Πρώτη επιλογή ο Μαύριας, αν φύγει ο Γιόχανσον από τον Παναθηναϊκό

Από το τέλος της περασμένης σεζόν, η απόφαση στον Παναθηναϊκό είναι να μην προταθεί νέο συμβόλαιο στον Ματίας Γιόχανσον. Κυρίως γιατί οι τρέχουσες απολαβές του Σουηδού δεξιού μπακ (350.000 ευρώ) ουσιαστικά… απαγορεύουν οποιαδήποτε ρεαλιστική προσέγγιση βάσει των διαθέσιμων οικονομικών δεδομένων του συλλόγου και, επιπρόσθετα, γιατί θεωρήθηκε πως τόσα χρήματα για δεξιό μπακ, δεν μπορεί να προσφέρει το «τριφύλλι» σε τέτοιους καιρούς αυστηρής λιτότητας.

Εξ ου λοιπόν και η «νότα» που δόθηκε στον Γιόχανσον, πως αν το επιθυμεί θα ήταν ελεύθερος να βρει μια ομάδα να συνεχίσει την καριέρα του, φέρνοντας μια – λογική – πρόταση στον Παναθηναϊκό. Λογική με την υποσημείωση πως μιλάμε για ποδοσφαιριστή το συμβόλαιο του οποίου ολοκληρώνεται το επόμενο καλοκαίρι και συνεπώς, την Πρωτοχρονιά, μπορεί να υπογράψει όπου επιθυμεί ελεύθερος.

Ο Γιόχανσον, εξ αρχής, δεν έδειξε θετικός στην εν λόγω προοπτική. Αφενός γιατί περνάει καλά στην Αθήνα και δεν έχει καμία πρόθεση να αφήσει την πρωτεύουσα, ενώ μπορεί να αγωνιστεί για έναν χρόνο ακόμη (φυσικά και προφανώς δεν αμφισβητείται η θέση του στην ενδεκάδα του «τριφυλλιού», ανεξαρτήτως αν μείνει ή φύγει στο τέλος της ερχόμενης σεζόν), ενώ δεν έχει και λόγο να «κυνηγήσει» μια πρόταση, την στιγμή που και ο ίδιος θα μπορεί να καρπωθεί περισσότερα οφέλη αν αποχωρήσει ως ελεύθερος.

Τα χτεσινά δημοσιεύματα που έφεραν τον Σουηδό στο στόχαστρο της Γκεντσλέρ, ισχύουν. Ο τουρκικός σύλλογος όντως έκανε κρούση στον Γιόχανσον, ξεκαθαρίζοντας όμως πως δεν μπορεί να προσφέρει χρήματα για την αγορά του. Και αυτό, σε περίπτωση που ο ίδιος ο 27χρονος άσος ήταν θετικός για μετακόμιση στην Αγκυρα, κάτι που δεν φαίνεται πως ισχύει, αφού επαναλαμβάνουμε την Αθήνα ο Γιόχανσον (επί του παρόντος πάντα) δεν την αλλάζει και σίγουρα όχι σε σύγκριση με την τουρκική πρωτεύουσα.

Αν τώρα έχει βάση πως ο Παναθηναϊκός θα ήθελε να δουλέψει την επόμενη – χωρίς τον Γιόχανσον – μέρα, ψάχνοντας έναν δεξιό μπακ που θα μπορεί αρχικά να τον πλαισιώσει και στη συνέχεια να τον ξεπεράσει στην ιεραρχία (π.χ. Μαυρίας που γράφτηκε και ο ίδιος δεν υπολογίζεται ουσιαστικά από την Ομόνοια). Προφανώς και μια τέτοια σκέψη υπήρχε (και υπάρχει) στο μυαλό του Νταμπίζα. Από την στιγμή όμως που σε θέσεις όπου πραγματικά υπάρχει προτεραιότητα (στόπερ, αμ. χαφ, φορ) παρατηρείται μια στασιμότητα και μια δυσκολία οικονομικής υπέρβασης, είναι προφανές πως οποιαδήποτε σκέψη για δεξιό μπακ, δεν μπορεί – τη δεδομένη τουλάχιστον στιγμή, με τόσα φλέγοντα θέματα για το ρόστερ ακόμη ανοιχτά – να αποτελεί προτεραιότητα.

Πηγή: sportdog.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 

 

Δειτε Επισης

Η καυτή σφυρίχτρα στο ντέρμπι κορυφής στην Αρένα-Όλοι ορισμοί
Η χωρητικότητα του νέου γηπέδου του ΑΠΟΕΛ, το κόστος και ο χρόνος παράδοσής του
Δάκρυσε ο επενδυτής για το νέο γήπεδο του ΑΠΟΕΛ-«Το όνειρο πρέπει να είναι πιο μεγάλο»
Σήκωσε το κύπελλο στο Futsal η ΑΕΛ και έκανε το νταμπλ
Θλίψη για Κρέσπο... Έχασε τον πατέρα του και φεύγει για Ισπανία
ΒΙΝΤΕΟ: Συγκινεί ο 92χρονος που έζησε την Ομόνοια από τη μέρα ίδρυσής της-«Είναι θρησκεία για τον κόσμο της»
Προχωρεί σε έκτακτη Γενική Συνέλευση η Ανόρθωση-Καθοριστικές οι επόμενες κινήσεις
Απάντησε για την αγαπημένη του ομάδα και τον παίκτη που λατρεύει ο Γκομίς-Όσα αποκάλυψε
Κάργας: Αποτύχαμε σαν κοινωνία πιο πολύ χαρήκαμε που αποκλείστηκε η Εθνική
Ορίστηκαν οι διαιτητές για τους αγώνες της Παρασκευής