Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Τα δύο στοιχεία που έχει η Ανόρθωση και αυτό που της λείπει για πρωταθλητισμό

  13/09/2019 10:21
Τα δύο στοιχεία που έχει η Ανόρθωση και αυτό που της λείπει για πρωταθλητισμό

Τα δύο στοιχεία που έχει η Ανόρθωση και αυτό που της λείπει για πρωταθλητισμό

  13/09/2019 10:21

«Η Ανόρθωση έχει το υλικό και τη νοοτροπία αλλά δεν έχει ακόμα την ετοιμότητα να δώσει αυτό που μπορεί να δώσει αυτή την συγκεκριμένη στιγμή». Με αυτόν τον λιτό χαρακτηρισμό, απέδωσε εν συντομία την κατάσταση της φετινής «Κυρίας», ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της ομάδας και νυν προπονητής, Χρίστος Κασσιανός.

Παράλληλα, εξέφρασε την άποψη ότι τα διαστήματα που δίδονται στις ευρωπαϊκές κυπριακές ομάδες, μεταξύ των αγώνων του πρωταθλήματος και της Ευρώπης είναι αρκετά μεγάλα και αυτό θα έπρεπε ν' αλλάξει κάποια στιγμή. 

Μιλώντας στον Super Sport FM 104.0, αναφέρθηκε στη νέα προσπάθεια υπό τις οδηγίες του Τιμούρ Κετσπάγια, αλλά και το τι πρέπει να γίνει με τις αναβολές αγώνων. 

Οι δηλώσεις του:

Για τις αναβολές που επηρεάζουν έντονα την Ανόρθωση; «Υπάρχει ακόμα ένα θέμα που αφορά ειδικά την Ανόρθωση που είναι καινούργια ομάδα και χρειάζεται παιχνίδια για να ρολάρει. Αυτό δυσκολεύει τον προπονητή».

Πως μπορεί ο προπονητής να διαχειριστεί μια τέτοια κατάσταση; «Είναι δύσκολο, πρέπει να διαφοροποιήσει τις προπονήσεις, πρέπει να βάλει διτέρματα στα πόδια των ποδοσφαιριστών που δεν είναι το ίδιο ούτε καν με φιλικό, πολύ περισσότερο με επίσημο. Ανάλογα πίεσε ο προπονητής την ομάδα στην προετοιμασία για να είναι έτοιμη και φρέσκια και έρχεται τώρα ένα πρόγραμμα απρόβλεπτο που τον αναγκάζει να διαφοροποιήσει πολλά».

Τι νομίζετε ότι πρέπει να γίνει; «Πρέπει να αλλάξουν και άλλα πράγματα. Όλοι είμαστε Κύπριοι οπαδοί όταν έχουμε ομάδες στην Ευρώπη ανεξαρτήτως σωματειακής τοποθέτησης. Πρέπει να είμαστε όχι απλά οπαδοί αλλά πολύ οπαδοί των κυπριακών ομάδων στην Ευρώπη. Από την άλλη είναι σωστή και η ανακοίνωση της Ανόρθωσης, ότι δηλαδή αυτό να μην επηρεάζει και άλλες ομάδες. Βέβαια έχει ψηφιστεί και συγκατατεθεί από όλες τις ομάδες. Κάποτε πρέπει να γίνει κάτι. Θεωρώ ότι είναι μεγάλα τα χρονικά περιθώρια που δίνονται στις ομάδες για να είναι έτοιμες για την Ευρώπη. Να δώσουμε ότι μπορούμε στις ομάδες μας αλλά όχι σε αυτό το μέγεθος, όχι σε ολόκληρο το πρωτάθλημα. Μόνο στα παιχνίδια που κρίνεται είσοδος στους ομίλους να γίνεται αυτό».

Για την Ανόρθωση και το πρωτάθλημα: «Αν εξαιρέσουμε τον ΑΠΟΕΛ, τον Απόλλωνα, την ΑΕΚ και την ΑΕΛ, οι υπόλοιπες ομάδες θέλουν περισσότερο χρόνο. Θα χρειαστούν τουλάχιστον πέντε παιχνίδια αλλά συνεχόμενα για να μπορέσουμε να έχουμε άποψη γι αυτές. Η Ανόρθωση έχει το υλικό και τη νοοτροπία αλλά δεν έχει ακόμα την ετοιμότητα να δώσει αυτό που μπορεί να δώσει αυτή την συγκεκριμένη στιγμή».

Γενικότερα για το πρωτάθλημα: «Θα είναι πιο ποιοτικό και πιο ανταγωνιστικό. Υπάρχουν οι ομάδες που στο πίσω μέρος του μυαλού τους έχουν πιο ψηλούς στόχους από αυτούς που θέλουν να εξωτερικεύουν για τους δικούς τους λόγους. Η Ομόνοια είναι σε αυτό το γκρουπ. Πιστεύω ότι στο πίσω μέρος του μυαλού όλων ο στόχος είναι πιο ψηλός από αυτούς που λένε».

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Πίσω στην αρχή της σελίδας