Είδε στα μάτια τον θρυλικό ʼγιαξ αλλά… πλήρωσε την αστοχία του ΓΣΠ ο ΑΠΟΕΛ

Ο ΑΠΟΕΛ πάλεψε με όλη του τη δύναμη και κοίταξε τα μάτια τον μεγάλο Αγιαξ, ωστόσο δεν τα κατάφερε να πάρει την πρόκριση για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, αφού δέχθηκε την ήττα με 2-0 στη Γιόχαν Κρόιφ Αρένα.
 
Οι Ολλανδοί, με ένα γκολ του Άλβαρεζ στο 43ο λεπτό και ένα γκολ του Ταντιτς στο 79ο, επιβλήθήκαν των γαλαζοκιτρίνων και πήραν την πρόκριση για τους χρυσοφόρους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης και θα μπουν στην αυριανή κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί στη Νιόν της Ελβετίας, ενώ η ομάδα της Λευκωσίας συνεχίζει στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.
Προβάδισμα με την εκπνοή του ημιχρόνου
 
Στο πρώτο ημίχρονο, όπως αναμενόταν, ο Άγιαξ μπήκε δυνατά και προσπάθησε να απειλήσει την εστία των γαλαζοκιτρίνων, ωστόσο ο ΑΠΟΕΛ ήταν αυτός που βρήκε την πρώτη ευκαιρία στο παιχνίδι με τον Γιάκολις, μόλις στο δεύτερο λεπτό, το σουτ του οποίου έφυγε ψηλά άουτ.
 
Στη συνέχεια ο Άγιαξ κράτησε τη μπάλα και περιτριγύριζε την περιοχή του ΑΠΟΕΛ, χωρίς όμως να μπορεί να ολοκληρώσει τις προσπάθειες του, με εξαίρεση μια κεφαλιά του Τάντιτς στο 19’ που δεν ανησύχησε τον τερματοφύλακα του ΑΠΟΕΛ.
 
Στο 29’ ένα σουτ του Τάντιτς μετά από απομάκρυνση του Νικόλα Ιωάννου έφυγε επίσης ψηλά έξω.
 
H πρώτη φόρα που χρειάστηκε να επέμβει ο τερματοφύλακας του ΑΠΟΕΛ, ήταν στο 36ο λεπτό μετά από εκτέλεση φάουλ του Ζίγετς.
 
Όσο περνούσε η ώρα, ο Αίαντας έβαζε μεγαλύτερη πίεση στους γαλαζοκίτρινους και στο 41ο λεπτό έχασε τεράστια ευκαιρία να σκοράρει με τον Τάντιτς, ο οποίος βρέθηκε φάτσα με τα δίκτυα, ωστόσο έστειλε την μπάλα ελάχιστα έξω.
 
Στο 43ο λεπτό, ότι δεν κατάφερε προηγουμένως ο Τάντιτς, το κατάφερε ο Άλβαρεζ. Μετά από φάουλ που εκτέλεσε ο Ζίγετς, ο Μεξικανός βρέθηκε στην καρδιά της περιοχής του ΑΠΟΕΛ και άνοιξε το σκορ με κεφαλιά.
Το VAR έβαλε στο παιχνίδι τον ΑΠΟΕΛ 
 
Με κεκτημένη ταχύτητα ξεκίνησε και στο δεύτερο μέρος ο Άγιαξ, ο οποίος στο 49ο λεπτό σκόραρε ξανά, αυτή τη φορά με κεφαλιά του Χούντελααρ, μετά από φάουλ του Ζίγετς, ωστόσο το γκολ ακυρώθηκε από το διαιτητή μετά τη χρήση VAR, το οποίο έδειξε ότι κατά την εκτέλεση του φάουλ κάποιος από τους ποδοσφαιριστές των Ολλανδών ήταν λίγο πιο μπροστά.
 
Στο 53’ ο Μπέλετς είπε ένα μεγαλοπρεπέστατο όχι στον Ζίγετς, ο οποίος σούταρε εντός περιοχής.
 
Στην αμέσως επόμενη φάση και συγκεκριμένα στο 54’ ο Πάβλοβιτς σκόραρε για τον ΑΠΟΕΛ, όμως το γκολ του ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ.
 
Περίπου δέκα λεπτά αργότερα και αφότου ο Άγιαξ άσκησε μεγάλη πίεση στην εστία του ΑΠΟΕΛ, ο Μπέλετς δήλωσε ξανά παρών αποσοβώντας το 2-0, μετά από σουτ του Χούντελαρ.
 
Τελικά ο Άγιαξ κατάφερε να σκοράρει στο 79' με τον αρχηγό του Γκόραν Τάντιτς και σφράγισε την πρόκριση για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. 
 
Στη συνέχεια ο Άγιαξ βρήκε ακόμη κάποιες ευκαιρίες για να διευρύνει το δείκτη του σκορ, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει.
 
Οι ενδεκάδες:
Άγιαξ: Ονανά, Φέλτμαν, Άλβαρεζ (89' Μαρίν), Νέρες, Χούντελαρ, Τάντιτς, Μπλιντ, Μαρτίνεζ, Ζιγέτς (87' Ντε Βιτ), Ντεστ, Ταγλιαφίκο
 
ΑΠΟΕΛ: Μπέλετς, Σόουζα, Τάμαρι (72 Βιντιγκαλ), Μάτιτς (74’ Χαλένιους), Γιάκολις (64’ Ντε Βινσέντι), Πάβλοβιτς, Ζοαζίνιο, Μερκής, Ιωάννου, Μπέζιακ, Μιχαηλόβιτς
 
Σκόρερ: 42’ Άλβαρεζ, 78’ Τάντιτς
 
Κίτρινες: Άλβαρεζ, Φέλτμαν/Μιχαήλοβιτς, Μερκής, Σόουζα, Γιάκολις, Ζοαζίνιο, Μπέζιακ
 
Κόκκινες:
 

Δειτε Επισης

Λύση συνεργασίας Ανόρθωσης με Thioune-Χάρισε μέρος των δεδουλευμένων του
Ανακοίνωσε εισιτήρια για τους δυο τελευταίους αγώνες η Ανόρθωση-«Αυτά τα sold out… θα είναι μόνο για μας»
Ανακοινώθηκαν οι διαιτητές στα ντέρμπι των πλέι οφ και τα παιχνίδια του δεύτερού ομίλου
Ζητά εκ νέου την παραίτηση του Φοίβου Βάκη από εκπρόσωπος στην ΚΟΠ ο πρόεδρος της Apollon Ladies
Το πρόγραμμα της 13ης και 14ης αγωνιστικής στον δεύτερο όμιλο
Η θέση της Πάφου για τα συμβόλαια Ικόκο και Τάνκοβιτς
Δόθηκαν στοιχεία και πρόσωπα για τα στημένα στις Αρχές-Νέο καμπανάκι για τα δυο ματς που μπήκαν 21 γκολ
Κορυφώνεται η αγωνία για τον πρωταθλητή-Ψάχνει νίκη Ευρώπης η Ομόνοια, παίζει τα ρέστα του ο Άρης
Ξεκινάει η ημιτελική φάση της OΠΑΠ Basket League
Apollon Ladies και Λευκοθέα Λατσιών διεκδικούν το τρόπαιο του κυπέλλου