«Ήταν πολύ αστείο να έχω προπονητή τον Πέδρο Εμάνουελ»

Σε εκτενή αναφορά και αξιολόγηση της θητείας του στην Κύπρο με τη φανέλα του Απόλλωνα προχώρησε ο Μπρούνο Βάλε σε συνέντευξή του σε πορτογαλικό Μ.Μ.Ε.

Αναλυτικά ο 36χρονος τερματοφύλακας της Ολιβεϊρένσε μίλησε για...

...την πρόταση από την Κύπρο και τον Απόλλωνα: «Όταν ήρθε πρόταση από τον Απόλλωνα, εγώ δεν γνώριζα καλά την Κύπρο, αλλά αποφάσισα να ρισκάρω, ήμουν 29 ετών. Η γυναίκα μου πάντα με στήριζε. Μου είπε “αν είναι αυτό που θέλεις, τότε πάμε”. Είμαι ένας τυχερός άντρας, ακόμη και στις πιο δύσκολες στιγμές ήταν πάντα εκεί».

...τις πρώτες εντυπώσεις στην Κύπρο: «Ήταν πάρα πολλή η ζέστη. Ο καιρός εκεί είναι εντυπωσιακός. Είδα ότι ο Απόλλωνας ήταν μία μεγάλη ομάδα. Είχε προπονητικό κέντρο, φανταστικές συνθήκες και όλα πήγαν πολύ καλά. Μιλούσα λίγα αγγλικά, αλλά εκεί έμαθα περισσότερα, διότι υπήρχαν πολλοί ξένοι παίκτες. Τα ελληνικά είναι δύσκολα. Έχουν περάσει επτά χρόνια και ακόμη δεν τα μιλώ».

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΔΩ: «Δεν έπρεπε να φύγει, αλλά δεν μας άρεσε αυτό που ακούσαμε»

...το επίπεδο του κυπριακού πρωταθλήματος: «Στην αρχή ήταν λίγο δύσκολο, αλλά ακολούθως προσαρμόστηκα καλά. Τακτικά οι ομάδες στην Πορτογαλία ήταν καλύτερες τότε. Αλλά τα τελευταία χρόνια που ήρθαν πολλοί ξένοι προπονητές στην Κύπρο, το ποδόσφαιρο στην χώρα έχει ανέβει. Ακόμη όμως δεν είναι στο επίπεδο της Πορτογαλίας».

...για τον Πέδρο Εμάνουελ: «Την περίοδο 2015/16 ήταν προπονητής μου. Ήμασταν συμπαίκτες, γι' αυτό ήταν πολύ αστείο. Βέβαια ήμουν πολύ νέος και τον αντιμετώπισα με μεγάλο σεβασμό. Για μένα ήταν καλό, μου άρεσε, κερδίσαμε ένα κύπελλο και ένα σούπερ καπ μαζί στην Κύπρο»

...τους οπαδούς στην Κύπρο: «Είναι πολύ διαφορετικοί από τους Πορτογάλους. Πιο ένθερμοι. Είναι λιγότεροι ποσοτικά, αλλά πιο έντονοι. Είναι μια διαφορετική ατμόσφαιρα στα γήπεδα. Φοβήθηκα μία φορά, όταν αγωνιστήκαμε στο γήπεδο της ΑΕΚ στη Λάρνακα. Οι οπαδοί έριξαν μία φωτοβολίδα και με χτύπησε κοντά στο λαιμό. Μ' έκαψε λίγο, αλλά ήμουν τυχερός. Εκτός από αυτό, δεν είχα άλλο πρόβλημα».

...το πιο σημαντικό τρόπαιο στην Κύπρο: «Το πρώτο Κύπελλο, απέναντι στην ΑΕΛ. Μοιραζόμαστε το γήπεδο, είναι σαν το Μπενφίκα-Σπόρτινγκ. Παίξαμε μαζί τους στον τελικό και κατορθώσαμε να κερδίσουμε. Την περίοδο εκείνη προπονητής της ΑΕΛ ήταν ο Ζορζ Κόστα, ο οποίος ήταν συμπαίκτης μου στην Πόρτο»

...το πιο δύσκολο παιχνίδι του στην Κύπρο: «Ο τελικός του κυπέλλου με την ΑΕΛ στη Λεμεσό. Ήταν η πρώτη μου χρονιά στην Κύπρο, ήταν απέναντι στην άλλη ομάδα της πόλης και έπρεπε να νικήσουμε. Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι».

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΔΩ: «Απαγορευτικό» της UEFA σε Ντάνι Καρ

...το τι του άρεσε περισσότερο στην Κύπρο: «Αυτό που μου άρεσε περισσότερο στην Κύπρο ήταν ο καιρός. Η ποιότητα ζωής είναι εντυπωσιακή. Λιγότερο που μου άρεσε, ήταν η γλώσσα, τα Ελληνικά. Η συνήθεια που απέκτησα εκεί ήταν το φραπέ. Πήρα μαζί μου μία μηχανή να το κάνω στην Πορτογαλία».

...τον λόγο που έφυγε από την Κύπρο: «Είχα ακόμη ένα χρόνο συμβόλαιο, αλλά ήταν καιρός να το κάνω. Η μεγαλύτερή μου κόρη πηγαίνει σχολείο. Ήταν η οικογενειακή κατάσταση αυτό που με έκανε να φύγω».

...τη συνήθεια που του έμεινε από την Κύπρο: «Το φραπέ. Πήρα μαζί μου μηχανή για να φτιάχνω και στην Πορτογαλία.»

Δειτε Επισης

Προχωρεί σε έκτακτη Γενική Συνέλευση η Ανόρθωση-Καθοριστικές οι επόμενες κινήσεις
Απάντησε για την αγαπημένη του ομάδα και τον παίκτη που λατρεύει ο Γκομίς-Όσα αποκάλυψε
Κάργας: Αποτύχαμε σαν κοινωνία πιο πολύ χαρήκαμε που αποκλείστηκε η Εθνική
Ορίστηκαν οι διαιτητές για τους αγώνες της Παρασκευής
Η τοποθέτηση του Άρη για την ποινή στον Σπιλέφσκι-«Δεν ήταν σωστή η κόκκινη εξαρχής»
Πρόεδρος ΚΟΑ: Στα αρχικά στάδια η Ομόνοια για το γήπεδο κοντά στις Χαλεπιανές
Στο παρά πέντε ο ΑΠΟΕΛ για την ανέγερση του νέου γηπέδου-Η τοποθέτηση του Ιωάννου
Τα δεδομένα για τον Γιοβάνοβιτς και η απόφαση για τον προπονητή της Εθνικής Ελλάδος
Χριστοδουλίδης: Αν πετύχουν οι επαφές με επενδυτές ή χορηγούς η ΑΕΛ θα ανέβει πολλά σκαλοπάτια
Εικόνες από την φωτιά στο οίκημα της Ομόνοιας-Δείχνει «άσπονδους φίλους» ο πρόεδρος του Σωματείου