Όταν ο Καραβίδας έκλεισε τον Σέρτζιο σε κλαμπ μέσω του Φερναντές

Στην αποκάλυψη ότι ο γνωστός, από το πέρασμά του από το κυπριακό ποδόσφαιρο, Μάρτιο Σέρτζιο, πήρε μεταγραφή μέσω μιας γνωριμίας σ' ένα κλαμπ από τον Ρικάρντο Φερναντές, προέβη ο γιος του προέδρου της Δόξας, Κώστα Χριστοδούλου, Όθωνας Χριστοδούλου, μιλώντας σε συνέντευξη του στο περιοδικό IN Business.  
 
O Όθωνας Χριστοδούλου σπούδασε sport and exercise science στο Middlesex University του Λονδίνου. Ασκεί το επάγγελμα του διαμεσολαβητή ποδοσφαίρου τα τελευταία έξι χρόνια στο γραφείο K & O Sports Management and Communication, που ίδρυσε ο πατέρας του, Κώστας Χριστοδούλου, πριν από 16 χρόνια.
 
Διαβάστε την ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο IN Business:
 
Τι προσόντα πρέπει να διαθέτει κάποιος, για να είναι διαμεσολαβητής ποδοσφαίρου;
Ένας καλός διαμεσολαβητής ποδοσφαίρου πρέπει να ξέρει να προωθεί τους πελάτες του και να κάνει σωστές συνεργασίες.
 
Πώς επιτυγχάνεται η συνεργασία σας με ποδοσφαιριστές και ομάδες; 
Ένας διαμεσολαβητής πρέπει να κτίσει, στην πορεία των χρόνων, μια σχέση εμπιστοσύνης με ομάδες, ποδοσφαιριστές και προέδρους σωματείων. Αν η πορεία σου έχει αποδείξει ότι είσαι σοβαρός, δουλεύεις σωστά με μεγάλες ομάδες και εταιρείες, τότε είναι πιο εύκολο να προσελκύσεις και να πείσεις ένα ποδοσφαιριστή να τον εκπροσωπήσεις. Επίσης, πολύ σημαντικό είναι να έχεις καλούς συνεργάτες στο εξωτερικό και αυτό η εταιρεία μας ξέρει να το κάνει πολύ καλά.
 
Ποιες προκλήσεις έχει το επάγγελμά σας και ποια ήταν η μεγαλύτερη, μέχρι στιγμής, για εσάς;
Πρόκληση για την εταιρεία μας είναι να μη σκεφτόμαστε ποτέ τα χρήματα που θα κερδίσουμε από μια συμφωνία, αλλά να έχουμε προτεραιότητα το μέλλον του ποδοσφαιριστή που εκπροσωπούμε. Χαρακτηριστικά παραδείγματα μεγάλων προκλήσεων, αλλά και υλοποίησης στόχων που θέσαμε από τα αρχικά μας στάδια, απετέλεσαν, μεταξύ πολλών άλλων, εκείνο του Giorgi Aburjania, που στείλαμε από την Ανόρθωση στην Gimnàstic de Tarragona και ακολούθως στη Sevilla FC, αλλά και του Ηλία Κωστή, για τον οποίο συμφωνία έγινε με την Athléticο Madrid.
 
Πόσους ποδοσφαιριστές εκπροσωπείτε;
Η εταιρεία μας εκπροσωπεί γύρω στους 70 με 80 ποδοσφαιριστές. Από αυτούς κάποιοι βρίσκονται στο εξωτερικό. Στην Κύπρο εκπροσωπούμε τους Νικόλα Ιωάννου, Rafael Romo, Lucas Souza, Alef dos Santos, Miku, Uzoho, Joel Pereira και όλους, σχεδόν, τους ποδοσφαιριστές της Δόξας Κατωκοπιάς. Παίκτες που εκπροσωπήσαμε με επιτυχία στο εξωτερικό είναι, ακόμη, οι Ricardo Fernades, Mickael Pote, και Ebecilio.
 
Πείτε μας ένα περιστατικό της καριέρας σας, που σας έχει μείνει αξέχαστο.
Υπάρχουν αρκετά περιστατικά στην πορεία της εταιρείας μας που μας έμειναν αξέχαστα. Χαρακτηριστικά, ενώ ο πατέρας μου βρισκόταν σε ταξίδι στην Πορτογαλία, σε μια δισκοθήκη γνώρισε τον Mario Sergio μέσω του Ricardo Fernades. Δύο μέρες μετά ήταν στα γραφεία της Metalurh Donetsk στην Ουκρανία, για να συμφωνήσει τη μεταγραφή του. 
 
Έχετε συνεργασία με διαμεσολαβητές στο εξωτερικό;
Στην μακρόχρονη πορεία της εταιρείας μας κάναμε δουλειές σε όλες, σχεδόν, τις χώρες της Ευρώπης και όχι μόνο. Οι κύριες αγορές που δραστηριοποιούμαστε είναι αυτές της Πορτογαλίας, της Ισπανίας, του Βελγίου και της Γαλλίας. Έχουμε, όμως, συνεργαστεί παροδικά και με άλλες χώρες, όπως η Βουλγαρία και η Ουκρανία. Πρόσφατη επιτυχία μας είναι η μετακίνηση του νεαρού Ηλία Κωστή από τον ΑΠΟΕΛ στην Atlético Madrid.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Οι λεπτομέρειες για τη διεξαγωγή του τελικού κυπέλλου-Η ανακοίνωση της ΚΟΠ
Η θέση της Καρμιώτισσας για το 6-6-«Έχουμε το μέτωπο μας καθαρό, έχουμε παντελονάτο πρόεδρο»
Η επίσημη θέση του Άρη για το μέλλον του Σπιλέφσκι-«Διαβάζουμε διάφορα, δεν ισχύει τίποτα»
Ποινική διερεύνηση για θέματα διαιτησίας και χειραγώγησης αγώνων ποδοσφαίρου
Καθορίζονται οι λεπτομέρειες για τον τελικό κυπέλλου
ΑΠΟΕΛ και Ένωση διεκδικούν το τρόπαιο του κυπέλλου Νέων Κ-19
Κυπελλούχος ο Σπάρτακος στον τελικό μικρών κατηγοριών
H ανακοίνωση της Ανόρθωσης για τη Γενική Συνέλευση-Ορίστηκε Διοικούσα Επιτροπή μέχρι τις 10 Μαΐου
ΒΙΝΤΕΟ: Εννέα γκολ στο στάδιο Άλφαμεγα και τρίποντο για την ΑΕΛ
ΒΙΝΤΕΟ: Μια ντουζίνα γκολ στο Καρμιώτισσα-Οθέλλος