Κούμας στην OMADA: Οι αναγκαίες αναβολές και η σημασία των επιτυχιών του ΑΠΟΕΛ

Εμφανώς ικανοποιημένος και απόλυτα αισιόδοξος, τόσο για τις διεργασίες έλευσης του VAR στην Κύπρο, όσο και την προσέλευση των φιλάθλων παρά τις συνεχόμενες αναβολές αγώνων, παρουσιάστηκε ο πρόεδρος της ΚΟΠ, Γιώργος Κούμας, μιλώντας στο «Football Conference» το οποίο διοργανώνεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά από την IMH.

Ο πρόεδρος της ΚΟΠ, Γιώργος Κούμας, μιλώντας αποκλειστικά στην OMADA, ανέφερε αρχικά ότι: «Η ΚΟΠ συνεργάζεται με την IMH τα τελευταία τρία χρόνια. Χαίρομαι που είναι εδώ και τα σωματεία μας, το προσωπικό της Ομοσπονδίας μας. Μετά το τέλος του συνεδρίου θα φύγουμε από εδώ σοφότεροι».

Αναφορικά με την κάθοδο του VAR στην Κύπρο, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας ανέφερε: «Το VAR έρχεται σύντομα στο κυπριακό ποδόσφαιρο και στη ζωή μας. Είναι ένα σοβαρό εργαλείο που θα βοηθά τους διαιτητές, θα τους δίνει τη δεύτερη ευκαιρία να διορθώσουν τα λάθη τους. Με την εισαγωγή του, τα λάθη δεν θα εκλείψουν αλλά οι αγώνες και το αποτέλεσμά τους δεν θα καθορίζεται από τις αποφάσεις του διαιτητή. Το οφσάιντ-γκολ, κόκκινη κάρτα κλπ, πράγματα που μπορούν ν’ αλλάξουν τον αγώνα» και πρόσθεσε: 

«Στις 19 Σεπτεμβρίου θα έρθει Γάλλος εκπαιδευτής, όχι ο κύριος Λαγιέκ, για να εκπαιδεύσει τους εκπαιδευτές (σ.σ. 7-8 στον αριθμό). Αυτή είναι η πρώτη φάση. Στη δεύτερη φάση οι εκπαιδευτές θα μάθουν να το εφαρμόζουν και στο γήπεδο. Θα γίνει εκπαίδευση με προσομοιωτή και στα γήπεδα, ίσως με τις μικρές Εθνικές ομάδες. Στα πλέι οφ του 2020-21 θα το εισάγουμε στα πλέι οφ. 

Παράλληλα, έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στη συνεχή αναβολή αγώνων, για να σταθεί στις επιτυχίες του ΑΠΟΕΛ. «Το θέμα της αναβολής των αγώνων είναι πολύ σημαντικό, είναι αναγκαίο κακό. Όπως αντιλαμβάνεστε, εάν ο ΑΠΟΕΛ έχει κάποιες επιτυχίες, ενδεχομένως να στέλνουμε ακόμη μια ομάδα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Φαίνεται ότι θα έχουμε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Θέλουμε να έχουμε ομάδες που είναι απαιτητικές και στον πάνω και στον κάτω όμιλο. Σαν Ομοσπονδία, αυτό που θέλουμε είναι να διεξάγονται τα πρωταθλήματά μας μέσα στο πλαίσιο των κανονισμών, του νόμου και του fairplay. Θα προσπαθήσουμε να μειώσουμε τα λάθη μέχρι να έρθει και το VAR».

Κληθείς να σχολιάσει την πορεία της Εθνικής Κύπρου, ο κ. Γιώργος Κούμας υπογράμμισε πως: «Γίνεται μια πολύ σοβαρή προσπάθεια για να πάμε μπροστά, Θα μπορούσαμε να είχαμε καλύτερα αποτελέσματα, τα οποία κρίθηκαν στις λεπτομέρειες. Αυτή η Εθνική έχει μέλλον, δεν απογοητευόμαστε. Αναλύοντας τα παιχνίδια, θα μπορούσαμε για κάτι καλύτερο. Θα είμαστε δίπλα στο τιμ και στους παίκτες. Κάποιες ομάδες είχαν δυσκολίες στο Σαν Μαρίνο. Θέλουμε τον κόσμο να επιστρέψει στην Εθνική, και τα αποτελέσματα θα έρθουν. Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές».

Καταληκτικά, ο πρόεδρος της ΚΟΠ, στάθηκε και στο πολύκροτο θέμα της απουσίας του κόσμου από τα γήπεδα. «Θεωρώ ότι τόσο στο πρωτάθλημα, όσο και στην Ευρώπη ξεκινήσαμε να έχουμε μια αύξηση, πρέπει να βρεθεί όμως μια λύση να έρθουν πίσω οι οργανωμένοι των ομάδων. Είναι αυτοί που δίνουν τον παλμό στα γήπεδα και αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι των γηπέδων. Όλοι όσοι ασχολούνται με το ποδόσφαιρο να έρθουν στο γήπεδο. Να έχουμε γήπεδα γεμάτα. Με τις δύο πρώτες αγωνιστικές φαίνεται ότι είμαστε σε πολύ καλό δρόμο».

Δειτε Επισης

Στο μικροσκόπιο της Επ. Δεοντολογίας τρεις αγώνες που ενδέχεται να ήταν προσυνεννοημένοι
Κούρης και Σπάρτακος διεκδικούν το τρόπαιο του Κυπέλλου Μικρών Κατηγοριών
Πήρε το διπλό κόντρα στην ΑΕΖ και ακόμη ελπίζει η Δόξα
Πέτυχαν από τρία γκολ Εθνικός και Απόλλωνας και μοιράστηκαν από ένα βαθμό
«Δεν παρακάλεσε ποτέ κανέναν για χρήματα ο Κίρζης, θα καλύψει μόνος του τη ζημιά»
Οι ενδεκάδες Εθνικού και Απόλλωνα στο Δασάκι
Η ανακοίνωση της Πάφου για τον τελικό κυπέλλου
Άκυρο στο αίτημα της Πάφου για να διεξαχθεί σε άλλο γήπεδο ο τελικός Κυπέλλου
Επιστολή της Πάφου στην ΚΟΠ για αλλαγή έδρας του τελικού κυπέλλου
Αφιερωμένες αγωνιστικές για την τελική φάση του EURO