Το εκπληκτικό ευρωπαϊκό ρεκόρ του ΑΠΟΕΛ

Την ερχόμενη Τετάρτη, στη «Γιόχαν Κρόιφ Αρένα», ο ΑΠΟΕΛ θα συμπληρώσει 210 παιχνίδια στις διοργανώσεις της UEFA. Σχεδόν 80 παραπάνω από την Ομόνοια και υπερδιπλάσιες από κάθε άλλη κυπριακή ομάδα που έχει παίξει στην Ευρώπη.

Ότι οι «γαλαζοκίτρινοι» έχουν αξιοποιήσει αυτήν την εμπειρία, προκειμένου να προσδώσουν συνέχεια και συνέπεια στις επιδόσεις τους εκτός συνόρων αποδεικνύεται και από τη συμμετοχή τους για ενδέκατη φορά στα πλέι οφ του Τσάμπιονς ή του Γιουρόπα Λιγκ.

Είναι αξιοσημείωτο όσο και αξιοθαύμαστο ότι από τη θέσπιση των πλέι οφ από την UEFA την περίοδο 2009/10 ο ΑΠΟΕΛ φτάνει διαρκώς στον προθάλαμο και χτυπά την πόρτα των ομίλων. Το μέγεθος και τη σημασία του επιτεύγματος υπογραμμίζει το γεγονός ότι το έχουν πιστωθεί άλλες μόλις τέσσερις ομάδες: η Σέλτικ, η Ντινάμο Ζάγκρεμπ, η Στεάουα Βουκουρεστίου και ο ΠΑΟΚ.

Από αυτές μόνον οι Σκοτσέζοι και οι Κροάτες έχουν εμφανιστεί στη διάρκεια αυτών των 11 χρόνων τόσες φορές στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ όσες ο ΑΠΟΕΛ (επτά). Αυτοί οι τρεις σύλλογοι έχουν πανηγυρίσει από τέσσερις προκρίσεις στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, ωστόσο μόνον οι «γαλαζοκίτρινοι» και η Ντινάμο Ζάγκρεμπ έχουν την ευκαιρία να τις κάνουν πέντε, αφού η Σέλτικ μετέχει αυτή τη χρονιά στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ.

Αν μάλιστα οι Κροάτες δεν ξεπεράσουν το εμπόδιο της Ρόσενμποργκ και ο ΑΠΟΕΛ ολοκληρώσει την υπέρβαση απέναντι στον Άγιαξ, τότε θα πάρει κεφάλι σε αυτήν την κατηγορία.

Σημειώνεται ότι οι πέντε ομάδες με αδιάλειπτη παρουσία στα πλέι οφ των διοργανώσεων της UEFA έχουν συνυπάρξει μόλις μια φορά: την περίοδο 2010/11, όταν βρέθηκαν όλες στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ. Δύο φορές παρ' ολίγον να βρεθούν όλες στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, ωστόσο την πρώτη απουσίαζε ο ΑΠΟΕΛ (2013/14) και τη δεύτερη ο ΠΑΟΚ (2016/17).
 
ΟΜΑΔΕΣ ΜΕ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΑ ΠΛΕΪ ΟΦ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ
  2019/20 2018/19 2017/18 2016/17 2015/16 2014/15 2013/14 2012/13 2011/12 2010/11 2009/10
ΑΠΟΕΛ CL EL CL CL CL CL EL EL CL EL CL
ΣΤΕΑΟΥΑ Β. EL EL CL CL EL CL CL EL EL EL EL
ΝΤΙΝΑΜΟ Ζ. CL CL EL CL CL EL CL CL CL EL EL
ΣΕΛΤΙΚ EL EL CL CL CL CL CL CL EL EL CL
ΠΑΟΚ EL CL EL EL EL EL CL EL EL EL EL

Δειτε Επισης

Νίκησε την Ανόρθωση και πιέζει τον ΑΠΟΕΛ η ΑΕΚ
Επικράτησε της Νέας Σαλαμίνας και έφυγε νικητής από το Δασάκι ο Εθνικός
Η Ανόρθωση υποδέχεται την ΑΕΚ στο «Παπαδόπουλος»
ΒΙΝΤΕΟ: Δέχθηκε παφίτικο χαστούκι ο Άρης και πέταξε την τεράστια ευκαιρία για κορυφή
Έντονος ο Σα Πίντο-«Ρώτησα τον διαιτητή για ένα σπρώξιμο του Τομανέ και μου είπε ότι δεν τον κάλεσε το VAR»
Η πρώτη αντίδραση του Αναστασίου μετά τη νίκη επί του ΑΠΟΕΛ
Βασίλισσα στο αιώνιο η Ομόνοια μείωσε στο -5 από την κορυφή και έβαλε σε μπελάδες τον ΑΠΟΕΛ
Με αυτούς παρατάσσονται Πάφος και Άρης στο Στέλιος Κυριακίδης
BINTEO: Το πέναλτι που κέρδισε η Ομόνοια μέσω VAR και το γκολ του Στεπίνσκι που σίγησε το ΓΣΠ
Οι ενδεκάδες στο αιώνιο ντέρμπι ΑΠΟΕΛ-Ομόνοια