Η σημαία 12 χρόνων που ξεθώριασε και το τέλος που ήρθε σκοτεινά και άκομψα

Ήρθε στην Κύπρο το καλοκαίρι του 2007 από την Τσέλσι. Ήταν μια από τις ιστορικές μεταγραφές του ΑΠΟΕΛ και κατόρθωσε να συνδέσει το όνομα του με τη σύγχρονη ιστορία της ομάδας.
 
Κατέρριψε όλα τα ρεκόρ, που αμφίβολο είναι αν θα μπορέσει κάποιος άλλος ποδοσφαιριστής, κύπριος ή ξένος, να καταρρίψει. Θα μείνει στην ιστορία ως κορυφαίος από τους κορυφαίους. Πρόκειται για τον Νούνο Μοράις, ο οποίος είναι ένας παίκτης σύμβολο για τους γαλαζοκίτρινους και εμβληματικός αρχηγός.
 

Κατακτώντας στο σύνολο 16 τίτλους, τέσσερις ασπίδες, τρία κύπελλα και εννέα πρωταθλήματα, ο Πορτογάλος έφυγε από τους γαλαζοκίτρινους πρωταθλητής, όμως, το μεγαλύτερο τρόπαιο που κέρδισε είναι η ευγνωμοσύνη και αγάπη του κόσμου, ενώ όσες φορές κλήθηκε να αγωνιστεί με την φανέλα του ΑΠΟΕΛ, διακρίθηκε και ξεχώρισε για το πάθος και την σκληρή δουλεία του.

Ένα θρύλος για τον ΑΠΟΕΛ αλλά και για το κυπριακό ποδόσφαιρο, ο οποίος στο παιχνίδι του πρωταθλήματος στο ΓΣΠ, κόντρα στην Πάφο FC, στις 2 Φεβρουαρίου 2019, συμπλήρωσε 505 συμμετοχές με τη φανέλα της ομάδας και έγινε ο πρώτος παίκτης σε συμμετοχές στην ιστορία του συλλόγου, ξεπερνώντας τον Γιάννο Ιωάννου στις 504, πραγματοποιώντας ένα ασυναγώνιστο επίτευγμα.
 
Πραγματοποίησε ντεμπούτο στις 17 Ιουλίου 2007, σε ένα παιχνίδι για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, κόντρα στην Μπάτε, αφού ένας τραυματισμός του Μαρίνου Σατσία ήταν η αφορμή για να καθιερωθεί, ο Νούνο Μοράις, ως το πιο σημαντικό γρανάζι στη μεσαία γραμμή των γαλαζοκιτρίνων για πολλά έτη.
 
Μάλιστα, για 12 χρόνια ήταν ένας πιστός στρατιώτης στους πρωταθλητές, κάτι που αγαπήθηκε από τον κόσμο, ενώ πανηγύρισε αρκετούς τίτλους και διακρίσεις στην Ευρώπη. Ειδικότερα, την σεζόν 2011-12, όπου ο ΑΠΟΕΛ έφθασε στις «8» καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, ο Πορτογάλος ήταν ο μόνος ποδοσφαιριστής που βρισκόταν μέχρι πρόσφατα στο ρόστερ των πρωταθλητών.

Παρά το γεγονός πως πέρασε μια πρώτη δύσκολη σεζόν στην Κύπρο, αφού αρχικά επιθυμούσε να αποχωρήσει από τους πρωταθλητές, χρόνο με το χρόνο εξελίχθηκε σε ηγετική μορφή και σημαία του ΑΠΟΕΛ, συνδέοντας έτσι το όνομα του με τις μεγαλύτερες επιτυχίες της ομάδας.

Το καλοκαίρι του 2019 και συγκεκριμένα τις 3 Ιουλίου, ο 35χρονος, με γραπτή του δήλωση έκανε γνωστό πως θα ολοκληρώσει την ποδοσφαιρική του καριέρα και θα παραμείνει στο τεχνικό επιτελείο της ομάδας, υποδεικνύοντας παράλληλα πως η απόφαση να σταματήσει να αγωνίζεται ως ποδοσφαιριστής με τη φανέλα του ΑΠΟΕΛ, ήταν πολύ δύσκολη, παρά το γεγονός πως πίστευε ότι μπορούσε να αγωνιστεί για ακόμα ένα χρόνο και να προσφέρει ακόμη περισσότερα στην ομάδα της καρδιάς του.

Σημαντικό ρόλο στην απόφαση του Πορτογάλου έπαιξε η πρόταση του πρόεδρου, Πρόδρομου Πετρίδη, αφού του πρόσφερε μια θέση στο επιτελείο της ομάδας, κάτι το οποίο είχε πάντα στο μυαλό του ο ποδοσφαιριστής, αφού επιθυμούσε να συνεχίσει να ασχολείται με το ποδόσφαιρο.
 
Ωστόσο, η αρχή αυτής της νέας επαγγελματικής σελίδας για τον ΑΠΟΕΛ αλλά και για τον ίδιο τον Νούνο Μοράις, δεν έγινε ποτέ...

Όλα ξεκίνησαν με το τέλος της περασμένης σεζόν, όπου ο πρώην προπονητής του ΑΠΟΕΛ, Πάολο Τραμετσάνι, έθεσε εκτός πλάνων τον 35χρονο και στη συνέχεια ο Πρόεδρος της ομάδας, Πρόδρομος Πετρίδης, στη συνέντευξη Τύπου της παρουσίασης των νέων εμφανίσεων των γαλαζοκιτρίνων, ανακοίνωσε πως ο Νούνο Μοράις δεν θα συνεχίσει να αγωνίζεται ως ποδοσφαιριστής, αλλά αναμένεται να συνεχίσει στην ομάδα από άλλο πόστο, εάν ο ίδιος το θέλει.
 
Κάτι που μέχρι και σήμερα, δεν έχει συμβεί, αφού ο ρέκορντμαν συμμετοχών των πρωταθλητών παραμένει, όχι μόνο εκτός ρόστερ, αλλά εκτός ομάδας.

Όπως όλα δείχνουν, δεν πρόκειται να συμβεί πλέον κάτι τέτοιο, αφού θα έλεγε κανείς πως η κλεψύδρα του χρόνου έχει αδειάσει.  Ο Πορτογάλος πρώην ποδοσφαιριστής θα μπορούσε να τιμηθεί όπως του αξίζει, μετά από 12 χρόνια προσφοράς, και να αγωνιστεί για τελευταία φορά με την φανέλα του ΑΠΟΕΛ, η οποία θα έμενε αξέχαστη τόσο στον ίδιο όσο και στους φίλους της ομάδας, στο φιλικό με την Δόξα, που πραγματοποιήθηκε στις 16 Ιουλίου 2019, όπου στο πλευρό των γαλαζοκιντρίνων βρίσκονταν 6400 οπαδοί.
 
Μελανό σημείο στην πολύχρονη καριέρα του, πρώην Πορτογάλου ποδοσφαιριστή, αποτελεί ο τρόπος με τον οποίο αποχώρησε από τους γαλαζοκιτρίνους, αφού δεν κατάφερε να αποχαιρετήσει από τον αγωνιστικό χώρο τους φίλους της ομάδας. Μπορεί στις μέρες μας το χρήμα να αποτελεί καθοριστικό παράγοντα στο πως ο κάθε επαγγελματίας ποδοσφαιριστής προχωρά, όμως ο Πορτογάλος σε όλα αυτά το χρόνια παρουσίας του απέδειξε πως μια ομάδα έχει στην καρδιά του... τον ΑΠΟΕΛ! 

Δειτε Επισης

Βγαίνει μπροστά ο Παπασταύρου-«Δυστυχώς δεν εξελίχθηκε όπως θέλαμε ο τελικός»
Η μπάλα στήνεται στη σέντρα-Αρχίζει το EURO U-17 στην Κύπρο
Η αναφορά του Κυβερνητικού Εκπροσώπου για τη νίκη της Πάφου-«Η χαρά μας είναι εμφανής»
Έγινε χαμός στην Πάφο για το κύπελλο-Πανηγύρισαν με την ψυχή τους (pics)
Έτσι έγραψε ιστορία η Πάφος-Κέρδισε το πρώτο της τρόπαιο και εξασφάλισε ευρωπαϊκό εισιτήριο
Καρσέδο: Είμαι περήφανος για την ομάδα, πανευτυχής για αυτό που καταφέραμε
BINTEO: Η στιγμή που οι παίκτες της Πάφου σηκώνουν το τρόπαιο στον ουρανό
Το μήνυμα Ντουμπόφ μετά την κατάκτηση του κυπέλλου-«Είναι μόνο η αρχή, ονειρευόμαστε και πρωτάθλημα»
Τρελά πανηγύρια από τους ποδοσφαιριστές της Πάφου-Σήκωσαν ψηλά τους Ντούμποφ και Καρσέδο (pics)
Το σχόλιο Χριστοδουλίδη μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου από την Πάφο-Ποιους ξεχώρισε