Οι 65 κινήσεις στη σκακιέρα των... μεγάλων του κυπριακού ποδοσφαίρου

Ολοκληρώθηκε η μεταγραφική περίοδος με τις ομάδες να πραγματοποιούν τις τελευταίες προθήκες τους, ενόψει της περιόδου 2019-2020, αφού οι σύλλογοι της Κύπρου, σύμφωνα με την προκήρυξη, είχαν το δικαίωμα εσωτερικών μεταγραφών (σ.σ. από μια ομάδα σε άλλη), μέχρι χθες Δευτέρα (2/9).
 
Υπάρχει, επίσης, το δικαίωμα απόκτησης άνεργων παικτών μέχρι την Παρασκευή (9/9), οπότε θα κατατεθεί η τελική λίστα με τους ξένους και κοινοτικούς ποδοσφαιριστές που θα μπορούν ν’ αγωνιστούν στο πρωτάθλημα.
 
Ο πρωταθλητής ΑΠΟΕΛ, θέλει να διευρύνει το ρεκόρ του και να κατακτήσει το 8ο συνεχόμενο πρωτάθλημα στην τελευταία δεκαετία. Παράλληλα, οι γαλαζοκίτρινοι θα αγωνίζονται και στον θεσμό του Γιουρόπα Λιγκ, όπου βρίσκονται στο 1ο όμιλο ανάμεσα σε Σεβίλλη, Ντουντελάνζ και Καραμπάχ.
 
Σε αντίθεση με τον Απόλλωνα, ο οποίος μετά τον αποκλεισμό του από την Αϊντχόφεν στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ, στρέφει την προσοχή του στο πρωτάθλημα, ενώ επιθυμία όλων στο Κολόσσι, είναι να σπάσουν το ρεκόρ των γαλαζοκιτρίνων, κατακτώντας την κούπα του πρωταθλητή, δεκατρία χρόνια μετά.
 
Από την άλλη, με αρκετές φιλοδοξίες ξεκίνησε τη νέα αγωνιστική περίοδο η Ομόνοια, η οποία πραγματοποίησε δυο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια στο πρωτάθλημα. Ο κόσμος του τριφυλλιού ευελπιστεί να δει στη φετινή χρονιά μια διαφορετική ομάδα, σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές.
 
Εποχή Τιμούρ Κετσπάγια στην Ανόρθωση, ο οποίος επέστρεψε στην ομάδα της Αμμοχώστου, δέκα χρόνια μετά. Η «Μεγάλη Κυρία» γύρισε σελίδα και έχτισε με τον Γεωργιανό τεχνικό μια καινούρια ομάδα, με απώτερο σκοπό να αφήσει πίσω την περσινή κακή σεζόν και να κάνει ένα καινούργιο ξεκίνημα.
 
Ο αποκλεισμός από τη Γάνδη, στο 3ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λγικ, οδηγεί την ΑΕΚ να επικεντρωθεί στο θεσμό του πρωταθλήματος, με τους Λαρνακείς να ξεκινούν με το δεξί τη φετινή χρονιά, αφού στην πρεμιέρα πανηγύρισαν τη νίκη, με 2-0, κόντρα στην Πάφο FC.
 
Μετά τον αποκλεισμό από τον Άρη, στο β’ προκριματικό του Γιουρόπα Λιγκ, και τις ραγδαίες εξελίξεις με τον Ανδρέα Σοφοκλέους, ο οποίος αποχώρησε από την προεδρία της ΑΕΛ, οι κυπελλούχοι θέλουν το τέλος της φετινής σεζόν να τους βρει στα ψηλά στρώματα της τελικής βαθμολογίας.
 
Τα... πάρε-δώσε των μεγάλων ομάδων 
 
Η ΟMADA αναλύει τις μεταγραφικές κινήσεις που έγιναν την καλοκαιρινή περίοδο και συγκρίνει με τις αντίστοιχες της περσινής αγωνιστικής περιόδου.
 
Η ομάδα με τις περισσότερες κινήσεις, είναι η Ανόρθωση, η οποία πραγματοποίησε δεκαέξι μεταγραφές, σε αντίθεση με την ΑΕΛ, η οποία είναι η ομάδα με τις λιγότερες, κάνοντας μόλις δυο.
 
Όλες οι μεταγραφές που πραγματοποιήθηκαν στην φετινή σεζόν που ξεκίνησε την 1η Ιουνίου και ολοκληρώθηκε την 31η Αυγούστου:
 
ΑΕΚ:
Οι Λαρνακείς πραγματοποίησαν έξι μεταγραφές, μια παραπάνω δηλαδή από την περσινή σεζόν, όπου απόκτησαν πέντε ποδοσφαιριστές.
 
Οι περσινές μεταγραφές: Tόνιο (Τ, Ρεάλ Σοδιεδάδ), Χριστοδούλου (Τ, Ομόνοια), Γκονσάλες (Α, Σαραγόσα), Ιωάννου (Α, Δόξα, τέλος δανεισμού), Σίλβα (Α, Ολυμπιακός Π., δανεικός), Μούσιτς (Μ, Εθνικός Άχνας, τέλος δανεισμού), Κωνσταντίνου (Μ, Εθνικός Άχνας, τέλος δανεισμού), Γκαρσία (Μ, Λεγάνες, δανεικός)

Ματαρίν
O Ισπανός ποδοσφαιριστής αγωνίζεται δεξιός μπακ και μπορεί, επίσης, να αγωνιστεί και ο δεξιός μέσος. Την περασμένη αγωνιστική περίοδο αγωνίζονταν στην Γκουϊχουέλο, ομάδα της Ισπανίας.
 
Σπόλιαριτς
Ο 22χρονος άλλαξε πόλη από την Λεμεσό και τον Απόλλωνα, μεταφέρθηκε στην Λάρνακα για την ΑΕΚ. Αγωνίζεται στο χώρο του κέντρου και μπορεί να αγωνιστεί και ως δεξιός μέσος, πρόσφατα πραγματοποίησε και δυο εμφανίσεις με το εθνόσημο στο στήθος.  
 
Κίβενι
O 19χρονος, επιθετικός, είναι Ιρλανδός με ουγγρική καταγωγή και προέρχεται από την εφηβική ομάδα της Λέστερ.
 
Θάντι
Πρόκειται για Άγγλο νεαρό ποδοσφαιριστή, σε ηλικιά μόλις 19 ετών, που μπορεί να αγωνιστεί ως στόπερ και δεξιός ακραίος αμυντικός, ο οποίος προέρχεται από την ομάδα Κ-23 της Στόουκ Σίτι.
 
Φιόλιτς
O 23χρονος ποδοσφαιριστής αποκτήθηκε με τη μορφή δανεισμού για τον επόμενο χρόνο και πρόκειται για ένα νεαρό ταλέντο από την Κροατία. Πέρυσι αγωνιζόταν στο Βέλγιο με τα χρώματα της Γκένκ, ενώ έχει ξεκινήσει την καριέρα του από τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ.
 
Πλάνας
O 28χρονος Ισπανός, αγωνίζεται ως αριστερός μπακ, όσο και στο κέντρο της άμυνας. Έπαιξε με τη Β’ ομάδα της Μπαρτσελόνας, ενώ κατάφερε να καταγράψει και δύο συμμετοχές με την ανδρική ομάδα, το 2012, παίζοντας σε αγώνα Tσάμπιονς Λιγκ με την Μπενφίκα και σε ματς κυπέλλου με την Αλαβές.
 
ΑΕΛ
Η ομάδα της Λεμεσού απόκτησε μόλις τρεις ποδοσφαιριστές, ενώ σε αντίθεση με την περσινή χρονιά που έκανε δέκα μεταγραφές.
 
Οι περσινές μεταγραφές: Πρότσεκ (Τ, Κατοβίτσε), Ράσο (Α, Ραμποτνίτσκι), Τεξέιρα (Α, Μπίλεφελντ), Αντάμοβιτς (Μ, Μπερόε Στάρα Ζάγορα), Πεχλιβάνης (Μ, Ολυμπιακός), ντα Σίλβα (Μ, Απόλλων), Μυτίδης (Ε, AEK) Μαρκόσκι (Μ, Ραμποτνίτσκι), Χουράδο (Ε, Άρκα Γκντίνια), Μακρής (Ε, ΑΠΟΕΛ, δανεικός)

Ιβάν Κάρλος

Ο Βραζιλιάνος επιθετικός ήταν εκ των πρωταγωνιστών της πορείας της Αλκής, σημειώνοντας δέκα τέρματα σε 27 συμμετοχές στο πρωτάθλημα.

Γκαζαριάν

Μια ιδιαίτερα ηχηρή μεταγραφή για τη Λεμεσιανή ομάδα, ο παλιός επιθετικός του Ολυμπιακού και της Κέρκυρας.

Τελευταίος ποδοσφαιρικός σταθμός του 31χρονου φορ σε συλλογικό επίπεδο ήταν η πορτογαλική Τσάβες, ενώ αίσθηση προκάλεσε η πρόσφατη εμφάνισή του με την εθνική Αρμενίας στη νίκη επί της Ελλάδας στο ΟΑΚΑ, όπου σκόραρε το δεύτερο γκολ της ομάδας του.

Μηνάς Αντωνίου

Αποκτήθηκε την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή, αφού έλυσε το συμβόλαιο που διατηρούσε με τον ΑΠΟΕΛ, λίγο πριν τη λήξη της μεταγραφικής περιόδου. 

Ανόρθωση:

Η ομάδα της Αμμοχώστου πραγματοποίησε τις πιο πολλές κινήσεις το φετινό καλοκαίρι, αφού απόκτησε δεκαέξι ποδοσφαιρστές, σε αντίθεση με την περσινή χρονιά που έκανε εννέα.

Οι περσινές μεταγραφές: Βάργκιτς (Τ, Λάτσιο, Δανεικός), Φελγκέιρας (Τ, Πάσος Φερέιρα), Στέμερ (Τ, Βαλς Γκρίναου), Σωτηρίου (Α, Ολυμπιακός Λ.), Mπεσάτ (Α, Καέν), Eγγλέζου (Μ, ΑΕΚ), Κατσαράβα (Ε, Κορόνα Κίελτσε), Μικελτάντζε (Ε, Ρουστάβι), Λαβόρδε (Ε, Κρασνοντάρ)

Γκαλίτσιος

Μετά από μια σταθερή παρουσία τα προηγούμενα οκτώ χρόνια στο Βέλγιο με τη Λόκερεν και τη Μουσκρόν, ο 32χρονος, κατηφόρισε στο νησί μας για να συνεχίσει την καριέρα του στην Ανόρθωση. 

Βασιλακάκης

Ο Έλληνας μέσος, Θεόδωρος Βασιλακάκης, αγωνίζεται στη μεσαία γραμμή. Ο 30χρονος ποδοσφαιριστής, τη τελευταία διετία, φορώντας την φανέλα του Ατρόμητου κατέγραψε 50 συμμετοχές και σκόραρε 8 τέρματα.

Λόρια

Ο 33χρονος ποδοσφαιριστής είναι διεθνής με την Εθνική Γεωργίας και αγωνίστηκε επίσης στον ΟΦΗ, στην Κρίλια Σοβέτοφ Σαμάρα και στο Μαγδεμβούργο.

Οκριασβίλι

Πρόκειται για 27χρονο ποδοσφαιριστή, ο οποίος αγωνίζεται στη μεσοεπιθετική γραμμή. Τη σεζόν που ολοκληρώθηκε άνηκε στην ομάδα της Κρασνοντάρ.

Ο διεθνής Γεωργιανός φόρεσε μεταξύ άλλων τη φανέλα της Σαχτάρ Ντόνεσκ, της Μαριούπολης, της ΦΚ Τσερνομόρετς Οδησσού, ομάδες της Ουκρανίας, για να μεταγραφεί στη συνέχεια στη Βελγική Γκενκ.

Αγωνίστηκε εκεί για μια σεζόν και ακολούθως παραχωρήθηκε δανεικός στην Εσκίσεχιρ.
Με τη λήξη του συμβολαίου του αποκτήθηκε από την Κρασνοντάρ, η οποία ήταν η τελευταία του ομάδα πριν την Ανόρθωση.

Μαργκάσα

Ο 33χρονος ποδοσφαιριστής είναι διεθνής με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, ο οποίος αγωνίζεται στη μεσαία γραμμή αλλά και με την ίδια ευκολία μπορεί να αγωνιστεί και σε περισσότερες θέσεις.

Τη σεζόν που ολοκληρώθηκε κατέγραψε 32 συμμετοχές με τη Νέα Σαλαμίνα, πετυχαίνοντας ένα τέρμα.

Σελίν

Πρόκειται για 31χρονο ποδοσφαιριστή, ο οποίος αγωνίζεται στο αριστερό άκρο της άμυνας, ενώ τελευταία του ομάδα ήταν η Μαγκιάρ Βουδαπέστης.

Χατζηβασίλης

Ο 32χρονος επιθετικός την περσινή περίοδο κατέγραψε με την Δόξα 30 συμμετοχές, μετρώντας 18 εμφανίσεις ως βασικός και τέσσερα γκολ.

Νταουσβίλι

Πρόκειται για 30χρονο ανασταλτικό μέσο που προηγούμενη του ομάδα ήταν η Χαλάντας.

Βργκοτς

Άρχισε την καριέρα του στην Όσιτζεκ, ενώ ενδιάμεσα είχε δοθεί ένα χρόνο δανεικός στην Σλάβονατς. Για τρία χρόνια έπαιξε ποδόσφαιρο στην Σπλιτ, όπου κατέγραψε 43 συμμετοχές και ένα γκολ, ενώ εδώ και 2,5 χρόνια είναι στη Μακάμπι Νετάνια, με την οποία αγωνίστηκε σε 68 παιχνίδια. Φέτος μετρά 17 συμμετοχές, ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι έχει συμβόλαιο για έναν ακόμη χρόνο με τον ισραηλινό σύλλογο.

Αρτυματάς

Διακαής πόθος του προπονητής της Ανόρθωσης, Τιμούρ Κετσπάγια, έφυγε από τον ΑΠΟΕΛ για να αγωνιστεί στην Μεγάλη Κυρία. Στο παρελθόν όταν συνεργάστηκαν στον ΑΠΟΕΛ, ο Γεωργιανός τεχνικός, χρησιμοποίησε το Κύπριο ανασταλτικός μέσος και σε θέσεις στην άμυνα.

Στυλιανού

Ο Κύπριος ποδοσφαιριστής, ο οποίος αγωνίζεται στην αμυντική γραμμή (δεξιός ακραίος αμυντικός) και από το ξεκίνημα της επαγγελματικής του καριέρας μέχρι να υπογράψει στην «Μεγάλη Κυρία», φορούσε τη φανέλα του Απόλλωνα.

Παπαδόπουλος

Ο Κύπριος τερματοφύλακας επέστρεψε στην ομάδα της Αμμοχώστου, αφού ήταν ξανά ήταν στην ομάδα τη διετία 2016-2018. 

Μανθάτης

Ο Ελλαδίτης ποδοσφαιριστής αγωνίζεται ως ακραίος επιθετικός και την περσινή σεζόν κατέγραψε 18 συμμετοχές με τη φανέλα του Πανιωνίου. Έχει αγωνιστεί επίσης με τον ΠΑΣ Γιάννενα και τον Ολυμπιακό Πειραιώς.

Σαντίκ

Στην Κύπρο επιστρέφει μετά το πέρασμά του από τη Δόξα Κατωκοπιάς ο Μπεράτ Σαντίκ για λογαριασμό της Ανόρθωσης. 

Ο 33χρονος στράικερ με τη φανέλα της Δόξας πέτυχε 30 γκολ σε 42 αγώνες

Καλτσάς

Ο Ελλαδίτης εξτρέμ αποτελεί την επιλογή του Τιμούρ Κετσπάγια για ενίσχυση στο δεξί φτερό της επίθεσης της Ανόρθωσης.

Η ομάδα της Αμμοχώστου είναι σε προχωρημένες επαφές με τον Αστέρα Τρίπολης γι΄ απόκτηση του 29χρονου ποδοσφαιριστή, ο οποίος την τελευταία τριετία μέτρησε 71 συμμετοχές και 11 γκολ σε αγώνες πρωταθλήματος.

Γιωργαλλίδης

Μεγάλη επιστροφή, μετά από δεκατρία χρόνια, για τον Κύπριος τερματοφύλακα στην ομάδα της  Αμμοχώστου.

AΠΟΕΛ

13 ποδοσφαιριστές απέκτησαν οι γαλαζοκίτρινοι, ενώ το περασμένο καλοκαίρι έκανα εννέα μεταγραφές.

Οι περσινές μεταγραφές: Καζού (Α, Σάντος, δανεικός), Ταβάρες (Α, Σετούμπαλ), Γκέντσογλου (Μ, Χάιντουκ Σπλιτ), Νατέλ (Μ, Σάο Πάουλο, δανεικός), Αλ-Τάμαρι (Μ, Σαμπάμ Αλ-Ορντόν), Κωνσταντίνου (Μ, Ερμής), ντε Βινσέντι (Μ, Αλ Αχλί), Γκουτσανεζάντ (Ε, Χίρενφεϊν), Μπάλογκ (Ε, Παλέρμο, Δανεικός)

Σιέλης

Επαναπατρίστηκε για λογαριασμό του ΑΠΟΕΛ, ο 19χρονος διεθνής αριστερός ακραίος αμυντικός.

Μάτιτς

Ο Σέρβος μέσος, που αποκτήθηκε με τη μορφή δανεισμού από την Κοπεγχάγη

Χαλένιους

Ο Σουηδός Λίνους Χαλένιους, είναι ο ποδοσφαιριστής πάνω στον οποίο ο Ντομένικο Τέτι βλέπει τη λύση για την επιθετική γραμμή του ΑΠΟΕΛ. Με τον 30χρονο φορ, οι γαλαζοκίτρινοι φλέρταραν και τον Ιανουάριο, αλλά το όλο θέμα δεν είχε προχωρήσει.

Λαφράνς

Ο 29χρονος κεντρικός αμυντικός ήρθε από την ΑΕΛ, ενώ παραχωρήθηκε την τελευταία μέρα των εσωτερικών μεταγραφών με υποσχετική στην Πάφος FC.

Μουκτάρης

Ο Κύπριος αμυντικός ανήκει στους γαλαζοκίτρινους, ωστόσο αγωνίστηκε ως δανεικός την προηγούμενη χρονιά στην Δόξα, στην οποία θα συνεχίσει να αγωνίζεται.

Μιχαΐλοβιτς

Γεννήθηκε στη Βοσνία, αλλά έχει ελβετική καταγωγή. Σε δυο μήνες κλείνει 28 χρονών (22/08/91) και αγωνίζεται στο χώρο του κέντρου, ενώ μπορεί να καλύψει και τα δυο άκρα της άμυνας.

Μπέλετς

Ο Σλοβένος τερματοφύλακας έχει υπογράψει με την ομάδα της πρωτεύουσας, ενώ την προηγούμενη χρονιά αγωνιζόταν στη Σαμπντόρια.

Άλεφ

Ο Βραζιλιάνος μέσος αγωνίστηκε δανεικός στην ΑΕΚ την περσινή χρονιά και ήρθε ξανά στην Κύπρο για λογαριασμό του ΑΠΟΕΛ.

Ζοαοζίνιο

Πρόκειται για 30χρονο αριστεροπόδαρο ποδοσφαιριστή, ο οποίος προτού έρθει στον Αρχάγγελο αγωνιζόταν στην Τοντέλα της Πορτογαλίας.

Πάβλοβιτς

0 25χρονος επιθετικός αγωνιζόταν στη Ραπίντ Βιέννης και πρόκειται για ένα ποιοτικό επιθετκό.

Χάνι

Πρόκειται για 19χρονο ποδοσφαιριστή, όπου μπορεί να παίξει και στις πλευρές της επίθεσης.

Σάβιτς

Ο αμυντικός του ΑΠΟΕΛ, Σάβιτς, ήρθε από τον Ερυθρό Αστέρα ως μια ποιοτική μεταγραφή στους γαλαζοκίτρινους, έτσι ώστε να καλύψει το κενό που άφησε η φυγή του Καρλάο. Ένας ποδοσφαιριστής, όπου πραγματοποίησε εμφανίσεις στο Τσάμπιονς Λιγκ, έμπειρος και διετέλεσε αρχηγός στην προηγούμενη του ομάδα για αρκετά χρόνια.

Ντε Καρβάλιο

Ο 22χρονος Βραζιλιάνος επιθετικός, ήρθε για λογαριασμό του ΑΠΟΕΛ, ενώ δόθηκε δανεικός στην Δόξα.

Απόλλωνας

Οι κυανόλευκοι πραγματοποίησαν, επίσης, δεκατρείς μεταγραφές, σε αντίθεση με την περσινή χρονιά που έκαναν μόλις έξι.

Οι περσινές μεταγραφές:

Ουεντραόγκο (Α, Μονακό), Σουμά (Α, Μακάμπι Πετάχ Τίκβα), Μπρου (Μ, Ίπσουιτς), Περέιρα (Μ, Χιμνάσια λα Πλάτα), Καραγιόλ (Μ, Ίπσουιτς), Φοπαλά (άνεργος)

Αγκίρε

O 28χρονος Ισπανός ήρθε από την Σαραγόσα και μπορεί να αγωνιστεί τόσο ως αριστερός μέσος, όσο και ως αριστερός αμυντικός.

Μπεσάτ

Ο 33χρονος Γάλλος ήρθε από την Ανόρθωση, ο οποίος με την ομάδα της Αμμοχώστου είχε καταγράψει 23 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και πετυχαίνοντας δυο γκολ.

Μολ

Ο Ελβετός τερματοφύλακας ήεθς να καλύψει το κενό του Μπορύνο Βάλε, ο οποίος την περασμένη σεζόν αγωνιζόταν στην Πάφος FC.

Βολοτίνεν

Πρόκειται για 20χρονο Φινλανδό τερματοφύλακα, ο οποίος αγωνιζόταν στη Φινλανδία με τα χρώματα της VPS.

Γιαννιώτας

Ο Ελλαδίτης, γνωστός από το πέρασμα του στον ΑΠΟΕΛ, ήρθε στην Κύπρο για λογαριασμό της ομάδας της Λεμεσού, από την ΑΕΚ Αθηνών.

Σάλαϊ

Ο 21χρονος Ούγγρος ήρθε για να καλύψει το κενό του Ρομπέρζ  στο κέντρο της άμυνας.

Γκακπέ

Ο Τογκολέζος διεθνή μεσοεπιθετικός, Σερζ Γκακπέ, ήρθε από την  Σερκλ Μπριζ και μπορεί να αγωνιστεί σε όλες τις θέσεις της επίθεσης.  
 
Εμπιντά

O Γάλλος μέσος, ο οποίος ήρθε από την Γιουβέντους και μπορεί να αγωνιστεί ως ανασταλτικός μέσος.

Ενσούε

Ο 29χρονος ποδοσφαιριστής πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση στο σύντομο πέρασμα του στον ΑΠΟΕΛ, γι’ αυτό και ο Απόλλωνας αφού γνώριζε τις δυνατότητές του θέλησε να ενισχυθεί με μια ποιοτική επιλογή.

Δημητρίου

Ο Κύπριος νεαρός τερματοφύλακας ήρθε από την ομάδα της Αμμοχώστου.

Ματθαίου

Ο Ματθαίου, ανήκε στον ΠΑΟΚ, ενώ την σεζόν 2017-18 είχε αγωνιστεί στην Κύπρο και την Ανόρθωση ως δανεικός από την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Καρ

Πρόκειται για 25χρονο Άγγλο επιθετικό, ο οποίος προτού έρθει στο νησί μας αγωνιζόταν στην Σάμροκ Ρόβερς,

Αντωνιάδης

Ο 29χρονος ποδοσφαιριστής αγωνιζόταν στην ΑΕΚ και ήταν η τελευταία μεταγραφή για τους γαλάζιους της Λεμεσού.

Ομόνοια

Οι πράσινοι έκανα 14 μεταγραφές, μια παραπάνω από την περσινή χρονιά, όπου πραγματοποίησαν δεκατρείς.

Οι περσινές μεταγραφές: Μεχίας (Τ, Μίντλεσμπρο), Λόπες (Α, Χιχόν), Μότα (Α, Αλμερία), Χριστοδούλου (Α, Εθνικός Άσσιας), Γκαφούρ (Α, Αλμπαθέτε), Μανρίκε (Α, Ράγιο Βαγιεκάνο Β.), Κούσουλος (Α, Νέα Σαλαμίνα), Πρτσε (Α, Λάτσιο), Ενρίκες (Μ, Πουέμπλα), Λοέ (Μ, ΤΣΣΚΑ Σόφιας), Εντρένα (Μ, Αλαβές), Ζίβετς (Ε, Πιαστ Γκλίβιτσε), Γκρίνιτζ (Ε, Στόουκ)

Τιάγκο

Ο Βραζιλιάνο ακραίος επιθετικός αποκτήθηκε από τη Νέα Σαλαμίνα.

Κυριακίδης

Ο 20χρονος τερματοφύλακας, την περασμένη αγωνιστική περίοδο αγωνιζόταν στον Άρη.

Λούφτνερ

Ο 25χρονος, Τσέχος, αμυντικός αποκτήθηκε με τη μορφή δανεισμού από την Κοπεγχάγη για ένα χρόνο.

Περέιρα

Ο 22χρονος δεξιός μπακ πραγματοποίησε πολύ καλή σεζόν με την Δόξα, παίρνοντας έτσι μεταγραφή για την Ομόνοια. 

Λανγκ

Ο Ούγγρος δεξιός μπακ αγωνίζεται στο δεξί άκρο της άμυνας.

Άλβες

Ο 24χρονος Πορτογάλος ήρθε το καλοκαίρι αλλά προτού γίνει παρόν, αποτέλεσε παρελθόν.

Γκόμεζ

Ο 31χρονος ήρθε στους πράσινους, με γεμάτες καριέρες στην πρώτη κατηγορία της Πορτογαλίας.
 
Ουζόχο

Ο 20χρονος, γνωστός από το σίριαλ που υπήρξε τη περασμένη σεζόν, αποκτήθηκε και φαίνεται πως αποτελεί την πρώτη επιλογή του Μπεργκ, για τον άσο

Παναγιώτου

Ο 19χρονος αμυντικός, Νικόλας Παναγιώτου, την περασμένη αγωνιστική περίοδο αγωνιζόταν στην Ανόρθωση.

Έζρα

Ο 30χρονος Ισραηλινός αγωνίζεται ως εξτρέμ και ως δεκάρι. Προτού μετακομίσει στην Ομόνοια αγωνιζόταν στην Χάποελ Μπερ Σέβα.

Ορτέγκα

Πρόκειται για 28χρονο, Κολομβιανό, επιτελικό μέσο, ο οποίος άρχισε την καριέρα του από την Ντεπορτίβο Κάλι. Την περασμένη σεζόν αγωνιζόταν στην Κανίγιας.

Μποτεάκ

Ο ακραίος επιθετικός της Ομόνοιας ήρθε στην Κύπρο συνοδευόμενος με ένα αρκετά καλό βιογραφικό, καθώς αγωνίστηκε σε Nις, Ντιζόν και Λιλ στο γαλλικό πρωτάθλημα.

Πρόκειται για ένα ποδοσφαιριστή με πλούσια εμπειρία, με τον Γάλλο βραχύσωμο παίκτη να φαντάζει ως μια από τις πιο ποιοτικές μεταγραφές που ολοκλήρωσε στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο το τριφύλλι.

Mίκου

Ο 34χρονος Βενεζουελάνος επιθετικός πραγματοποίησε σπουδαία καριέρα στην Ισπανία, ο οποίος την περασμένη σεζόν αγωνιζόταν στην Μπενγκαλούρου.

Λέζιακς

Ο 29χρονος Τσέχος Γιαν Λέζιακς αγωνίζεται στο αριστερό άκρο της άμυνας, ο οποίος στο παρελθό αγωνίστηκε σε Ντίναμο Ζάγκρεπ, Γιανγκ Μπόις, Βαλερένγκα, Άντερλεχτ και Βικτόρια Πλζεν.

Δειτε Επισης

Η χωρητικότητα του νέου γηπέδου του ΑΠΟΕΛ, το κόστος και ο χρόνος παράδοσής του
Δάκρυσε ο επενδυτής για το νέο γήπεδο του ΑΠΟΕΛ-«Το όνειρο πρέπει να είναι πιο μεγάλο»
Σήκωσε το κύπελλο στο Futsal η ΑΕΛ και έκανε το νταμπλ
Θλίψη για Κρέσπο... Έχασε τον πατέρα του και φεύγει για Ισπανία
ΒΙΝΤΕΟ: Συγκινεί ο 92χρονος που έζησε την Ομόνοια από τη μέρα ίδρυσής της-«Είναι θρησκεία για τον κόσμο της»
Προχωρεί σε έκτακτη Γενική Συνέλευση η Ανόρθωση-Καθοριστικές οι επόμενες κινήσεις
Απάντησε για την αγαπημένη του ομάδα και τον παίκτη που λατρεύει ο Γκομίς-Όσα αποκάλυψε
Κάργας: Αποτύχαμε σαν κοινωνία πιο πολύ χαρήκαμε που αποκλείστηκε η Εθνική
Ορίστηκαν οι διαιτητές για τους αγώνες της Παρασκευής
Η τοποθέτηση του Άρη για την ποινή στον Σπιλέφσκι-«Δεν ήταν σωστή η κόκκινη εξαρχής»