Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Η ανησυχία της Ανόρθωσης για τις επισκέψεις Τούρκων δημοσιογράφων στην Αμμόχωστο

  13/09/2019 12:52
Η ανησυχία της Ανόρθωσης για τις επισκέψεις Τούρκων δημοσιογράφων στην Αμμόχωστο

Η ανησυχία της Ανόρθωσης για τις επισκέψεις Τούρκων δημοσιογράφων στην Αμμόχωστο

  13/09/2019 12:52

Την έντονη της ανησυχία για τις επανειλημμένες επισκέψεις Τούρκων δημοσιογράφων και αξιωματούχων στην περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου, εκφράζει μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε η Ανόρθωση. 

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, «αν χαθεί η Αμμόχωστος, αυτό θα σημαίνει ταυτόχρονα και το οριστικό κλείσιμο της υπόθεσης του κυπριακού προβλήματος, την οριστική διχοτόμηση της πατρίδας μας».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ομάδας της Αμμοχώστου:

O Σύλλογος Ανόρθωσις Αμμοχώστου εκφράζει τις έντονες ανησυχίες του για τις συνεχιζόμενες επισκέψεις Τούρκων δημοσιογράφων και αξιωματούχων στην περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου.

Έχουμε τονίσει και σε προηγούμενη ανακοίνωση μας πως η γενέτειρα πόλη μας , είναι το προπύργιο της λύσης. Αν χαθεί η Αμμόχωστος, αυτό θα σημαίνει ταυτόχρονα και το οριστικό κλείσιμο της υπόθεσης του κυπριακού προβλήματος, την οριστική διχοτόμηση της πατρίδας μας.

Η κυβέρνηση μας οφείλει να προβεί σε άμεσες ενέργειες σε όλα τα πολιτικά και διπλωματικά επίπεδα αποτρέποντας νέα τετελεσμένα. Οφείλει να προστατέψει και να προβάλει με διάφορα διαβήματα το δικαίωμα των νομίμων κατοίκων της Αμμοχώστου για επιστροφή στην πόλη τους, δικαίωμα που πηγάζει από το δίκαιο και στηρίζεται από τα ψηφίσματα του οργανισμού Η.Ε. Οφείλει να συμβουλέψει, να στηρίξει, και να καθοδηγήσει τους ιδιοκτήτες των περιουσιών στην πόλη μας, ώστε αυτοί να αποφύγουν τις οποιεσδήποτε ενέργειες και διαπραγματεύσεις από οπουδήποτε και αν προέρχονται. Να δημιουργήσει εκείνες τις ασφαλιστικές δικλείδες που θα αποτρέψουν οπoιαδήποτε συναλλαγή περιουσιών. Να δώσει ελπίδα και να επιδιώξει την έναρξη άμεσα διαπραγμετεύσεων για επίλυση του Κυπριακού προβλήματος.

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Πίσω στην αρχή της σελίδας