Το σκοτεινό παρασκήνιο της φυγής, τα δύο «όχι» και το happy end

H επιστροφή του Αντώνη Γιωργαλλίδη στην Ανόρθωση, έσκασε σαν κεραυνός εν αιθρία, αφού μετά την προσθήκες του Γιώργου Παπαδόπουλου και τη διαφαινόμενη απόκτηση του ταλαντούχου Μικάγια, η ομάδα της Αμμοχώστου δεν έψαχνε για τερματοφύλακα.
 
Ωστόσο, το πρωί της Πέμπτης, η Ανόρθωση με επίσημη ανακοίνωση της παρουσίασε τον ποδοσφαιριστή με τον φοίνικα στο στήθος. Ξανά, μετά από 13 ολόκληρα χρόνια.
 
2006… Ο Αντώνης Γιωργαλλίδης, μετά από δύο επιτυχημένες σεζόν στην Ανόρθωση, όπου ο Κύπριος τερματοφύλακας κατέκτησε ένα πρωτάθλημα και έδωσε το παρόν στο ιστορικό παιχνίδι με την Τραπεζούντα, φθάνει μια κρούση από την Πόρτσμουθ για να πάει στην Αγγλία για δοκιμαστικά.
 
Μετά από αυτή την εξέλιξη, ο Τιμούρ Κετσπάγια φέρνει στην Κύπρο τον Αριάν Μπεκιάι. Όταν τελικά επιστρέφει ο Γιωργαλλίδης από την Αγγλία, ενημερώνεται σύμφωνα με πληροφορίες πως θα ήταν η δεύτερη επιλογή και για το λόγο αυτό αποφασίζει πως θα μετακομίσει στην Ομόνοια, αρχικά ως δανεικός και την επόμενη χρονιά με κανονική μεταγραφή.
 
Στο τέλος εκείνης της σεζόν, ο Γιωργαλλίδης τίθεται αντιμέτωπος στον τελικό κυπέλου κόντρα στην Ανόρθωση.
 
Η ομάδα της Αμμοχώστου κατακτά τον τίτλο κερδίζοντας στο ΓΣΠ με σκορ 2-3, χάρις στα γκολ των Φρούσου, Σοάρες και Νίκου Νικολάου.
 
Καλοκαίρι 2013…
 
Ο Γιωργαλλίδης φεύγει από την Αλκή και η Ανόρθωση ψάχνει για τερματοφύλακα, ωστόσο παρότι προτάθηκε στην ομάδα της Αμμοχώστου ο έμπειρος κήπερ απορρίπτεται, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα της εποχής, υπό το φόβο αντιδράσεων του κόσμου της ομάδας, ο οποίος τον έβλεπε ως κόκκινο πανί λόγω της μεταγραφής του στην Ομόνοια επτά χρόνια νωρίτερα.
 
Τότε ο Γιωργαλλίδης κατέληξε στον Πλατανιά, όπου πραγματοποίησε μια πολύ καλή σεζόν, με αποτέλεσμα την επόμενη χρονιά να επιστρέψει στους τριφυλλοφόρους.
 
Οκτώβριος 2018…
Ο Αντώνης Γιωργαλλίδης αποκαλύπτει σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις, πως μετά την φυγή του από την ΑΕΚ, προσέγγισε την Ανόρθωση για να κλείσει την καριέρα του στην πρώτη του αγάπη.
 
«Μετά την απρόσμενη απομάκρυνση μου από την ΑΕΚ, χτύπησα την πόρτα την Ανόρθωσης για να τελειώσω την καριέρα μου όμως δυστυχώς δεν έγινε εφικτό. Στη συνέχεια αποφάσισα να πάω στον Ολυμπιακό. Ήθελα να πάω κάπου που να μπορώ να αγωνίζομαι. Με προσέγγισε ο κ. Τορναρίτης με τον Κώστα Μαλέκο και με έπεισαν να πάω στον Ολυμπιακό. Είμαι 36 χρονών όμως πιστεύω ότι έχω πολλά να δώσω», έλεγε στις 29 Οκτωβρίου 2018 ο Γιωργαλλίδης.
 
Τελικά με ένα χρόνο καθυστέρηση, η Ανόρθωση ανακοίνωσε την απόκτηση του πολύπειρου τερματοφύλακα και επήλθε το «happy end»…
 

Δειτε Επισης

Πράσινη παράνοια για την Ομόνοια 29Μ-Ξεπέρασε τις 2.000 η προπώληση για το ντέρμπι τίτλου
Κέρδισε τη Σαλαμίνα και συνεχίζει τη μάχη η Δόξα-Επικράτησε του Εθνικού ο Οθέλλος
BINTEO: Η ανάλυση πίσω από την φωτοβολίδα του Τάνκοβιτς που ξέρανε τον Απόλλωνα-Στα 35 μέτρα με 85 χλμ
Τώρα που η μπάλα καίει καλούνται να αποδείξουν πόσα καντάρια μπάλας ξέρουν-Όλα τα βαθμολογικά δεδομένα
Δημητρίου: Προχωρούν οι διαδικασίες για ιδιόκτητο γήπεδο και ανακαίνιση του Ηλίας Πούλλος
Ορίστηκαν οι διαιτητές στα κρίσιμα ντέρμπι για τη μάχη του πρωταθλήματος
Οπαδός υπέστη ανακοπής καρδιάς στο Απόλλων-Πάφος, νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού
«Την πίεση θα την έχει το ΑΠΟΕΛ και όχι εμείς, πολλοί έχουν ξεγράψει τον Άρη και ότι κάναμε φέτος»
Αυλαία για την δέκατη αγωνιστική στον δεύτερο όμιλο
Τέλος και επίσημα από τον Εθνικό ο Σατσιάς