«Ο ΑΠΟΕΛ ποδοπατήθηκε και θα μπορούσε να είχε χάσει 6-2»!

Κύπρος vs Ολλανδία είναι το σενάριο στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ και του Γιουρόπα Λιγκ για την αγωνιστική περίοδο 2019/20. Στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση τίθενται αντιμέτωποι ΑΠΟΕΛ και Άγιαξ, ενώ στη δεύτερη τη τάξει διοργάνωση της UEFA αναμετρώνται Απόλλων και Αϊντχόφεν.

«Ο Απόλλωνας είναι η καλύτερη ποδοσφαιρική ομάδα στο νησί», εκτιμά ο Γιούργκεν Στρέπελ, ο οποίος μετά την Ανόρθωση συνεχίζει την καριέρα του στην Αλ Τζαζίρα. «Ο ΑΠΟΕΛ είναι πολύ ώριμος, είναι ο πρωταθλητής, ο μεγαλύτερος σύλλογος στην Κύπρο με τις καλύτερες αρετές. Και όλα πήγαν καλά την περασμένη σεζόν. Ενίοτε μάλιστα κάτι πήγαινε με το μέρος του», συμπλήρωσε στη Volkskrant ο Ολλανδός τεχνικός.

Αντιλαμβανόμενος το σαφές υπονοούμενο για τη διαιτησία ο Στρέπελ έσπευσε να μετριάσει την τοποθέτησή του: «Και η Φέγενοορντ ενίοτε παίρνει πέναλτι στην έδρα της πιο γρήγορα απ' οπουδήποτε αλλού»

Ο Ολλανδός προπονητής υπογράμμισε ότι στο κυπριακό ποδόσφαιρο κυκλοφορεί αρκετό χρήμα: «Στην Ανόρθωση είχαμε μπάτζετ 4,5 εκατομμυρίων. Καθαρά. Το αντίστοιχο του ΑΠΟΕΛ είναι στα 9-10 εκατομμύρια. Μπορείς να πεις ότι όλες οι ομάδες στην Κύπρο παίζουν αποκλειστικά για να νικήσουν. Δεν έχει πραγματικά μεγάλη σημασία πώς θα το καταφέρουν. Δεν είναι αφελείς. Και οι συνθήκες είναι ζόρικες: έχει ζέστη και είναι παράξενα. Ο ρυθμός είναι λίγο πιο χαμηλός από τον μέσο όρο εξ αιτίας αυτών των συνθηκών και επειδή πολλοί παίκτες είναι κατά μέσο όρο κάπως μεγάλοι σε ηλικία και έμπειροι».

Με την εμπειρία της θητείας του στην Κύπρο ο Τον Κάανεν επέστησε την προσοχή του Άγιαξ στην τεχνική του ντε Βινσέντι στο σουτ, στην εμπειρία του ΑΠΟΕΛ και στην τάση του να κρατά την μπάλα, προκειμένου να μην υποχρεώνεται να τρέχει πολύ. «Είναι σχεδόν ένα θαύμα που ο ΑΠΟΕΛ κατάφερε να φτάσει στα πλέι οφ. Η ομάδα ποδοπατήθηκε πλήρως στον πρηγούμενο γύρο από την Καραμπάχ στο Μπακού. Θα μπορούσε να είχε χάσει 6-2, αλλά επικράτησε 2-0 χάρη σ' ένα πέναλτι και ένα σουτ», υποστήριξε ο πρώην τεχνικός των ΑΕΚ, ΕΝΠ, Άρη και Απόλλωνα.
 

Δειτε Επισης

Ζητά εκ νέου την παραίτηση του Φοίβου Βάκη από εκπρόσωπος στην ΚΟΠ ο πρόεδρος της Apollon Ladies
Το πρόγραμμα της 13ης και 14ης αγωνιστικής στον δεύτερο όμιλο
Η θέση της Πάφου για τα συμβόλαια Ικόκο και Τάνκοβιτς
Δόθηκαν στοιχεία και πρόσωπα για τα στημένα στις Αρχές-Νέο καμπανάκι για τα δυο ματς που μπήκαν 21 γκολ
Κορυφώνεται η αγωνία για τον πρωταθλητή-Ψάχνει νίκη Ευρώπης η Ομόνοια, παίζει τα ρέστα του ο Άρης
Ξεκινάει η ημιτελική φάση της OΠΑΠ Basket League
Apollon Ladies και Λευκοθέα Λατσιών διεκδικούν το τρόπαιο του κυπέλλου
Έριξε οκτάρα στη Χέρενφεν του Λοΐζου η Αϊντχόφεν και έγραψε ιστορία
Κυπελλούχος για τέταρτη φορά στην ιστορία του ο ΑΠΟΕΛ Κ19
Καταργεί το πρόγραμμα «Άτλας» η Ανόρθωση-Έκκληση προς κατόχους καρτών διαρκείας για προπληρωμή