Παιχνίδι θρίλερ στο Τσίρειο με happy end για τον Απόλλωνα

Την πρώτη του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα, πέτυχε ο Απόλλωνας, επικρατώντας της Πάφος FC με 3-2, στο Τσίρειο στάδιο, σ' ένα παιχνίδι με πέντε γκολ, πολλές ευκαιρίες και τρελό ρυθμό. 

Το ντεμπούτο του Ιβάν Βουκομάνοβιτς, συνδυάστηκε με νίκη, ενώ η παφιακή ομάδα είχε εξαιρετική απόδοση - τουλάχιστον στο επιθετικό κομμάτι - ωστόσο δεν κατάφερε να φύγει με θετικό αποτέλεσμα από τη Λεμεσό. 

Το προφίλ του αγώνα:

Πολύ καλό ρυθμό, ένα ακυρωθέν γκολ και δύο άλλα που μέτρησαν κανονικά, είχε το πρώτο 20λεπτο στον αγώνα του Απόλλωνα με την Πάφος FC, στο Τσίρειο στάδιο. 

Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να πάρουν κεφάλι στο σκορ, στο 9', με τον Φώτη Παπουλή να πιάνει την κοντινή προβολή, όμως το τέρμα του ν' ακυρώνεται για οφσάιντ, σε μια φάση που φάνηκε να καλύπτεται. 

Η Πάφος FC, άνοιξε το σκορ στο Τσίρειο στο 14΄ με την κοντινή κεφαλιά του Τόρες στο 14', όμως ο Απόλλωνας απάντησε νωρίς, στο 18΄, με την κεφαλιά του Εμίλιο Ζελάγια, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ζοάο Πέδρο. 

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν ακόμη καλύτερο από το πρώτο, με τις δύο ομάδες να χάνουν καλές ευκαιρίες για γκολ, και να σκοράρουν ακόμη δύο γκολ, με την μπάλα ν' ανεβοκατεβαίνει συνεχώς. 

Στο 62', μετά από ωραία ανάπτυξη από αριστερά και σέντρα του Βαλεριάνου, ο Σακό έκανε τη κεφαλιά, ο Μολ προσπάθησε να διώξει αλλά ταυτόχρονα και ο Τόρες κινήθηκε στην πορεία της μπάλας η οποία μετά τις γροθιές του γκολκίπερ του Απόλλωνα χτύπησε στο σώμα του Τόρες και κατέληξε στα δίκτυα.

Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Απόλλωνας ισοφάρισε με τον Γιαννιώτα να πιάνει το εξαιρετικό σουτ εκτός περιοχή. Ο Ελλαδίτης νίκησε τον Ρούντκο με δυνατό βολέ, το οποίο κόντραρε και στο σώμα του Γουίλιαμς. 

Τον θρίαμβο της λεμεσιανής ομάδας, ολοκλήρωσε ο Ζελάγια, με δεύτερη κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ζοάο Πέδρο στο 82'. 

Η ταυτότητα του αγώνα:

Απόλλων (Ιβάν Βουκομάνοβιτς): Μολ, Πέδρο, Σάλαϊ (74′ Εμπιντά), Γιούστε, Αγκίρε, Γιαννιώτας, Μάρκοβιτς, Χ. Κυριάκου, Παπουλής (81′ Πίττας), Περέιρα (46′ Γκακπέ), Ζελάγια.

Πάφος FC (Ζέλικο Κόπιτς): Ρούντκο, Πανός, Λαφράνς, Άραγιουρι, Βαλεριάνος, Τόρες, Ουίλιαμς, Πάντσεον, Σακό, Μπεσάρα, Νέμετς.

Σκόρερ: 18′,82' Ζελάγια, 66' Γιαννιώτας / 14′, 62 Τόρες.

Κίτρινες: Παπουλής / Τόρες, Πανός, Μπεσάρα.

Δειτε Επισης

Κλείνει το κεφάλαιο Κίσσα στη Σαλαμίνα μετά από πέντε χρόνια
Δωρεάν σε ανοικτή ζώνη ο τελικός πρωταθλήματος στο ΓΣΠ ανάμεσα σε ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ
Αίμα και άμμος στο ΓΣΠ για το πρωτάθλημα που ισοδυναμεί με τριπλή ευκαιρία για ομίλους
Αρνητική πρωτιά για Πάφο και Άρη για τη χρησιμοποίηση του ντόπιου ποδοσφαιριστή
Ρίχνει το μπαλάκι πίσω στην Αστυνομία ο ΑΠΟΕΛ και αφήνει αιχμές κατά της ΑΕΚ
Άκυρο Αστυνομίας στα αιτήματα ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ για παραχώρηση της Βόρειας
Στην τελική ευθεία η προετοιμασία της Εθνικής Παίδων ενόψει EURO U-17
«Δεν θα έλεγα ότι υποστηρίζουμε την Ομόνοια στον απόλυτο βαθμό, αλλά θέλουμε να πάρει το κύπελλο»
Αποθεώνουν Βιτάλ στη Σκωτία-«Είναι αυτό που χρειάζεται η Ρέιντζερς»
Τα δεδομένα για την πέμπτη σερί παρουσία της Ομόνοια στην Ευρώπη