Ας μην ξεχνάμε ότι ο Απόλλωνας είχε απέναντί του 229 εκατομμύρια...

Βαριά ήττα που τον φέρνει με την πλάτη στον τοίχο ενόψει της ρεβάνς στο ΓΣΠ δέχθηκε ο Απόλλωνας στο «Στάδιο Φίλιπς» από την Αϊντχόφεν, που έχασε με 3-0. Παρόλο που η ομάδα της Λεμεσού, κατάφερε να διατηρήσει την εστία της ανέπαφη και να απειλήσει μάλιστα τους Ολλανδούς στο πρώτο μέρος της αναμέτρησης, στην επανάληψη μέσα σε 15' δέχθηκε τη συντριβή και μάζεψε τρεις φορές την μπάλα από τα δίχτυά της.

Ασφαλώς, και η πίκρα που επικρατεί στις τάξεις των γαλάζιων είναι τεράστια αφού είδαν τις ελπίδες τους για πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ να καταρρέουν σε μόλις μερικά λεπτά. Ιχατέρεν (47'), Γκάγκμπο (55') και Ντάμφρις (61'), δεν λάθεψαν στις πρώτες τους επιθετικές προσπάθειες στο δεύτερο μέρος και διαμόρφωσαν έτσι το τελικό 3-0 της αναμέτρησης, που τους δίνει ουσιαστικά και την πρόκριση, εκτός κι αν υπάρξει ποδοσφαιρικό θαύμα στο ΓΣΠ, με ανατροπή. 

Εμφανώς απογοητευμένος από το αποτέλεσμα ήταν και ο προπονητής της ομάδας, Σωφρόνης Αυγουστή, ο οποίος όπως επεσήμανε ήταν κρίμα και άδικο για τους ποδοσφαιριστές του, αφού δημιούργησαν ευκαιρίες και μπορούσαν να πετύχουν έστω και ένα γκολ. «Είναι πολύ λίγες οι πιθανότητες, όμως θα προσπαθήσουμε και ότι βγει. Είναι κρίμα γιατί οι ποδοσφαιριστές πάλεψαν στο παιχνίδι. Aυτές οι ομάδες περιμένουν για να σε τιμωρήσουν. Ήμασταν πάρα πολύ καλοί στο πρώτο ημίχρονο. Όταν όμως αυτές οι ομάδες βρουν χώρο σε τιμωρούν», επεσήμανε μεταξύ άλλων ο Κύπριος κόουτς, που για ακόμη ένα παιχνίδι ήταν ιδιαίτερα δραστήριος στον πάγκο του και ζούσε έντονα τον αγώνα. 

Την ίδια ώρα ωστόσο, γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι αυτή η ομάδα έχει μεγαλώσει στα ευρωπαϊκά σαλόνια. Όταν αγωνίζεσαι απέναντι σε μια ιστορική ομάδα της Ολλανδίας και πιστεύεις έστω και για ένα ημίχρονο ότι μπορείς να την κερδίσεις στο σπίτι της, αυτό λέει πολλά. Μπορεί εκείνα τα 15 λεπτά να φάνηκε η ανωτερότητα της Αϊντχόφεν, αλλά ο Απόλλωνας μέχρι εκείνο το σημείο μπορούσε και δικαιούταν κάτι περισσότερο. 

Ας μην ξεχνάμε επίσης, ότι η ομάδα της Λεμεσού είχε απέναντί της μια ομάδα που η χρηματιστηριακή της αξία κυμαίνεται στα 229.85 εκατομμύρια ευρώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της transfermarkt, ενώ την ίδια ώρα η αξία του Απόλλωνα εκτιμάται στα 17.95 εκατομμύρια. 

Κοιτάζοντας λίγο τους αριθμούς και τη χαοτική διαφορά που χωρίζει τις δυο ομάδες, κανείς δεν θα μπορούσε να πιστέψει προηγουμένως ότι η κυπριακή μας ομάδα στο τέλος θα μπορούσε να νιώθει αδικημένη από μια ήττα σαν και αυτή. Κάτι φυσικά που αποδεικνύει περίτρανα, ότι η ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή έχει μεγαλώσει και δεν φοβάται να δει στα μάτια οποιονδήποτε αντίπαλο...  

Δειτε Επισης

Οι λεπτομέρειες για τη διεξαγωγή του τελικού κυπέλλου-Η ανακοίνωση της ΚΟΠ
Η θέση της Καρμιώτισσας για το 6-6-«Έχουμε το μέτωπο μας καθαρό, έχουμε παντελονάτο πρόεδρο»
Η επίσημη θέση του Άρη για το μέλλον του Σπιλέφσκι-«Διαβάζουμε διάφορα, δεν ισχύει τίποτα»
Η άποψη του Χαραλαμπίδη για τη μάχη του τίτλου-«Εκτιμώ ότι είναι 50-50»
Ποινική διερεύνηση για θέματα διαιτησίας και χειραγώγησης αγώνων ποδοσφαίρου
Καθορίζονται οι λεπτομέρειες για τον τελικό κυπέλλου
ΑΠΟΕΛ και Ένωση διεκδικούν το τρόπαιο του κυπέλλου Νέων Κ-19
Κυπελλούχος ο Σπάρτακος στον τελικό μικρών κατηγοριών
H ανακοίνωση της Ανόρθωσης για τη Γενική Συνέλευση-Ορίστηκε Διοικούσα Επιτροπή μέχρι τις 10 Μαΐου
ΒΙΝΤΕΟ: Εννέα γκολ στο στάδιο Άλφαμεγα και τρίποντο για την ΑΕΛ