Έφραξε τον δρόμο του Απόλλωνα για τους ομίλους με τριάρα η Αϊντχόφεν

Αν και πραγματοποίησε ένα πάρα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο ο Απόλλωνας, ο οποίος έλεγχε πλήρως το παιχνίδι και προσπάθησε σε αρκετές περιπτώσεις να απειλήσει την εστία της ολλανδικής ομάδας, όλα άλλαξαν στην επανάληψη με την Αϊντχόφεν να μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο και να είναι απόλυτα αποτελεσματική, αφού σε 15’ με τρεις προσπάθειες, πέτυχε τρία γκολ.  
 
Η ολλανδική ομάδα έδειξε την ανωτερότητα της και την αποτελεσματικότητα της, μέσα σε λίγα λεπτά και κατάφερε να κλειδώσει ουσιαστικά την πρόκριση για τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.
 
Οι δυο ομάδες θα τα πούνε στον επαναληπτικό, σε μια εβδομάδα που θα διεξαχθεί στο ΓΣΠ.

Α’ Ημίχρονο
Η αμυντική λειτουργία των κυανόλευκων αλλά και η δουλειά στον χώρο του κέντρου έκαναν την διαφορά, στο πρώτο ημίχρονο. Με τον Απόλλωνα να ήταν πολύ καλός στο πρώτο μέρος.

Οι κυανόλευκοι πραγματοποίησαν την πρώτη ευκαιρία σε στόχο, το 13’, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ζοάο Πέδρο, ο Γιούστε έπιασε την κεφαλιά, όμως η μπάλα χτύπησε στο στήθος του αντιπάλου και να κατέληξε σε νέο κόρνερ. Από το οποίο έκανε τη κεφαλιά ο Ζελάγια και η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Ζουτ.

Στα πρώτα 15 λεπτά, οι γαλάζιοι της Λεμεσού, είχαν τον έλεγχο του παιχνιδιού και προσπάθησαν να απειλήσουν. Στο 16’ της αναμέτρησης ο Γιαννιώτας μπήκε μέσα στη μικρή περιοχή, από τα δεξιά και έκανε το σουτ αλλά η μπάλα κόντραρε σε αντίπαλο.
Στο αμέσως επόμενο λεπτό βγήκε στην αντεπίθεση, ο Απόλλωνας, με τον Μάρκοβιτς, ο οποίος έκανε ένα δυνατό σουτ, με αποτέλεσμα να κερδίσει το κόρνερ. Ο Σακέτι, ο οποίος έχασε το κοντρόλ και σταμάτησε τον Ιχατάρεν, δέχθηκε την κίτρινη κάρτα στο 22’, με αποτέλεσμα να χάνει την ρεβάνς των δυο ομάδων.

Η πιο μεγάλη ευκαιρία ήταν στο 30’ με τον Γιαννιώτα, να κάνει το σουτ και να βρίσκει όμως, απέναντι του τον ετοιμοπόλεμο Ζουτ να αποκρούει με τα πόδια την μπάλα.
 
Στο 33’ οι Ολλανδοί ζήτησαν πέναλτι, μετά από σύγκρουση του Γιούστε με τον Γκάγκοπ, ωστόσο ο διαιτητής  άφησε το παιχνίδι να συνεχιστεί κανονικά.

B’ Ημίχρονο
Στην πρώτη της καλή εύκαιρα, η Αϊντχόφεν, άνοιξε το σκορ με τον Ιχατέρεν στο 47'. Οι Ολλανδοί βγήκαν στην αντεπίθεση και έπιασαν ανοργάνωτη την άμυνα του Απόλλωνα.

Μετά το γκολ που πέτυχε η ολλανδική ομάδα ο ρυθμός έγινε πιο γρήγορος. Η πρώτη καλή φάση στο δεύτερο μέρος ήρθε και για τον Απόλλωνα, καθώς στο 54’ ο Γκαγκμπέ έκανε το σουτ μέσα στη μικρή περιοχή, ωστόσο η μπάλα πέρασε λίγο δίπλα από την εστία του Ζουτ.

Ο Γκάγκπο διπλασίασε τα τέρματα της ομάδα του στο 56’, με ωραίο σουτ εκτός περιοχής νίκησε τον Μολ. Στο 61’ ο Ντάμφρις βρέθηκε μόνος ανενόχλητος μέσα στην περιοχή του Απόλλωνα και έκανε το πλασέ νικώντας τον Μολ, για το 3-0. 
 
Η Αϊντχόφεν ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματική, αφού με τρεις προσπάθειες στο δεύτερο μέρος πέτυχε τρία τέρματα.
Στο 72’ ο Παπουλής μπήκε στην αντίπαλη περιοχή, βρέθηκε στο έδαφος όμως ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Πέδρο έκανε την σέντρα, με τον Περέιρα να κάνει την κεφαλιά και η μπάλα να φεύγει λίγο έξω.
 
Μεγάλη φάση για τους γηπεδούχους με τον Μάλεν, να αστοχεί μέσα στην μικρή περιοχή με κοντινό πλασέ.
 
Oι ενδεκάδες:
 
Απόλλωνας: Μολ, Σακέτι, Μάρκοβιτς, Ζελάγια, Ζοάο Πέδρο, Αγκίρε, Γιαννιώτας (Περέιρα), Κυριάκου, Γιούστε, Σαρδινέρο(Ππαπουλής), Γκαγκμπέ(Πίττας)

Aϊντχόφεν: Ζουτ, Βιεργκέβερ, Μπαουμγκάρτλ, Μαλέν, Μπεργκβάιν, Γκουτιέρες, Ροσάριο, Γκακπό, Ντάμφρις, Ιχατάρεν(Mήτρογλου), Μποσάγλι
 
Σκόρερ: Ιχατάρεν, Γκάκπο, Ντάμφρις
 
Κίτρινες: Σακέτι, Μάλεν
 
Κόκκινες:

Δειτε Επισης

Αλλαγή ώρας στο Εθνικός Άχνας-Απόλλωνας
Σύσκεψη στην ΚΟΠ για τις διοργανώσεις του Futsal
Ανακοινώθηκαν οι διαιτητές των ημιτελικών του κυπέλλου
Ανυπομονούν για τη ρεβάνς με τον Απόλλων η Πάφος-«Δεν μπορούμε να σκεφτόμαστε τίποτα άλλο»
Τελειώνει από τον Εθνικό ο Σατσιάς
Παρελθόν από τη Δόξα ο Γιώργος Πετράκης
«Όταν ο Κακόριν πέρασε από τον Πίριτς είχε κάποια επαφή, θα μπορούσε να υπήρχε παράβαση για πέναλτι»
Στο ΓΣΠ το ντέρμπι τίτλου ανάμεσα σε Ομόνοια 29ης Μαΐου και Ομόνοια Αραδίππου
Το πρόγραμμα της τελευταίας αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Κοριτσιών Κ-15
Το μήνυμα του Μπεζούς-«Να με στηρίξετε, να πιστέψετε και να αγαπάτε την Ομόνοια»