To deja vu πέντε χρόνια μετά και οι εννέα ευκαιρίες που θα τον... απογείωναν

Όπως πριν και πέντε χρόνια, το 2014, στο ίδιο γήπεδο, έτσι και στον χθεσινό αγώνα, ο Άγιαξ δεν κατάφερε να κερδίσει τον ΑΠΟΕΛ, αλλά αντιθέτως οι γαλαζοκίτρινοι πραγματοποιώντας μια παλικαρίσια εμφάνιση, βρεθήκαν μια ανάσα από την νίκη.

Το βράδυ της 30ης Σεπτεμβρίου οι δυο ομάδες εξήλθαν ισόπαλες 1-1, στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Σε ένα αγώνα που η ομάδα της Λευκωσίας, κατάφερε να αποσπάσει πολύτιμη ισοπαλία, με το ίδιο έργο να επαναλαμβάνεται και στην χθεσινή αναμέτρηση, με τους γαλαζοκίτρινους να βάζουν δύσκολα στα «μωρά» του Αίαντα.

Οι πρωταθλητές έκαναν ένα οργανωμένο παιχνίδι, με σωστή αμυντική λειτουργία, αλλά και αρκετές επιθέσεις προς την αντίπαλη εστία της ολλανδικής ομάδας. Ο ΑΠΟΕΛ έχοντας και την συμπαράσταση σχεδόν 15.000 (σ.σ αριθμός ρεκόρ) κόσμου που βρέθηκε στο ΓΣΠ, στάθηκε όρθιος μέσα στην Λευκωσία, διατηρώντας τις ελπίδες του για την υπέρβαση, κόντρα στον Άγιαξ.
 
Η ρεβάνς των δυο ομάδων θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη (28/08) στις 22:00 στην «Γιόχαν Κρόιφ Αρένα», στο Άμστερνταμ, όπου οι πρωταθλητές Κύπρου θα επιδιώξουν να πάρουν το εισιτήριο που οδηγεί στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Οι γαλαζοκίτρινοι, απώλεσαν τεράστιες ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ στην επανάληψη της αναμέτρησης, δημιουργώντας αρκετά ρήγματα στην άμυνα των Ολλανδών.

Συγκεκριμένα, στο 21’ της αναμέτρησης ο Τάμαρι, κέρδισε φάουλ σε πολύ καλό σημείο έξω από την μεγάλη περιοχή. Ο Ιορδανός μεσοεπιθετικός ανάλαβε την εκτέλεση του στημένου για τον ΑΠΟΕΛ, με απευθείας εκτέλεση, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία του Άγιαξ.

Μέσα στην μικρή περιοχή των Ολλανδών, ο Νικόλας Ιωάννου στο 26’ έκανε το σουτ, ωστόσο η μπάλα χτύπησε πάνω στο Βέλτμαν και κέρδισε το κόρνερ για την ομάδα του.  

Σε 29 λεπτά παιχνιδιού ο Τάμαρι έχασε μεγάλη ευκαιρία, καθώς μπήκε στην μικρή περιοχή του Άγιαξ, έκανε το πλασέ με την μπάλα να περνάει λίγο δίπλα από την εστία του Ονανά.

Τρία λεπτά αργότερα ξανά ο ίδιος ποδοσφαιριστής, ο οποίος ήταν εκ των πρωταγωνιστών, έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια της ολλανδικής ομάδας.

Ο Μάτιτς εκτέλεσε φάουλ για τους γαλαζοκίτρινος στο χώρο του κέντρου στο 58’ του αγώνα, με την μπάλα να φθάνει στο Σόουζα. Ο δεύτερος μέσα στη μικρή περιοχή από τα αριστερά, πραγματοποίησε το σουτ, με τον Ονανά να βρίσκεται σε ετοιμότητα και να μπλοκάρει.

Στο ίδιο ακριβώς λεπτό, σε συνέχεια της προηγούμενης ευκαιρίας, ο Πάβλοβις έπιασε την κεφαλία για τους γαλαζοκίτρινους, μετά από σέντρα του Μάτιτς από τα δεξιά προς την μικρή περιοχή.

Στο 60’ ο Τάμαρι έκανε το σουτ, μέσα στη μικρή περιοχή, αλλά αστόχησε από θέση βολής, με την μπάλα να περνάει λίγο δίπλα από την εστία του Άγιαξ.

Οι Ολλανδοί, που έδειχναν να τα έχουν χαμένα, παραλίγο να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα της εστίας τους, καθώς μετά από κόρνερ του Μάτιτς, ο Βέλτμαν που πήγε να διώξει έστειλε την μπάλα δίπλα από την εστία του στο 69'.

O Σόουζα στο 70’ έκανε ένα δυνατό σουτ, λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή με τον Ονάνα να αποκρούει.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Το μήνυμα του Μπεν Σιμόν για το ντέρμπι με την Ομόνοια-«Είμαστε συγκεντρωμένοι στα μικρά πράγματα»
Ολοκληρώνεται με δύο αγώνες, η 10η αγωνιστική για τον Β΄ όμιλο του Πρωταθλήματος
Κέρδισε τη Σαλαμίνα και συνεχίζει τη μάχη η Δόξα-Επικράτησε του Εθνικού ο Οθέλλος
BINTEO: Η ανάλυση πίσω από την φωτοβολίδα του Τάνκοβιτς που ξέρανε τον Απόλλωνα-Στα 35 μέτρα με 85 χλμ
Τώρα που η μπάλα καίει καλούνται να αποδείξουν πόσα καντάρια μπάλας ξέρουν-Όλα τα βαθμολογικά δεδομένα
Δημητρίου: Προχωρούν οι διαδικασίες για ιδιόκτητο γήπεδο και ανακαίνιση του Ηλίας Πούλλος
Ορίστηκαν οι διαιτητές στα κρίσιμα ντέρμπι για τη μάχη του πρωταθλήματος
Οπαδός υπέστη ανακοπής καρδιάς στο Απόλλων-Πάφος, νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού
«Την πίεση θα την έχει το ΑΠΟΕΛ και όχι εμείς, πολλοί έχουν ξεγράψει τον Άρη και ότι κάναμε φέτος»
Αυλαία για την δέκατη αγωνιστική στον δεύτερο όμιλο