Με ένα «όνειρο τρελό» για ένα νέο θαύμα!

Με πίστη σε ένα νέο σπουδαίο κατόρθωμα και την πρόκριση στους «χρυσοφόρους» ομίλους του Champions League, η αποστολή του ΑΠΟΕΛ, θ’ αναχωρήσει στις 10:00 το πρωί με προορισμό το Άμστερνταμ, για τον δεύτερο αγώνα με τον Άγιαξ, (την Τετάρτη 28/8,  22:00), για τα πλέι οφ της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Οι «γαλαζοκίτρινοι» δεν έχουν τίποτα να χάσουν (εξασφάλισαν ήδη θέση στους ομίλους του Europa League), ωστόσο έχουν να κερδίσουν πάρα πολλά (φήμη, δόξα, χρήματα…). Πολύ μεγαλύτερη είναι η πίεση για νίκη – πρόκριση στην ιστορική ομάδα του Άμστερνταμ.

Η ναυλωμένη πτήση με τους πρωταθλητές μας θα έχει προορισμό το Ρότερνταμ. Η αποστολή θα φτάσει εκεί με πτήση περίπου τεσσάρων ωρών και τριάντα λεπτών και από εκεί οδικώς θα πάει στο Άμστερνταμ όπου θα καταλύσει. Το βράδυ θα γίνει βέβαια κανονικά προπόνηση και την Τρίτη, παραμονή του αγώνα ο Τόμας Ντολ, μαζί με ένα παίκτη του, θα μιλήσουν στα ΜΜΕ. Θ’ ακολουθήσει προπόνηση στο «Γιόχαν Κρόιφ Αρένα». Προπόνηση έγινε και την Κυριακή.

Με τεράστια κίνητρα

Οι γαλαζοκίτρινοι έχουν βέβαια επίγνωση του πολύ μεγάλου βαθμού δυσκολίας της αποστολής τους, κόντρα στην ομάδα που την περασμένη Άνοιξη, εντυπωσίασε με την εκπληκτική πορεία της στο Champions League και έθεσε νοκ άουτ μεγαθήρια όπως την Ρεάλ Μαδρίτης και την Γιουβέντους και μάλιστα  με μεγάλες νίκες. Ο Άγιαξ είναι το μεγάλο φαβορί και ο ΑΠΟΕΛ το αουτσάιντερ, η πίστη όμως στις δυνατότητες τους και την δυναμική της ομάδας, τους δίνει δύναμη και αποφασιστικότητα για να παλέψουν με όλες τους τις δυνάμεις για την πρόκριση που θα ισοδυναμεί με ένα νέο «θαύμα».

 Τα κίνητρα τους είναι πολλά και τεράστια, ενώ το οικονομικό δέλεαρ πλησιάζει τα 30 εκατομμύρια! Αυτό όμως που εξιτάρει περισσότερο τους ποδοσφαιριστές του ΑΠΟΕΛ είναι η πιθανότητα να γράψουν άλλη μια χρυσή σελίδα στην ιστορία του συλλόγου και να κάνουν την Ευρώπη και όλο τον ποδοσφαιρικό κόσμο να τους χειροκροτήσει με θαυμασμό.

Κόντρα και στην πολύ «καυτή» ατμόσφαιρα

Γνωρίζουν ότι στην έδρα του ο «Αίαντας» παίρνει τεράστια ώθηση από τους πιστούς οπαδούς του οι οποίοι από την περασμένη Παρασκευή εξάντλησαν τα εισιτήρια που είχαν στην διάθεση τους ενόψει του επαναληπτικού της Τετάρτης. Το επιβλητικό «Γιόχαν Κρόιφ Αρένα» έχει χωρητικότητα 54.990 θέσεις και θα είναι κατάμεστο. Η ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι οπαδοί του Άγιαξ, ιδιαίτερα σε σημαντικούς αγώνες, είναι εντυπωσιακή και πολύ «καυτή». Αυτό επιδιώκει με πολλούς τρόπους, για τον αγώνα της Τετάρτης και η διοίκηση του Ολλανδικού συλλόγου που δεν θέλει να σκέφτεται την πιθανότητα αποκλεισμού από το Champions League και μάλιστα τόσο νωρίς.
 
Στην καλύτερη περίπτωση, ο ΑΠΟΕΛ θα έχει την υποστήριξη μερικών (2-3) εκατοντάδων οπαδών του οι οποίοι θα ταξιδέψουν στο Άμστερνταμ μέσω άλλων Ευρωπαϊκών πόλεων. Ως γνωστό παρά τις πολλές προσπάθειες που έγιναν δεν κατέστη δυνατόν να ναυλωθούν άλλα δύο αεροπλάνα για τους οπαδούς που θέλουν να βρίσκονται στο πλευρό της ομάδας τους σε ένα τόσο σημαντικό αγώνα.


Το πλάνο με τα σημερινά αγωνιστικά δεδομένα
 
Ο ΑΠΟΕΛ θα έχει τουλάχιστον μια αλλαγή στην ενδεκάδα του σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι. Ο πολύ καλός στον αγώνα της περασμένης Τρίτης, Σάββας Γκέντσογλου, συμπλήρωσε 3 κίτρινες κάρτες και δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής.
Ο Άλεφ ξεπέρασε εδώ και πολλές μέρες τον τραυματισμό του και δηλώνει έτοιμος για να παίξει για πρώτη φορά στην ενδεκάδα. Υπάρχει όμως και το ενδεχόμενο να επιστρέψει στην ενδεκάδα ο Τόμας Ντε Βινσέντι. Ο Αργεντινός μπορεί να κάνει πιο ουσιαστικό τον ΑΠΟΕΛ στις «στημένες μπάλες» και όχι μόνο. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο ο Λούκας Σόουζα θα περιοριστεί στα ανασταλτικά του καθήκοντα δεδομένα και της πίεσης που θα βάλουν οι Ολλανδοί.
 
Αν θα γίνει άλλη μια αλλαγή, σε σχέση πάντα με τον αγώνα στο ΓΣΠ την περασμένη Τρίτη, θα αφορά στην κορυφή της επίθεσης. Ο ιδιαίτερα μαχητικός Χαλένιους διεκδικεί με καλές πιθανότητες την θέση από τον  Αντρίγια Πάβλοβιτς.
Στις άλλες θέσεις δεν αναμένονται αλλαγές. Ο Σλοβένος «γίγαντας» Μπέλετς θα είναι κάτω από τα δοκάρια. Ο  Μιχαίλοβιτς θα παίξει στο δεξί άκρο της άμυνας και η ευχάριστη έκπληξη του προηγούμενου ματς, ο Ζοαοζίνιο, στην αριστερή πλευρά. Ως κεντρικοί αμυντικοί θα είναι οι Ιωάννου και Μερκής.

Στη μεσαία γραμμή σίγουροι είναι οι Σόουζα και Ούρος Μάτιτς με τον Άλεφ επικρατέστερο για την άλλη θέση. Στα άκρα μεσοεπιθετικά, θα παίξουν οι Μπέζιακ και Μούσα Τάμαρι με τον Χαλένιους (πιθανότατα), ως επιθετική αιχμή.

Αλλαγμένος ο «Αίαντας»
 
Ο Άγιαξ αναμένεται να είναι διαφορετικός από την εικόνα που μας έδειξε στην Λευκωσία. Έγινε  (και γίνεται) καθημερινά) , πολύ αυστηρή κριτική στον Τεν Χακ ο οποίος προσπαθεί να διορθώσει τις «ανορθογραφίες» τόσο στην άμυνα όσο και στο κέντρο αλλά και να βελτιώσει την ψυχολογία των παικτών του, ειδικά αυτών που δέχτηκαν ομαδικά πυρά από τα ΜΜΕ και όχι μόνο όπως για παράδειγμα ο 23χρονος Ρουμάνος διεθνής, Ραζβάν Μαρίν. Ο τραυματισμός στην προπόνηση του αξιόπιστου Φαν ντε Μπεεκ, ίσως όμως τελικά αφήσει τον Μαρίν για όγδοο φετινό παιχνίδι στην ενδεκάδα.  Οργανωτικό ρόλο θα έχει ο Τάντιτς ως επιτελικός μέσος ενώ ο Χούντελααρ θα προσπαθήσει να γίνει πιο ουσιαστικός – αποτελεσματικός.
 
Στην επόμενη ανταπόκριση μας θα δώσουμε πολύ περισσότερες πληροφορίες για τα αγωνιστικά δεδομένα στον Άγιαξ ενώ θα έχουμε και ένα αφιέρωμα στο επιβλητικό «Γιόχαν Κρόιφ Αρένα».
 
Του απεσταλμένου της ΕΑΚ, Γιώργου Παττίχη
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 

Δειτε Επισης

Με δύο αναμετρήσεις η 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος Cyprus League by Stoiximan
Δύο προπονήσεις για την Εθνική Παίδων-Οι παίκτες που κλήθηκαν
«Έφυγε ο Μηνάς μας, η θέση του στο Αντώνης Παπαδόπουλος θα είναι πάντα εκεί»
Χέρι φιλίας μεν, καρφιά δε από Κούμα-«Λύσεις υπάρχουν, αλλά όχι με ετσιθελισμούς»
Οι διευθετήσεις της Αστυνομίας για τον αγώνα ΑΡΗ-ΑΠΟΛΛΩΝ
Καρμιώτισσα - Ομόνοια 29Μ για την 4η αγωνιστική της Cyprus League
Αυτές είναι οι διευθετήσεις της Αστυνομίας για τον ποδοσφαιρικό αγώνα Ανόρθωση-Ομόνοια Λευκωσίας
Ντέρμπι φωτιά και αγώνες που κρύβουν εκπλήξεις στο κυπριακό πρωτάθλημα-Η σέντρα στην… Fonbet
Ψάχνουν τρόπους να ξορκίσουν το φάντασμα της απαγόρευσης-Κρίσιμη συνάντηση ΚΟΠ και ομάδων
Ψάχνει βόμβα με Κριχόβιακ η Ανόρθωση-Σε συζητήσεις οι δύο πλευρές