Οι αποκαλύψεις, οι παραδοχές και η επόμενη μέρα του Σωφρόνη

Αποκαλυπτικός και με διάθεση να απαντήσει σε όλα τα ερωτήματα χωρίς να κρυφτεί, εμφανίστηκε στην τηλεοπτική εκπομπή της Cytavision ο Σωφρόνης Αυγουστή.

Λίγα εικοσιτετράωρα μετά την απομάκρυνσή του από τον πάγκο του Απόλλωνα και την ώρα που ο κόσμος των γαλάζιων βρίσκεται σε αναβρασμό, μετά την απόφαση για απομάκρυνσή του, αναφέρθηκε στη συζήτηση που έκανε με τους Νίκο Κιρζη και Πέτρο Κονναφή, τις εξηγήσεις που του δόθηκαν και τη δύσκολη πρώτη ημέρα που ακολούθησε.

Την ίδια ώρα, ο κ. Αυγουστή δεν κρύφτηκε, ανέλαβε την ευθύνη για κάποιες μεταγραφές για τις οποίες έγινε κριτική από τον κόσμο, επανέλαβε πως η φιλοσοφία του παραμένει αναλλοίωτη, ενώ διέψευσε έμμεσα τις οποίες φήμες τον ήθελαν να μην διατηρεί καλές σχέσεις με τον Βαλεντίν Ρομπέρζ.

Επιβεβαιώνοντας τα στοιχεία του χαρακτήρα του που τον θέλουν ειλικρινή και ντόμπρο, ο τέως προπονητής των κυανολεύκων, παραδέχθηκε πως υπάρχουν κάποια στοιχεία που πρέπει να διορθώσει και στόχος του είναι αυτό το διάστημα που θα είναι άνεργος, πέραν από περισσότερες στιγμές με την οικογένεια του, να επιδιώξει να βελτιωθεί για να επιστρέψει δριμύτερος, είτε στον Απόλλωνα, είτε σε οποιαδήποτε άλλη ομάδα της Κύπρου ή του εξωτερικού.

Ο 42χρονος κόουτς, χαρακτήρισε τις στιγμές που πέρασε με τους παίκτες του Απόλλωνα ως απίστευτες. «Όταν τα όπλα σου είναι καλά τότε υπάρχουν και θετικά πράγματα στην ομάδα σου. Έκανα κάποια πράγματα με το επιθετικό ποδόσφαιρο που μου άρεσαν πάρα πολύ. Σε όποιο γήπεδο και αν παίζουμε πρέπει να μάθουμε να βάζουμε δύσκολα στους αντιπάλους. Αλλάξαμε μια φιλοσοφία την οποία αγκάλιασαν οι παίκτες μου. Παίρνεις ρίσκα, με τα λάθη. Είναι σημαντικό να αρέσει στους παίκτες η φιλοσοφία σου».
 
Όταν ρωτήθηκε γιατί απολύθηκε, επέλεξε να κρατήσει χαμηλούς τους τόνους, όντας πολύ προσεκτικός στις τοποθετήσεις του - ιδιαίτερα στα θέματα που αφορούν τις σχέσεις με τα στελέχη της πρώην ομάδας του, οι οποίοι όπως αποκάλυψε του είπαν πως για φέτος θα ήθελαν το κάτι παραπάνω. «Μίλησα με τον Νίκο Κίρζη και τον Πέτρο Κονναφή. Συζητήσαμε και έφυγα σαν φίλος. Μου είπαν πως τη φετινή χρονιά, θα ήθελαν κάτι παραπάνω και για αυτό προχωρούν με αυτή την αλλαγή», είπε ο Σωφρόνης Αυγουστή.
 
Με αυτό τον τρόπο, υπενθύμισε γι' άλλη μια φορά γιατί η αγάπη του για τη δουλειά του και πιο συγκεκριμένα τον Απόλλωνα, ήταν εκείνο που τον έκανε να ξεχωρίζει, κατατάσσοντάς τον ως έναν από τους κορυφαίους προπονητές στην ιστορία της λεμεσιανής ομάδας, ενώ ευχαρίστησε τον Νίκο Κιρζη για την ευκαιρία που του έδωσε. «Σίγουρα αν μου έλεγαν ότι θα είχα αυτή την πορεία θα μου έλεγαν ότι υπερβάλω. Έχει κλείσει αυτός ο κύκλος. Εύχομαι τα καλύτερα. Έχω δώσει τα πάντα σε αυτή την ομάδα. Της έδωσα όσα δεν έδωσα σαν ποδοσφαιριστής. Η διοίκηση Νίκου Κίρζη που έδωσε την δυνατότητα και τους δικαίωσα».
 
Ο πρώην κόουτς των γαλάζιων δεν δίστασε να αναφερθεί στις προηγούμενες χρονιές. Ειδικά στο πρωτάθλημα του 2017-2018 υπέδειξε πως η ομάδα του το δικαιούταν, ενώ όσον αφορά τον λόγο που χάθηκε εξέφρασε την επιθυμία να το κρατήσει για τον ίδιο. «Ξέρω πως χάθηκε. Το κρατάω μέσα μου και θα το κρατήσω για πάντα», είπε ο Σωφρόνης Αυγουστή.
 
Παράλληλα επέδειξε σεβασμό προς τον αντίπαλο, έχοντας να πει καλά λόγια για όλους τους ανταγωνιστές του, ενώ δεν έκλεισε καμία πόρτα όσον αφορά την επιστροφή του στον σύλλογο της Λεμεσού.
 
Υπογράμμισε παράλληλα πως παραμένει επαγγελματίας και ως τέτοιος θα συνεχίσει να πορεύεται. Παραδέχθηκε πως θα πρέπει να βελτιώσει κάποια πράγματα, τόσο στον τεχνικό, όσο και στον ψυχολογικό τομέα.
 
Απαντώντας για τον τρόπο λειτουργίας του ποδοσφαιρικού τμήματος και ειδικά για το μοντέλο του ποδοσφαιρικού διευθυντή ο, Σωφρόνης δεν έδωσε ξεκάθαρη απάντηση αν συμφωνεί ή διαφωνεί. Την ίδια ώρα αποκάλυψε πως ο Καρ ήταν μια 100% προσωπική του επιλογή. «Ειδικά ο Καρ ήταν προσωπική μου επιλογή. Να ξέρει ο κόσμος του Απόλλωνα ότι μαζί με τον Ζελάγια θα είναι ένα εξαιρετικό δίδυμο».
 
Στην ερώτηση εάν για το μέλλον του και αν είναι διατεθειμένος να εργαστεί σε άλλη κυπριακή ομάδα, έφερε ως παράδειγμα τον Μαρίνο Σατσιά, ο οποίος αν και δηλωμένος ΑΠΟΕΛίστας, δεν θα δίσταζε να εργαστεί στον Απόλλωνα ή την ΑΕΛ.
 
Μάλιστα υπενθύμισε πως τόσο από τον Απόλλωνα, όσο και από τον ΑΠΟΕΛ και την ΑΕΚ, έφυγε σαν φίλος. Σ' εκείνο το σημείο αποκάλυψε ότι η Εθνική Κύπρου αποτελεί μεγάλο κεφάλαιο για τον ίδιο και ότι σίγουρα θα συζητούσε το ενδεχόμενο ν' αναλάβει τα ηνία της μελλοντικά.
 
Απαντώντας για το θέμα του Ρομπέρζ, ο 42χρονος κόουτς με όσα είπε, διέψευσε έμμεσα τις πληροφορίες που είδαν το προηγούμενο διάστημα το φως της δημοσιότητας, ότι είχε διάφορες με τον ίδιο. Αντιθέτως, σε διαφορά σημεία του λόγου του, αποθέωσε τον Γάλλο αμυντικό. «Έχουμε εξαιρετικούς ποδοσφαιριστές στο χώρο της άμυνας αλλά η ποιότητα του Ρομπέρζ είναι μοναδική», είπε μεταξύ άλλων.

Τέλος κληθείς να στείλει ένα μήνυμα προς τους φίλους των γαλάζιων της Λεμεσού, χαρακτήρισε ως τιμή του ότι δούλεψε στον σύλλογο, ενώ ζήτησε ένα μεγάλο συγνώμη που δεν κατάφερε να πάρει το πρωτάθλημα στη Λεμεσό. «Ήταν τιμή μου που κατάφερα μαζί με τους συνεργάτες τη διοίκηση να προσφέρουμε στο κυπριακό πρωτάθλημα. Ένα μεγάλο συγνώμη που δεν καταφέραμε να πάρουμε το πρωτάθλημα. Οι χαρές όμως είναι περισσότερες από τις λύπες. Ο κόσμος πρέπει να είναι κοντά στην ομάδα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Ολοκληρώνεται με δύο αγώνες, η 10η αγωνιστική για τον Β΄ όμιλο του Πρωταθλήματος
Πράσινη παράνοια για την Ομόνοια 29Μ-Ξεπέρασε τις 2.000 η προπώληση για το ντέρμπι τίτλου
Κέρδισε τη Σαλαμίνα και συνεχίζει τη μάχη η Δόξα-Επικράτησε του Εθνικού ο Οθέλλος
BINTEO: Η ανάλυση πίσω από την φωτοβολίδα του Τάνκοβιτς που ξέρανε τον Απόλλωνα-Στα 35 μέτρα με 85 χλμ
Τώρα που η μπάλα καίει καλούνται να αποδείξουν πόσα καντάρια μπάλας ξέρουν-Όλα τα βαθμολογικά δεδομένα
Δημητρίου: Προχωρούν οι διαδικασίες για ιδιόκτητο γήπεδο και ανακαίνιση του Ηλίας Πούλλος
Ορίστηκαν οι διαιτητές στα κρίσιμα ντέρμπι για τη μάχη του πρωταθλήματος
Οπαδός υπέστη ανακοπής καρδιάς στο Απόλλων-Πάφος, νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού
«Την πίεση θα την έχει το ΑΠΟΕΛ και όχι εμείς, πολλοί έχουν ξεγράψει τον Άρη και ότι κάναμε φέτος»
Αυλαία για την δέκατη αγωνιστική στον δεύτερο όμιλο