Τρίτη, 21 Ιανουαρίου, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Αυτές είναι οι νέες αλλαγές στον χώρο της διαιτησίας

Αντρέας Μιχαήλ  11/09/2019 16:01
Αυτές είναι οι νέες αλλαγές στον χώρο της διαιτησίας

Αυτές είναι οι νέες αλλαγές στον χώρο της διαιτησίας

Αντρέας Μιχαήλ  11/09/2019 16:01

Μεγάλα βήματα γίνονται στο χώρο του ποδοσφαίρου τα τελευταία χρόνια, ούτως ώστε να μειωθούν στο ελάχιστο τα διαιτητικά λάθη. Το VAR μπήκε στη ζωή μας το προηγούμενο καλοκαίρι, όταν στο παγκόσμιο κύπελλο του 2018 στη Ρωσία, η FIFA πρόσθεσε τo Video assistant referee, δίνοντας έτσι την βοήθεια στον διαιτητή να παρακολουθήσει άμεσα την αμφισβητούμενη φάση/τέρμα.

Οι ομοσπονδίες ποδοσφαίρου, FIFA και UEFA, σχεδόν κάθε χρόνο προχωρούν σε νέες αλλαγές, θέλοντας να κάνουν το ποδόσφαιρο ακόμη πιο γρήγορο και θεαματικό, αλλά φυσικά και σωστό. Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, έτσι και φέτος, γίνονται αλλαγές στους κανονισμούς.

Στο σεμινάριο της ΕΑΚ που πραγματοποιήθηκε με καλεσμένο τον Κωστάκη Καπιτανή, ο οποίος ανέλυσε τις αλλαγές στο χώρο τις διαιτησίας στους δημοσιογράφους που παραβρέθηκαν.

Δείτε τις κυριότερες αλλαγές:

  1. Με σκοπό οι καθυστερήσεις να μειωθούν στο ελάχιστο ο ποδοσφαιριστής που γίνεται αλλαγή θα πρέπει να αποχωρεί από το πλησιέστερο σημείο. Σε περίπτωση που δεν γίνει αυτό ο διαιτητής έχει το δικαίωμα να κιτρινίσει τον ποδοσφαιριστή. Ο ποδοσφαιριστής που θα κάνει επίτηδες την καθυστέρηση τότε ο διαιτητής θα τον κιτρινίσει.
  2. Φέτος έγινε επίσημο το ότι οι παράγοντες/προπονητές θα δέχονται την κίτρινες και κόκκινες κάρτες. Για να γίνει αυτό πρέπει ο διαιτητής να έχει κάνει ήδη την παρατήρηση. Στην κόκκινη κάρτα ισχύει ότι και για τους ποδοσφαιριστές, με δυο αγωνιστικές ποινή.
  3. Το ελεύθερο διαιτητή καταργείται με την μπάλα να πηγαίνει στην ομάδα του ποδοσφαιριστή που την ακούμπησε για τελευταία φορά. Εάν η φάση είναι μέσα στην περιοχή τότε η μπάλα θα πάει στον τερματοφύλακα, ανεξάρτητα ποιος (επιθετικός ή αμυντικός) την έχει στα πόδια του.
  4. Όταν η αναμέτρηση είναι εν εξέλιξη και η μπάλα κτυπήσει στον διαιτητή τότε το παιχνίδι σταματά άμεσα με τον άρχοντα της αναμέτρησης να δίνει ελεύθερο.
  5. Όταν στην αναμέτρηση ο διαιτητής δώσει πέναλτι και ο ποδοσφαιριστής συμμετείχε ενεργά στη φάση (πρόβλημα τραυματισμού), τότε ο ρεφ, δικαιούται να περιμένει το ιατρικό επιτελείο να δει τον ποδοσφαιριστή μέχρι να είναι σε θέση να το εκτελέσει.
  6. Εάν μια ομάδα στήσει ανθρώπινο τείχος με περισσότερα από 3 άτομα τότε ο αντίπαλος πρέπει να είναι τουλάχιστον 1 μέτρο μακριά.
  7. Δεν επιτρέπεται πλέον να σημειωθεί τέρμα με το χέρι είτε αυτό λέγεται ακούσιο είτε λέγεται τυχαίο.
  8. Εάν ένας αμυντικός στην προσπάθειά του να απομακρύνει την μπάλα βρει το χέρι του, δεν υπάρχει παράβαση.
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας