Ένα διαμάντι της Λα Μασία στη Λάρνακα

Ένα «ηχηρό» απόκτημα αποτελεί ο Ισπανός Κάρλες Πλάνας για την ΑΕΚ, στη μεταγραφική περίοδο που μόλις ολοκληρώθηκε. Η ομάδα του Ιμανόλ Ιδιακέθ βάζει στο οπλοστάσιο της έναν ποδοσφαιριστή με εμπειρία, ποιότητα και παραστάσεις από το κορυφαίο επίπεδο.

Ο 28χρονος Ισπανός από το Σαντ Θελόνι της Καταλωνίας είναι ένα παιδί μέσα από τα σπλάχνα της Μπαρτσελόνα. Από την περίφημη ακαδημία της Λα Μασία προωθήθηκε σταδιακά στην πρώτη ομάδα, όπου είχε μόνο δύο συμμετοχές στο σύνολο.  

Το οξύμωρο της υπόθεσης είναι πως ο Πλάνας δεν αγωνίστηκε ποτέ με τον «γίγαντα» της Καταλωνίας στο ισπανικό πρωτάθλημα. Αντ’ αυτού, αγωνίστηκε σε αγώνα Τσάμπιονς Λιγκ και σε αγώνα Κυπέλλου μέσα σε διάστημα μιας εβδομάδας. Στις 28 Νοεμβρίου 2012 αγωνίστηκε στο επαναληπτικό παιχνίδι για τον τέταρτο γύρο του Κόπα Ντελ Ρέι κόντρα στην Αλαβές, ενώ μια εβδομάδα αργότερα έπαιξε σε ολόκληρο τον αγώνα κόντρα στην πορτογαλική Μπενφίκα για την 6η και τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ της σεζόν 2012/13. Αυτές οι δύο συμμετοχές ήρθαν με τον αείμνηστο Τίτο Βιλανόβα στην τεχνική ηγεσία.

Το «όνειρο» της Μπαρτσελόνα τελείωσε οριστικά για τον Πλάνας στο ξεκίνημα της σεζόν 2014/ 2015. Ο Πλάνας μετεγγράφηκε στην Θέλτα του Βίγκο, όπου παρέμεινε για τρεις αγωνιστικές σεζόν στο σύνολο. Είχε γεμάτες συμμετοχές στην ομάδα και απέκτησε σημαντικό ρόλο. Συνολικά, αγωνίστηκε σε 59 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις, έχοντας και τέσσερις ασίστ.

Ο Καταλανός αριστερός μπακ αγωνίστηκε και στην Τζιρόνα τις δύο τελευταίες σεζόν. Αυτή η ομάδα εδρεύει σε προάστιο της Καταλωνίας και υποβιβάστηκε στην λήξασα σεζόν στην Σεγούντα Ντιβιζιόν. Ο νυν Λαρνακέας δεν κατάφερε ποτέ να καθιερωθεί εκεί και μοιραία έμεινε ελεύθερος στο τέλος της σεζόν.

Ο Πλάνας έψαχνε τον νέο του ποδοσφαιρικό σταθμό και κάπου εκεί εμφανίστηκε η ΑΕΚ, η οποία τον έκανε δικό της με συμβόλαιο μέχρι τον Μάιο του 2021. Ο πολυθεσίτης Ισπανός μπορεί να αγωνιστεί ως αριστερός οπισθοφύλακας, ως κεντρικός αμυντικός και ως αριστερός μέσος. Η πολυχρηστικότητα και η προσαρμοστικότητα του σε διάφορους ρόλους μέσα στο γήπεδο αναμένονται να αποβούν πολύ χρήσιμες στον Ιμανόλ Ιδιακέθ κατά την διάρκεια ακόμα μιας απαιτητικής σεζόν.
 

Δειτε Επισης

Πράσινη παράνοια για την Ομόνοια 29Μ-Ξεπέρασε τις 2.000 η προπώληση για το ντέρμπι τίτλου
Κέρδισε τη Σαλαμίνα και συνεχίζει τη μάχη η Δόξα-Επικράτησε του Εθνικού ο Οθέλλος
BINTEO: Η ανάλυση πίσω από την φωτοβολίδα του Τάνκοβιτς που ξέρανε τον Απόλλωνα-Στα 35 μέτρα με 85 χλμ
Τώρα που η μπάλα καίει καλούνται να αποδείξουν πόσα καντάρια μπάλας ξέρουν-Όλα τα βαθμολογικά δεδομένα
Δημητρίου: Προχωρούν οι διαδικασίες για ιδιόκτητο γήπεδο και ανακαίνιση του Ηλίας Πούλλος
Ορίστηκαν οι διαιτητές στα κρίσιμα ντέρμπι για τη μάχη του πρωταθλήματος
Οπαδός υπέστη ανακοπής καρδιάς στο Απόλλων-Πάφος, νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού
«Την πίεση θα την έχει το ΑΠΟΕΛ και όχι εμείς, πολλοί έχουν ξεγράψει τον Άρη και ότι κάναμε φέτος»
Αυλαία για την δέκατη αγωνιστική στον δεύτερο όμιλο
Κέρδισε την ΑΕΛ με κορυφαίο τον Blackmon ο ΑΠΟΕΛ