Η Αούστρια του έδειξε τι (δεν) πρέπει να κάνει με την Αϊντχόφεν

Πιο δύσκολα απ’ ό,τι φανερώνει το τελικό αποτέλεσμα, ο Απόλλωνας πήρε την πρόκριση που μετά το 2-1 στη Βιέννη θεωρούσαν δεδομένη άπαντες. Των παικτών και του προπονητή του συμπεριλαμβανομένων, αν κρίνουμε από την εικόνα του πρώτου ημιχρόνου.

Νίκες και προκρίσεις στην Ευρώπη δεν έρχονται με αυτόματο πιλότο. Αυτό είναι το δίδαγμα από το (παρ’ ολίγον) πάθημα του πρώτου 45λεπτου και, εν όψει Αϊντχόφεν στα πλέι οφ, η ευχή είναι το κερδισμένο πέναλτι του Γιαννιώτα να μην το σβήσει από το μυαλό ουδενός στο Κολόσσι.

Είναι ο ασφαλέστερος τρόπος να αξιοποιηθούν οι πιθανότητες πρόκρισης επί του ολλανδικού συλλόγου, ο οποίος δεν θα είναι τόσο… αφελής όσο οι Αυστριακοί, αν βρει τους «κυανόλευκους» τόσο… μπόσικους.

Το μέγεθος του αντιπάλου και η δυσκολία της αποστολής, εκτιμώ, θα φέρει αυτόματα άπαντες στα απαιτούμενα (ύψιστα) επίπεδα εγρήγορσης και αυτοσυγκέντρωσης στα δύο επικείμενα παιχνίδια, με τα οποία ο Απόλλωνας θα κάνει ποδαρικό στη δεύτερη εκατοντάδα αγώνων του στην Ευρώπη -ισοφαρίζοντας την επίδοση της Ανόρθωσης.

Ο χθεσινός ιστορικός αγώνας συνδυάστηκε με την 21η πρόκριση του συλλόγου μέσα από διπλά νοκ άουτ. Απ’ αυτές τις προκρίσεις οι δέκα πιο πρόσφατες έχουν έλθει υπό τον Σωφρόνη Αυγουστή, ο οποίος συνεχίζει να διευρύνει ένα σερί που δεν έχει όμοιό του στην Κύπρο, ενδεχομένως και στις περισσότερες γωνιές του ποδοσφαιρικού πλανήτη.

Ο «κάττος» δεν είναι ο καλύτερος προπονητής στον κόσμο, δεν έχει καν πλησιάζει το δικό του «ταβάνι», το ύψος του οποίου εξαρτάται από το πόσο γρήγορα αντιλαμβάνεται και διορθώνει τα λάθη του.

Ο Αυγουστή, ωστόσο, είναι σε αυτή τη (σχεδόν) τριετία ο ιδανικός προπονητής για τον Απόλλωνα, διότι με την εκ των έσω γνώση του dna του συλλόγου και την ιδιαίτερη σχέση του με τον κόσμο έχει απορροφήσει κραδασμούς που θα είχαν «συντρίψει» οποιονδήποτε άλλο στη θέση του.

Για να μην συνυπολογίσουμε στην εξίσωση ότι η πλειονότητα των κυπριακών ομάδων θα έδιναν «γην και ύδωρ» για έναν προπονητή που θα τους εγγυόταν όχι απλώς την αποφυγή πρόωρων ή/και ντροπιαστικών αποκλεισμών στην Ευρώπη, αλλά τη διαρκή διεκδίκηση και πρόκριση στους ομίλους…

Δειτε Επισης

AΕΛ και ΑΕΚ διεκδικούν το τρόπαιο του κυπέλλου στο φούτσαλ
Φωτιά στο σωματείο της Ομόνοιας στην Παπανικολή-Έρευνες από τις Αρχές
Επιπλέον ποινή από τον Αθλητικό Δικαστή στον Σπιλέφσκι
Η διαφωνία του Πουρσαϊτίδη με τον Τιμούρ, ο Ιβάν και η Εθνική Ελλάδος
Οι 16 ομάδες της τελικής φάσης του EURO U-17-Στις 3 Απριλίου η κλήρωση
Δημητρίου για το ντέρμπι κορυφής-«Tώρα κρίνονται τα πάντα, θα είναι η μεγαλύτερη προσέλευση φέτος»
Δύσκολα επιβιώνει στην Εθνική Ελλάδος ο Πογέτ-Φαβορί για να τον αντικαταστήσει ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς
Η θέση της Ομόνοιας για το γηπεδικό-«Ο πρόεδρος θα ενημερώσει τον κόσμο την κατάλληλη στιγμή»
Συμπληρώθηκε ο όμιλος της Εθνικής στο Nations League-Πρώτος αντίπαλος η Λιθουανία
Μακρίδης: Οι ποδοσφαιριστές μας έπαιξαν γενναία, έβγαλαν αντίδραση και τους αξίζουν συγχαρητήρια