του Φοίβου Βάκη η Apollon Ladies