Ο άσος στο μανίκι της Πάφος FC

Το κυπριακό ποδόσφαιρο φαίνεται πως αποκτά μια νέα ισχυρή δύναμη και αυτή έρχεται από την Πάφο. Η τοπική ομάδα ισχυροποιείται συνεχώς με κινήσεις εντός και εκτός γηπέδου με το ιδιοκτησιακό καθεστώς των Λομάκιν και Ντουμπόφ να ονειρεύεται μέχρι και πρωτάθλημα στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Οι Ρώσοι ιδιοκτήτες αυξάνουν κάθε σεζόν το μπάτζετ της ομάδας, με στόχο να δουν την παφιακή ομάδα να διακρίνεται και να κατακτά τίτλους στο άμεσο μέλλον. Δεν είναι μόνο οι πολύ ποιοτικές προσθήκες με τους Τζέισον Πάντσεον και Μπακαρί Σακό, αλλά γίνονται συνεχώς στοχευμένες κινήσεις σε όλα τα επίπεδα που άπτονται του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Μέσα σε αυτά τα πλαίσια, είναι και η πρόσληψη ενός έμπειρου ποδοσφαιράνθρωπου με εμπειρία και γνώσεις από το κορυφαίο επίπεδο.  Αυτός ήρθε από την Αγγλία και ονομάζεται Τζέρεμι Στιλ.

Ποιος όμως είναι ο Άγγλος; Όπως αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση της πρόσληψης του από την παφιακή ομάδα, ο Στιλ θα έχει την αποκλειστική ευθύνη της πρώτης ομάδας, του τμήματος σκάουτινγκ και για την ανάπτυξη των νεαρών ποδοσφαιριστών, τόσο στην Πάφο, όσο και στην Ρίγα (ομάδα ιδιοκτησίας των Λομάκιν και Ντουμπόφ).

Είναι, επίσης, ο ιδρυτής και ο διευθύνων σύμβουλος της FC Analytics, η οποία ειδικεύεται στις ποδοσφαιρικές αναλύσεις. Αυτές βοηθούν τις ομάδες να λαμβάνουν πιο έξυπνες αποφάσεις σχετικά με υποθέσεις που τις αφορούν. Ο Στιλ είναι και ο ιδρυτής του Double Pass, το οποίο επίσης βοηθά τις ομάδες να επιτυγχάνουν τους στόχους τους και να αναδεικνύουν τα ταλέντα τους  σε παγκόσμιο επίπεδο. Ο Άγγλος είναι και ανώτερος σύμβουλος της διοργανώτριας Αρχής της  αγγλικής Πρέμιερ Λιγκ, της Αμερικάνικης και της Δανέζικης Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου. Αυτή την χρονική περίοδο ασχολείτο και με τον έλεγχο του Elite Player Performance Plan της Πρέμιερ Λιγκ. Αυτό είναι ένα πρόγραμμα για την ανάπτυξη και την εκπαίδευση περισσότερων γηγενών Άγγλων παικτών.

Ο Άγγλος παράγοντας έχει σπουδές κοινωνιολογίας από το πανεπιστήμιο του Μπαθ στην Αγγλία, ενώ κατέχει και μάστερ στις Τέχνες, αλλά και στην προπονητική από το ίδιο πανεπιστήμιο, σύμφωνα με τα όσα βρήκαμε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσής του.
Ο Στιλ έχει μια πλούσια καριέρα πίσω του, δουλεύοντας σε πολλούς αγγλικούς συλλόγους από διάφορα πόστα. Διετέλεσε προπονητής σε Γουίμπλεντον, Τσέλσι, Στόουκ Σίτι και Πόρτσμουθ, διευθυντής της ακαδημίας ποδοσφαίρου της Μπάρνετ, διευθυντής ανάπτυξης ποδοσφαίρου στην Μπρέντφορντ και σημαίνων ανιχνευτής ταλέντων στην πρώτη ομάδα της Γουέστ Χαμ. Όλα αυτά που προαναφέραμε από το 2006 έως και σήμερα.

Στη Γουέστ Χαμ από τον Νοέμβριο του 2014 μέχρι τον Ιούλιο του 2015 ο Στιλ είχε την ευθύνη της ανάλυσης υποψήφιων μετεγγραφικών στόχων, όσο και αναλυτικούς φακέλους με στατιστικά για τους παίκτες του τότε ρόστερ της αγγλικής ομάδας. Επιπρόσθετα, συνέτασσε αναλύσεις για τους εκάστοτε αντιπάλους της. Συνεργαζόταν πολύ στενά με τον τότε τεχνικό της ομάδας Σλάβεν Μπίλιτς και τον υπεύθυνο στρατηγικής του λονδρέζικου συλλόγου Τόνι Χένρι. Ανέλυε επισταμένα τα προτερήματα και τις αδυναμίες της, πως επιτίθετο και πως αμυνόταν στις στημένες φάσεις, την διάταξή της και την δομή παιχνιδιού της με την μπάλα ή χωρίς και την μετάβαση της μπάλας από την άμυνα στην επίθεση.

Τα πιο εντυπωσιακά από όλα αυτά είναι πως ο Στιλ ανέλυε το μοτίβο των αλλαγών της αντιπάλου ομάδας. Σε ποιο λεπτό θα κάνει αλλαγή ο αντίπαλος προπονητής π.χ. και ποιος παίκτης θα εισέλθει στον αγωνιστικό χώρο! Προέβλεπε, ακόμα, πιθανές ενδεκάδες των αντιπάλων μελλοντικά και τα διάφορα πιθανά σχήματα που θα εφάρμοζε αυτή στον αγωνιστικό χώρο πριν την έναρξη του αγώνα.
 
Σε κάθε περίπτωση, η ομάδα της Πάφου έχει ένα πολύ «δυνατό» χαρτί στις τάξεις της και καλείται να το εκμεταλλευτεί ανάλογα με ένα βραχυπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο πλάνο.
 

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Εννέα γκολ στο στάδιο Άλφαμεγα και τρίποντο για την ΑΕΛ
ΒΙΝΤΕΟ: Μια ντουζίνα γκολ στο Καρμιώτισσα-Οθέλλος
Το ΔΣ της Apollon Ladies ζητά παραίτηση του εκπροσώπου του σωματείου στην ΚΟΠ
Η θέση της Πάφου για το αίτημα στην ΚΟΠ για αλλαγή έδρας του τελικού-«Κάθε ομάδα θα το έκανε»
Σπιλέφσκι: Στην Κύπρο μόλις ανοίξω το στόμα μου, μπαμ κόκκινη
Η επίσημη θέση της Ομόνοιας για το ντέρμπι με ΑΠΟΕΛ-«Ευχόμαστε ο κόσμος μας να νιώσει ξανά τη χαρά»
Η ανάλυση της ΚΟΠ για τα πέναλτι που κέρδισαν ΑΠΟΕΛ, Απόλλων και Πάφος
Ζητά την άμεση παραίτηση του Φοίβου Βάκη η Apollon Ladies
Αποζημιώνεται ο Καραβίδας από τη FIFA για το... στήσιμο από τον Ουάρντα με 150.000 ευρώ
Στο μικροσκόπιο της Επ. Δεοντολογίας τρεις αγώνες που ενδέχεται να ήταν προσυνεννοημένοι